De populairste planten voor een Urban Green Jungle

De populairste planten voor een Urban Green Jungle

De populairste planten voor een Urban Green Jungle

Wilt u uw kantoor of interieur een ware oppepper geven? Overweeg dan een stapje verder te gaan dan het plaatsen van één of twee planten: creëer een ware urban jungle!

Dit kan bijvoorbeeld in een wachtruimte, of een speciale vergaderruimte. Of natuurlijk een gezamenlijke ruimte waar u en uw medewerkers heerlijk kunnen relaxen. Hierbij vast een lijst met geweldige planten die prefect in uw urban jungle zullen passen!

De graslelie

Deze fraaie plant wordt officieel de chlorophytum comosumt genoemd en staat enorm mooi als hangplant in elke denkbare omgeving. U kunt de plant ook in meerdere potjes stekken, om hier en daar een vrolijk accent te maken. De graslelie krijgt graag eenmaal per week een scheur water en houdt ook van goede ventilatie.

De graslelie als kantoorplant

De bananenplant

Officieel Musa genoemd, betreft dit een plant die meteen aan tropische gebieden doet denken. De bananenplant kan tot wel 2 meter hoog worden en is dus een ware eyecatcher! De plant houdt wel van flink wat water, in de zomer meermaals per week. Ook een iets hogere luchtvochtigheid zal de plant goed doen, deze komt immers uit de tropen. De bananenplant kan in één jaar tijd al een meter groeien bij goede verzorging.

De bananenplant huren als kantoorplant

De gatenplant

De gatenplant heet officieel de Monstera deliciosa en is een weelderige kamerplant. Met de bijzondere bladeren die op een gatenkaas lijken zal deze plant vele blikken vangen. De gatenplant houdt van een ietwat donkerder plekje in de halfschaduw, waar veel ruimte beschikbaar is. Want ook deze plant kan tot wel 2 meter hoog worden! Giet de plant regelmatig maar zorg ervoor dat de wortels niet onder water staan.

De Monstera als kantoorplant

De sansevieria

De sansevieria bestaat uit enorm veel verschillende soorten, van bonte bladeren tot heerlijk frisgroene bladeren. De vrouwentong of sansevieria ziet er fraai tropisch uit met de rechtopstaande bladeren en kan overal tussen gezet worden, want onder vrijwel alle omstandigheden blijft deze plant optimaal groeien. De sansevieria wordt niet voor niets de onverwoestbare plant genoemd!

Vrouwentong (sansevieria) op kantoor

De ficus elastica

De ficus is zo een veelzijdige plant die altijd ergens tussen past: van een minimalistisch interieur tot een urban jungle. De ficus elastica heeft mooie leerachtige bladeren die heel mooi bij de tropische planten staan. Verpot de plant zo nu en dan, want dan groeit de ficus een stuk sneller. Daarnaast houdt de ficus ook van een beetje water elke week.

De ficus elastica Belize als kantoorplant

De bromelia

De bromelia is een heel makkelijke plant die graag op een lichte plaats staat, maar wel uit direct zonlicht. Het leuke aan de bromelia is, dat deze plant elk jaar hele lieve vrolijke bloempjes krijgt! Deze contrasteren mooi met de exotische planten in de urban jungle. Geef de bromelia eens per week water in het rozet, daar slaat de plant namelijk water op om rustig aan te gebruiken.

De bromelia huren als kantoorplant

De olifantsoor

De Alocasia is een plant die tropische klimaten houdt, dus lekker warm en met een hoge luchtvochtigheid. U zult dus ietwat meer aandacht aan de omgeving moeten besteden, maar een urban jungle is bij uitstek een plek om lekker warm te maken in de winter. De olifantsoor houdt van een plaats met indirect zonlicht en eens in de week een flinke scheut water.

Olifantsoor huren als kantoorplant?

Any Green helpt u met het creëren van de mooiste urban jungle

Bent u enthousiast geworden en wilt u het liefst meteen aan de slag? Contacteer Any Green en wij gaan samen met u nadenken over uw eigen persoonlijke urban jungle op kantoor. Natuurlijk kunnen wij bij u langskomen om de planten te showen, zodat u de best passende plantjes kunt kiezen. Ook het onderhoud kunnen wij voor u verzorgen. Bels ons met al uw vragen, wij beantwoorden ze graag!

Meer blog items