Groene Muren

Groene Muren op kantoor

Groene muren zorgen voor een echt wauw-effect op kantoor. Ze tillen de ruimte naar een hoger niveau en dat heeft een positieve invloed op de werksfeer en op het imago van je bedrijf. Zo’n groene muur op kantoor kan op allerhande manieren gemaakt worden. Echte planten, artificiële planten of moswanden, er is heel wat mogelijk.

Groene muren: NextGen Living Walls, LivePicture

In groene muren zijn er twee grote categoriëen. Bij gestabiliseerde groene muren, ook wel 'Moss Fashion' genoemd, waarbij mos wordt vereeuwigd door middel van een uniek en volledig ecologisch procedé. Hierbij wordt plantensap vervangen door een bewaarmiddel dat 100% biologisch afbreekbaar is. Het voordeel van deze plantenwand is dat hij geen water, licht of specifieke temperatuur nodig heeft.

Er zijn ook 'levende' groene muren, 'Living Green Walls' deze worden opgevuld met interieur planten zowel hangend als staand, en er kan uit een ruim assortiment een keuze gemaakt worden naargelang kleuren, ontwerpen etc...
Daarnaast hebben we ook LivePicture® of levende schilderij die we aanbieden voor elk kantoor, LivePicture® is een stijlvolle en ruimtebesparende oplossing om planten in ieder interieur op te nemen.

Weinig of geen lichtinval?  Naast de levende groene muren, is er uiteraard de mogelijkheid om soortgelijke muren te voorzien uit artificiële materialen.  Bekijk ook zeker ons aanbod artificiële groene muren

Maak uw keuze tussen onze groene wanden:

Groene muren op kantoor van gestabiliseerd mos

Misschien wel de eenvoudigste manier om een groene muur op kantoor te toveren is de groene mosmuur. Die gestabiliseerde groene muren, ook wel 'Moss Fashion' genoemd, zijn onderhoudsvriendelijk en zien er fantastisch uit. Het mos dat voor die groene muren gebruikt wordt, heeft een behandeling ondergaan. Het mos wordt vereeuwigd door middel van een uniek en volledig ecologisch procedé waarbij plantensap vervangen wordt door een bewaarmiddel dat 100% biologisch afbreekbaar is.

Het voordeel van dit soort groene plantenwand is dat hij geen water, licht of specifieke temperatuur nodig heeft. Een bijkomende troef is dat een groene mosmuur uitstekend geluid absorbeert. Dat zullen de werknemers op kantoor zeker weten te appreciëren wanneer ze telefoontjes moeten plegen of gewoon in stilte willen werken.

Groene muren van echte planten op kantoor

Er zijn ook 'levende' groene muren, 'Living Green Walls'. Daarbij wordt de muur bedekt met allerhande interieurplanten. Die worden zowel hangend als staand aan de muurpanelen gemonteerd voor een dynamisch en uniek resultaat.

Een ingenieuze groene muur op kantoor

Een living green wall zit op een ingenieuze manier in elkaar. De plantenwanden van Any Green zijn modulair en de planten worden doorgaans in hun oorspronkelijke pot bevestigd aan panelen. We werken zowel met planten die in aarde groeien als planten die geteeld worden met hydrocultuur. Zelf wateren hoeft echter niet. Elke groene muur van levende planten is namelijk uitgerust met een irrigatiesysteem. Daarbij wordt een watercyclus van vier weken gehanteerd.

Kantoorplanten zoals je ze nog nooit zag

Je hebt daarbij de keuze uit een ruim assortiment planten. Van exotische palmachtigen tot serene kamerplanten, het kan allemaal. Maar de ene plant zal wel beter in jouw kantoor gedijen dan de andere. Welke planten gebruikt worden in die groene muur, bepalen we daarom ook voor een deel zelf.

We komen graag langs op kantoor om na te gaan hoeveel licht er binnenvalt, wat de wensen precies zijn en waar de muur exact moet komen. Op basis daarvan maken we samen een selectie planten die het goed zullen doen op jouw groene kantoormuur. We zijn daarbij niet bang om heel wat soorten te mengen, zo creëren we een natuurlijk geheel dat recht uit de natuur lijkt te komen.

Groene muren op kantoor van artificiële planten

Is er weinig of geen lichtinval op kantoor? Dan is een groene muur van echte planten geen aanrader. Is een mosmuur niet echt wat je zoekt, dan bestaat er echter wel nog een derde optie: de groene muur van artificiële planten.

Kunstplanten hoeven natuurlijk geen water te krijgen en ze hebben ook geen licht nodig. Dat betekent dat ze helemaal niet onderhouden moeten worden. En ze groeien ook niet, dus je hoeft ze niet bij te knippen. Daarnaast zijn artificiële plantenmuren een goed idee als er te weinig lichtinval op kantoor is of wanneer je een groene muur op een moeilijk bereikbare plaats wil verwerken.

Een artificial green wall wordt helemaal aangepast aan jouw wensen. We combineren doorgaans planten met verschillende bladvormen, groottes en texturen om tot een interessant en levendig resultaat te komen. De panelen waarop de planten bevestigd worden passen heel precies in elkaar en overlappen lichtjes. Zo ontstaat een naadloze, groene muur vol kunststof planten.

Een groene kantoormuur die ook fungeert als kunstwerk

Mag het nog wat gekker? Dan stellen we je graag onze LivePicture® of levende schilderijen voor. Dat zijn groene muren op kantoor die iets figuratiefs uitbeelden. Zo maak je van je groene muur een échte blikvanger.

We kunnen ook het logo van je bedrijf in zo’n groene muur verwerken. Dat doen we doorgaans met mosmuren. Het resultaat mag er zeker wezen.

Een groene muur op kantoor: Any Green helpt je graag

Wil je graag je kantoor vullen met wat groen, maar mag het wel wat meer dan een plantenbak zijn? Dan is een groene muur van Any Green de ideale oplossing. Onze experts helpen je met alle plezier om uit te zoeken hoe we jouw ruimte groener kunnen maken. Contacteer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.