Hoe planten de productiviteit & creativiteit op kantoor verhogen?

Hoe planten de productiviteit & creativiteit op kantoor verhogen?

Hoe planten de productiviteit & creativiteit op kantoor verhogen?

Wil u graag uw kantoor een opfrisbeurt geven? Denk dan zeker aan planten! Niet alleen een zeer goedkope manier alles wat meer kleur te geven, naast hun esthetische kenmerken hebben planten ook op veel andere vlakken positieve eigenschappen. Planten zorgen namelijk voor een algeheel gevoel van welbevinden, kunnen de productiviteit en creativiteit van u en uw medewerkers verhogen en verminderen stress en hebben de bijzondere eigenschap om lucht te filteren.

Veel kantoren beschikken niet over veel planten, vooral omdat mensen denken dat planten veel onderhoud vergen. Maar er zijn talloze planten voorhanden die erg gemakkelijk te onderhouden zijn, waardoor dit argument eigenlijk helemaal niet op gaat. Planten op kantoor verbeteren uw welzijn en gezondheid en zijn daarmee een nuttige aanvulling.

Een groen kantoor staat gelijk aan gezond personeel

Waar we tot 25 jaar geleden veel meer tijd buitenshuis doorbrachten zitten we vandaag de dag gemiddeld gezien veel meer binnen achter ons scherm. Doordat we met z'n alleen veel meer een kantoorjob hebben slagen we er steeds minder goed in om veel tijd buiten door te brengen. Daarbij komt nog eens dat niet iedereen het geluk heeft om direct bij een raam te zitten met uitzicht op een bos; vaak moeten we het op kantoor stellen met met weinig tot geen daglicht en geen groen in de omgeving.

Dit geeft mee de aanleiding tot een stijgend absenteïsme onder het personeelsbestand. Een ideale manier om dit tegen te gaan zijn planten plaatsen op kantoor, breng de connectie met de natuur naar binnen. Daarbij komt nog eens dat planten het verrassend sterke vermogen hebben om lucht in een ruimte te zuiveren. Daarnaast is er natuurlijk ook het esthetische aspect, planten zijn een welkome afwisseling op doorgaans saaie kantoren. Iets meer groen op uw kantoor kan het verschil maken voor de medewerkers en zo de productiviteit verhogen.

De voordelen van planten op kantoor

Om u een idee te geven van de specifieke voordelen van planten op kantoor, hierbij enkele van de meest voorkomende redenen om planten te plaatsen:

  • Planten zuiveren de lucht op kantoor
  • Planten zijn goed voor de gezondheid, zowel vanwege de zuiverende werking als de esthetiek
  • Planten hebben een gunstig effect op de akoestiek in een binnenruimte
  • Planten zorgen aantoonbaar voor betere concentratie en prestaties
  • Planten werken stres verminderend en rustgevend

Creativiteit & productiviteit

Volgens diverse onderzoeken verbeteren planten zowel de creativiteit als de productiviteit op kantoor aanzienlijk. In de jaren 80 heeft dr. Wolverton onderzoek verricht voor NASA, waaruit naar voren kwam dat planten naast het omzetten van CO2 in zuurstof, ook fijnstofverbindingen uit de lucht zuiveren. Dit onderzoek heeft geleid tot tientallen andere onderzoeken. Conform een recent onderzoek kunnen planten zorgen voor een toename in creatief denken met ruim 45% en een algemene verhoging van de productiviteit van bijna 40%.

Zorg voor wat meer kleur op kantoor

Daarnaast heeft het gebruik van kleur ook veel effect op het welzijn van medewerkers. Zowel groen als blauw hebben bewezen aangetoond goed voor de concentratie te zijn en rustgevend te werken. Des te meer een reden om vaker een raam open te zetten zodat u de lucht kan zien en een paar planten te plaatsen voor een natuurlijk heilzaam effect.

Any Green kan u uitstekend adviseren omtrent de meest geschikte planten voor u, daarnaast kunnen wij ook diverse werkzaamheden zoals onderhoud voor u uit handen nemen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info, wij helpen u graag.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items