Binnentuinen

Binnentuin laten aanleggen?

Een binnentuin is een plek waar je even tijd kan nemen om tot rust te komen. Werknemers nemen er pauze om daarna weer volop aan de slag te gaan. Ook bezoekers, klanten en leveranciers voelen zich er meteen thuis. Maar ook in huis kan een binnentuin voor een vakantiegevoel zorgen. Het is de perfecte plaats om rustig een boek te lezen of aan een creatieve hobby te werken.

Een binnentuin biedt tal van mogelijkheden en kan op verschillende manieren ingericht worden.


Wat zijn de mogelijkheden voor planten in een binnentuin?

Een binnentuin kan aangelegd worden in allerhande maten, vormen en met veel verschillende soorten planten. Welke planten je kan plaatsen in de binnentuin op kantoor, hangt van verschillende factoren af. Zo zijn er:

  • De al dan niet rechtstreekse lichtinval in de binnentuin
  • De hoogte van de binnentuin
  • De totale oppervlakte van de binnentuin

Valt er rechtstreeks zonlicht in de binnentuin, dan zorgen we ervoor dat de planten daartegen bestand zijn. Gaat het om een behoorlijk donkere binnentuin, dan is het belangrijk dat we planten kiezen die niet al te veel zonlicht nodig hebben.

Is de binnentuin hoog, dan kan je kiezen voor tropische palmen of andere boomsoorten. Heb je veel beschikbare ruimte in de binnentuin? Of is de binnentuin eerder klein? We vinden bij Any Green altijd een gepast ontwerp om je binnentuin aan te kleden. We houden daarbij natuurlijk rekening met je eigen wensen en voorkeuren. Het resultaat: een binnentuin vol planten die uitstekend zullen gedijen in jouw bedrijf.

 

Echte planten of valse planten in een binnentuin?

We bieden bij Any Green niet alleen echte planten, maar ook kunstplanten en gestabiliseerde planten aan. Die kunnen eveneens gebruikt worden in een binnentuin. Echte planten en kunstplanten hebben elk hun eigen voordelen.

Binnentuin met echte planten

Echte planten zorgen voor een fantastische ervaring in je binnentuin. De bloemen geuren en de planten kunnen veranderen doorheen het jaar. Je creëert zo een echte tuin in je kantoor. Maar planten hebben ook nog veel meer voordelen.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit en kunnen zelfs schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Werknemers die tussen planten werken zijn ook productiever en creatiever, zo blijkt uit onderzoek. Die mooie binnentuin komt dus niet alleen je werknemers ten goede, maar is ook een investering die je terugverdient.

Kunstplanten in een binnentuin

Toch zijn er nog meer mogelijkheden voor wie een binnentuin wil laten aanleggen. Je kan namelijk ook kiezen voor kunstplanten. Die artificiële planten zien er tegenwoordig heel erg realistisch uit en zijn moeilijk te onderscheiden van echte planten. Het grootste voordeel van een binnentuin met kunstplanten is natuurlijk dat je de planten niet hoeft te onderhouden.

Bij Any Green beschikken we over een ruim assortiment artificiële planten voor zowel binnen als buiten.

Gestabiliseerde planten

Nog een optie zijn gestabiliseerde planten. Dat zijn echte planten die behandeld werden waardoor ze dezelfde eigenschappen als valse planten hebben. Ze worden gebalsemd langs de binnenkant. Zo hoef je de planten amper te onderhouden. Contacteer ons voor meer informatie.

Tip: ook voor onderhoud kan je bij Any Green terecht. We nemen het onderhoud van planten dan voor onze rekening. Zo geniet je van alle voordelen die planten hebben, ook al heb je geen groene vingers.

Wat kan je doen met een binnentuin?

De binnentuin kan de blikvanger van je bedrijf worden. Het is de plek waar werknemers komen om even te ontspannen of om een pauze in te lassen in het groen. Maar ook wie het bedrijf bezoekt, zal zonder twijfel onder de indruk zijn van de binnentuin.

Heb je een grote binnentuin in je bedrijf? Dan kan je er ook enkele picknicktafels neerzetten of kiezen voor een gezellige loungeset. Je werknemers zullen daar ongetwijfeld heel tevreden mee zijn.

Onze werkwijze voor binnentuinen

Bij het ontwerpen van een binnentuin geven we advies over temperatuur, luchtvochtigheid, grondsamenstelling en verlichting. De beplanting is afhankelijk van jouw wensen en stijl. Wie een tropische uitstraling wil, kiest vaak voor palmbomen. Voor een inheemse look zijn ficusbomen een goede optie. Al onze bomen acclimatiseren minimum 1 jaar in serres waardoor ze later weinig bladeren verliezen. Voor binnentuinen kiezen wij ook altijd voor groenblijvende planten zodat er bijna geen bladafval is 
Uiteraard onderhouden wij ook graag uw binnentuin. Dit omvat het gieten, afstoffen, snoeien, toedienen van meststoffen, analyseren van de bodem en het eventueel bestrijden van ziektes. Wordt een plant plots ziek? Dan komen we meteen langs en wordt de zieke plant kosteloos vervangen.

Binnentuin laten aanleggen? Any Green helpt je graag!

Wil je een bepaalde ruimte thuis of in je bedrijf graag aankleden met planten? De experts van Any Green helpen je met alle plezier om een prachtige binnentuin te creëren! We nemen je thuis of kantoor onder de loep, maken een plan op en stellen een plantenpakket samen rekening houdend met jouw voorkeuren. Neem vrijblijvend contact met ons op.