Moswanden

Moswanden

Moswanden voor kantoor en bedrijf

Moswanden zijn ideaal voor wie groen op kantoor wil, maar daar de ruimte niet voor heeft. Ook wie wel planten in het bedrijf wil, maar zich niet wil bekommeren om het onderhoud die planten vergen, moet een moswand overwegen.

Moswanden zien er niet alleen heel leuk uit, ze zijn ook ecologisch, hebben geen water of licht nodig en ze absorberen geluid.

Tover uw muren om in een prachtige moswand!

Wat zijn moswanden?

Moswanden zijn muren die bedekt worden met gestabiliseerde mossen. De mossen zijn dus wel degelijk echt, al worden ze wel geïmpregneerd met een biologisch bewaarmiddel. We balsemen de mossen als het ware. Zo blijven ze er heel lang goed uitzien en hebben ze geen licht of water nodig. Dat maakt moswanden ideaal voor bedrijven of als eyecatcher in een restaurant.

Moswanden worden helemaal op maat gemaakt. Je kan dus zowel grote, hoge muren als kleine stukken of stroken muur bedekken met een laagje groen. Moswanden creëren een wauw-effect dat zeker geapprecieerd zal worden door werknemers en bezoekers.

Wat zijn de voordelen van een moswand?

Moswanden hebben heel wat voordelen. Ze zien er niet alleen trendy uit, maar zijn in vergelijking met gewone planten ook bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Moswanden zien er fantastisch uit

Eerst en vooral: moswanden zien er heel leuk uit. Je kan er veel kanten mee uitgaan. Mos is bijzonder veelzijdig en bestaat in verschillende kleuren en maten. Door verschillende mossoorten te combineren, bekom je leuke effecten.

Een moswand is ecologisch en duurzaam

De mossen die gebruikt worden in moswanden, zijn op een ecologische manier gebalsemd. Dat gebeurt met een mengsel dat helemaal biologisch afbreekbaar is. De planten gaan vele jaren mee en blijven er in topvorm uitzien. Ze hebben ook geen water nodig. Moswanden zijn met andere woorden een erg ecologische manier om het interieur van je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Moswanden zijn eenvoudig qua onderhoud

Krijgen planten het bij jou moeilijk te verduren? Vergeet je de planten vaak water te geven? Dan zijn moswanden precies wat je zoekt. Je hoeft ze geen water en ook geen meststoffen te geven. Heel veel groen in huis dus zonder dat je voor het onderhoud moet instaan.

Moswanden werken geluidsabsorberend

Moswanden zijn extra interessant op kantoor en in restaurants. Ze absorberen namelijk geluid en verbeteren zo de akoestiek. Zo worden werknemers niet gestoord door telefoontjes van collega’s en klanten op restaurant hoeven hun stem niet te verheffen om een gesprek te kunnen voeren.

Plaats moswanden op moeilijk bereikbare plaatsen

Moswanden zijn ook een uitstekend alternatief voor gewone planten. Wanneer het kantoor te klein is om veel planten te plaatsen bijvoorbeeld. Of wanneer je een hoge muur met planten wil bekleden. Moswanden kunnen opgebouwd worden in allerhande maten en vormen. Zo kan je ze inzetten om een hoge inkomhal van een hotel aan te kleden of om het plafond van een restaurant van een origineel groen laagje te voorzien. Als gewone planten te veel plaats zouden innemen, moet je zeker moswanden overwegen.

Hoe wordt een moswand geïnstalleerd?

De behandelde mossen worden zorgvuldig geïnstalleerd op afzonderlijke panelen. Die panelen klikken we vervolgens in elkaar en bevestigen we aan de muur. De installatie gebeurt snel en vergt geen grote werken.

Extra leuk: een moskader of een logo van mos

Met mossen kan je meer doen dan enkel moswanden maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een moskader. Het is een kunstwerk van mossen dat meteen in het oog springt. Moskaders zijn origineel en hebben alle voordelen die gewone moswanden hebben. Je hoeft ze niet te onderhouden, ze nemen amper ruimte in beslag en ze absorberen geluid.

Daarnaast kan je ook het logo van je bedrijf in mossen laten vereeuwigen. We maken dan moskaders van je logo of kunnen de naam van je bedrijf ook spellen in mosletters. Het is dé blikvanger van je bedrijf.

Ecologisch, duurzaam en esthetisch

Profiteer van de vele voordelen van een moswand:

  • Snelle opbouw via een modulair systeem
  • Zeer eenvoudig qua onderhoud
  • Verbeterde luchtkwaliteit
  • Plantenwanden werken geluidsabsorberend
  • Geniet van de schoonheid in elk seizoen

Geïnteresseerd in een moswand op je bedrijf? Any Green helpt je graag!

Wil je een wauw-effect creëren in je bedrijf met een moswand? Bij Any Green helpen we je met alle plezier om een prachtige moswand te ontwerpen! We nemen je kantoor onder de loep, werken een plan voor een moswand uit en komen de moswand zorgvuldig installeren. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak.

Tover uw muren om in een prachtige moswand!