De 10 meest populaire kantoorplanten

De 10 meest populaire kantoorplanten

De 10 meest populaire kantoorplanten

Zoals u wellicht al op onze site heeft kunnen lezen, bieden planten en andere groene toevoegingen op kantoor velerlei voordelen. Een plant hier en daar zorgt allereerst natuurlijk voor een stukje sfeer en een ontspannen gevoel. Dit leidt ertoe dat u en uw medewerkers met een prettig gevoel werkzaam zullen zijn in een anderzijds misschien ietwat saaie ruimte. Maar naast het esthetische aspect, bieden kantoorplanten ook enkele voordelen die een directe positieve uitwerking hebben op de gezondheid van de aanwezigen.

Zo beschikken een groot aantal bureauplanten over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen, waardoor diverse giftige en vervelende stoffen uit de ruimten worden gefilterd. Met name de aanwezigheid van kantoorapparatuur leidt al gauw tot een ongezond klimaat, het plaatsen van een plant is daarom een fantastisch middel om de lucht direct een stuk schoner te maken. Ook bevorderen bureauplanten het luchtvochtigheidsgehalte in een ruimte, iets dat in de wintermaanden erg van pas komt wanneer er gestookt wordt en de lucht hierdoor droog kan aanvoelen.

Maar welke planten zijn nu eigenlijk het meest geschikt voor op kantoor? Na jarenlange ervaring met het plaatsen, verzorgen en onderhouden van kantoorplanten, hebben wij speciaal voor u een lijst samengesteld van de meest populaire kantoorplanten.

1. Sansevieria (variëteit)

Op nummer één staat de Sansevieria. Deze kamerplanten zijn geweldig voor mensen die niet over groene vingers beschikken. Deze plant, die ook wel vrouwentong wordt genoemd, is afkomstig uit gebieden in Afrika, Madagaskar en Zuid-Azië. De diverse soorten beschikken over zowel harde als zachte bladeren, soms met een gele streep. Ze kunnen overleven met zeer weinig water en kunnen op vrijwel elke plek worden geplaatst, licht en donker. Geweldig voor op kantoor dus!

2. Dracaena Janet Craig

De drakenbloedboom is een mooie en stevige plant met een duidelijke stam en gave puntvormige bladeren. De plant komt oorspronkelijk uit Afrika, Azië en Midden-Amerika. De variant Janet Craig onderscheidt zich van de andere sub soorten door de extra sterke luchtzuiverende eigenschappen, waardoor dit een kantoorplant bij uitstek is.


3. Ficus (variëteit)

Ficussen zijn al generaties lang populaire planten, die u hoogstwaarschijnlijk vaak in menig woonkamer heeft kunnen aantreffen. Van origine komt de ficus uit Afrika, Zuid Amerika, Australië en Azië; een breed gebied dus. Ficussen zijn verkrijgbaar in vele variëteiten. Zo kunt u kiezen uit vrij grote bladeren, ficussen met kleine bladeren en zelfs ficussen die wel wat weg hebben van bonsai boompjes. Voor eenieder wat wils.

4. Kentia forsteriana

De kentia palm was oorspronkelijk te vinden op een eiland ten oosten van Australië. Dit is een fraaie en bovenal zeer sterke palm, die erg gemakkelijk in het onderhoud is. Deze plant geeft uw kantoorinterieur direct een heerlijk tropisch accent en misstaat vrijwel nergens.

5. Anthurium adrianum

De anthurium adrianum wordt ook wel de flamingoplant genoemd en behoort tot de aronskelkachtigen. Van origine afkomstig uit Zuid-Amerika, biedt deze plant u niet alleen groen maar ook zeer mooie bloemen. Ook de anthurium is wederom zeer gemakkelijk te onderhouden en daarmee perfect voor op kantoor.

Kantoorplanten huren of kopen voor uw bedrijf?

6. Dracaena Marginata vertakt

Wederom een variant van de gewilde drakenbloedboom. De Dracaena Marginata is de oudste en meest bekende soort, die beschikt over spitse bladeren met een fraaie rode rand. Ook deze soort biedt uitstekende luchtzuiverende eigenschappen en is makkelijk te onderhouden..

7. Zamioculcas

De Zamioculcas komt met name voor in oostelijke delen van Afrika en zoals alle andere planten in het rijtje vergt de plant weinig onderhoud. De plant heeft een mooi glimmend blad en gladde stelen, verbruikt weinig water en kan op elke denkbare plek geplaatst worden.

8. Aspidistra elatior

De Aspidistra kent vele benamingen, zoals de kwartjesplant, de kloosterplant en de blarenplant. Deze plant komt oorspronkelijk uit de Himalaya en is uitzonderlijk sterk. Naast de mooie donkergroene bladeren, bloeit de Aspidistra met kleine paarse stervormige bloemetjes. De plant kan met zeer weinig water vooruit en is gemakkelijk te onderhouden.

9. Clusia rosea

De Clusia of varkensboom groeit normaliter op de Caraïben, grappig genoeg ziet men de plant daar als onkruid. Dit maakt de plant echter bijzonder sterk, tevens kan de Clusia op een variëteit aan ondergronden groeien. De plant is gemakkelijk te onderhouden, maar doet het vooral goed op een zonnig plekje.

10. Spathiphyllum alfa

Ook wel lepelplant genoemd, vanwege de mooie witte bloemen die wel iets weg hebben van een lepeltje. Deze plant is afkomstig uit het Amazonegebied en is een makkelijke kamerplant. De lepelplant staat juist het liefst op een ietwat donkerder plekje, u kunt echter vrijwel niks fout doen met het geven van water aangezien de plant grote hoeveelheden water kan hebben.

Welke plant spreekt u het meeste aan?

Heeft u na deze top tien al een bepaalde voorkeur voor een plant? Of zou u graag meer uitgebreide informatie ontvangen over de genoemde planten? Any Green assisteert u graag op alle vlakken met betrekking tot de aankoop alsmede het onderhoud van geschikte kantoorplanten. Wij beschikken over een zeer breed assortiment aan planten, van groot tot klein, waardoor wij voor elk kantoor een passende groene toevoeging kunnen bieden. Informeer vandaag nog vrijblijvend naar de vele mogelijkheden, om ook uw kantoor binnen no-time op te fleuren met deze mooie addities!

Plantenadvies nodig voor uw bedrijf? Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items