De 10 meest gestelde vragen over hydrocultuurplanten op kantoor

De 10 meest gestelde vragen over hydrocultuurplanten op kantoor

De 10 meest gestelde vragen over hydrocultuurplanten op kantoor

Wilt u graag kantoorplanten aanschaffen op kantoor, maar twijfelt u tussen gewone kamerplanten of hydrocultuur planten? Hydrocultuur planten wat wat is dat nu precies? Hydrocultuurplanten op kantoor zijn erg in trek de laatste jaren, omdat deze specifieke manier van verzorging een zeer lange levensduur kan garanderen.
Kiezen voor hydrocultuur planten of niet? 
Om deze vraag te beantwoorden, hebben wij de 10 meest gestelde vragen over hydrocultuurplanten voor u op een rijtje gezet.

1. Wat zijn hydrocultuur planten precies?

Een hydrocultuurplant is een plant, die bewerkte wortels heeft. Dit leidt ertoe dat de plant niet in potgrond staat, maar in kleine kleikorrels. Deze korrels nemen water op en geven dit af aan de plant, zo beschikt de plant altijd over voldoende water.

2. Kunnen hydrocultuurplanten overal binnenshuis worden geplaatst?

Omdat hydrocultuurplanten minder water nodig hebben, zijn deze vooral op kantoren populair. De verzorging van hydrocultuurplanten is immers gemakkelijker dan bij natuurlijke planten. Daarom zijn hydrocultuurplanten uitermate geschikt voor elke binnenruimte.

3. Wat zijn de verschillen tussen natuurlijke planten en hydrocultuurplanten?

Eigenlijk bestaan er geen verschillen, enkel de inhoud van de pot is anders. De planten zelf zullen op eenzelfde wijze bloeien. De inhoud van de pot van een hydrocultuurplant is wel ietwat kleiner.

4. Hebben hydrocultuurplanten een langere levensduur dan gewone planten?

Hydrocultuurplanten zijn gemakkelijker te onderhouden, omdat u minder vaak water moet geven. De levensduur van elke plant hangt mede af van de verzorging, maar in dit geval is het risico wel kleiner dat de plant uitdroogt. Theoretisch kunnen hydrocultuurplanten dus langer meegaan.

5. Heb ik een speciale pot nodig voor hydrocultuurplanten?

Hydrocultuurplanten kunnen in bijna alle soorten potten worden geplaatst. Wel dient de plant te allen tijde in de kweekpot te blijven, u zult dus een sierpot aan moeten schaffen waar de kweekpot in past. De sierpot dient tevens diep genoeg te zijn, zodat de kleikorrels een afdoende grote waterreserve kunnen maken. Neem dus een pot van zeker een maat groter dan de kweekpot.

6. Kan ik zowel hele grote of als hele kleine hydrocultuurplanten aanschaffen?

U kunt hydrocultuurplanten in elke denkbare vorm en grootte aanschaffen. Hierdoor kunt u de hydrocultuurplant overal plaatsen, van een atrium tot een bureau.

7. Kan ik alle soorten planten op hydrocultuurwijze aanschaffen?

Naast alle maten, bestaan hydrocultuurplanten ook in vrijwel alle soorten. De enige plant die (nochtans) niet als hydrocultuurplant beschikbaar is, betreft de orchidee.

8. Is de verzorging van hydrocultuurplanten ingewikkeld?

Nee, absoluut niet! Elke hydrocultuurplant beschikt over een watermeter, waarop u af kunt lezen hoeveel water de pot op dat moment bevat. Eén kleine kanttekening: deze meter is altijd een beetje vertraagd. Indien het waterniveau zich op ongeveer de helft bevindt, is dit over het algemeen prima. Vul eens om de week water bij zodat de meter weer zakt. Zo voorkomt u laag water op de bodem en daarmee wortelrot.

9. Hoeveel kosten hydrocultuurplanten?

Hydrocultuurplanten zijn niet veel, maar wel altijd iets duurder dan gewone planten. Dit komt door de bewerkte potgrond in de vorm van kleikorrels. Daarentegen zullen hydrocultuurplanten vanwege de minder ingewikkelde verzorging wel langer meegaan, dus u zult allicht minder snel een nieuwe plant moeten aanschaffen.

10. Waar kan ik hydrocultuurplanten aanschaffen of huren?

Bent u enthousiast over hydrocultuurplanten? Contacteer dan zeker eens Any Green! Wij beschikken over een grote variatie planten, zowel in natuurlijk grond als hydrocultuur. Ook kunnen wij u vakkundig adviseren over de beste opties voor uw kantoor. U kunt bij ons zowel planten aanschaffen als huren, daarnaast bieden wij ook totaaloplossingen op het gebied van verzorging. U hoeft dus enkel van de plant te genieten!

Hydrocultuurplanten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items