6 planten die goed tegen hitte kunnen

6 planten die goed tegen hitte kunnen

6 planten die goed tegen hitte kunnen

Wordt het bij u op kantoor in de zomer soms heet? Veel kantoorpanden zijn gevestigd onder een plat dak, of zijn anderzijds gevoelig voor hitte in de zomer.

U twijfelt dan misschien of het zinvol is een plant neer te zetten. Gelukkig bestaan er ook planten die bijvoorbeeld in dorre en droge gebieden groeien in de natuur. Wij hebben een lijstje van 6 fraaie planten samengesteld, die ook overleven in een droge en hete omgeving.

1. Yucca

De yucca wordt ook de palmlelie genoemd en komt oorspronkelijk uit gebieden in Zuid-Amerika, de Caraïben en Noord-Amerika. De plant is stoer en vrolijk en doet denken aan een plant die u in een oase kunt terugvinden. De plant is zeer gemakkelijk te onderhouden en beschikt over luchtzuiverende kwaliteiten. De yucca houdt natuurlijk ook erg van zon, dus in een licht en warm kantoor doet deze mooie plant het perfect.

2. Buxus

De buxus kennen we voornamelijk als haag, maar wist u dat u de buxus ook gerust binnen kunt zetten? De plant wordt ook wel het kleine palmboompje genoemd, maar het is ook echt een klein boompje. Het is een heel gemakkelijk te onderhouden plant, die u ook in vorm kunt snoeien. De plant kan op vrijwel elke plek overleven, het is wel zaak dat u voldoende water geeft als u de buxus op een zeer lichte en droge plek zet.

3. Drakenklimop

De drakenklimop is een plant waarvan men in Griekenland meent, dat de eigenaar van de plant een hoop geld en geluk staat te wachten. Een ideale toevoeging op kantoor natuurlijk! Deze plant heeft sterk luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het leefklimaat in een kantooromgeving direct wordt verbeterd. De plant is zeer gemakkelijk te onderhouden, fleurt elke omgeving meteen op en kan prima op een lichte plek staan.

4. Wolfsmelk

De wolfsmelk heet officieel Euphorbia en is het gehele jaar mooi. Deze plant heeft een bijzondere blauwgrijze kleur, met bloemen in de winter. Let bij deze plant wel op de melkachtige substantie; deze is namelijk een beetje irriterend voor de huid. Ook deze plant overleeft prima in een warme omgeving en kan prima tegen de zon, mits u wel de watergiften goed bijhoudt.

5. Lavendel

Men denkt niet vaak aan lavendel als binnenplant, maar deze heerlijk geurende creatie van de natuur doet het zowel binnen als buiten zeer goed. Lavendel houdt van zon, dus zet de plant zeker op een warme en lichte plek. U kunt deze plant het beste tweemaal per jaar snoeien, want lavendel kan snel groeien. Bovendien is de geur kalmerend; een mooie troef voor op kantoor.

6. Mexicaanse dwergpalm

De Chamaedorea elegans of Mexicaanse dwergpalm is al sinds eeuwen een populaire binnenplant. De plant komt uit tropische gebieden zoals Mexico en Guatemala, waar de plant in de volle zon groeit. Deze plant kan zich perfect aanpassen aan allerhande omstandigheden en doet het daardoor goed op kantoor.

Wilt u meer weten over deze planten, of graag persoonlijk advies over de beste plant voor uw kantoor? Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer blog items