Kantoorplanten

Kantoorplanten kopen of huren bij Any Green. Kies uit ons enorm aanbod:

Van kleine kamerplanten tot heuse palmbomen, kantoorplanten bestaan in alle vormen en maten. Kantoorplanten fleuren het interieur op, maken je werknemers productiever (en dat is wetenschappelijk bewezen!) en hoeven niet noodzakelijk veel onderhoud met zich mee te brengen.

Bij Any Green hebben we een enorm aanbod kantoorplanten, geschikt voor zowel donkere als lichtrijke ruimtes. Er bestaat geen kantoor dat niet op te frissen valt met planten. Bovendien bieden we ook professioneel onderhoud aan. 

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van kantoorplanten?

Je bent overtuigd van het nut van kantoorplanten maar welke planten kies je nu het beste uit ons gigantische aanbod? Dat hangt af van hoe je kantoor precies belicht is.

In donkere kantoren kies je beter voor planten die weinig daglicht nodig hebben. Je doet er ook goed aan om te kiezen voor planten die minder water vereisen en goed gedijen bij een lage luchtvochtigheid. Door de verwarming en aircosystemen in kantoren ligt de luchtvochtigheid namelijk behoorlijk laag.

En in het algemeen geldt natuurlijk dat kantoorplanten beter weinig onderhoud vereisen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over snoeien of vaak water geven. 

De onderstaande Dracaena, bananenplant en ficus zijn een drietal voorbeelden van kantoorplanten. Maar in ons grote aanbod vind je nog veel meer planten die perfect passen bij jouw kantoor.

dracaena kantoorplant bananenplant op kantoorFicus kantoorplant

De juiste planten kopen voor uw bedrijf of kantoor?

Any Green zorgt ervoor dat je kantoorplanten uitstekend zullen gedijen

Planten vormen een investering en het is dan ook belangrijk dat ze goed gedijen op jouw kantoor. Daarom komen we graag advies geven op locatie. Zo kunnen we samen een plantenplan opstellen, rekening houdend met jouw wensen en eisen.

We gaan na waar je precies planten wil en welke planten je aanspreken. Vervolgens controleren we wat de gemiddelde temperatuur op je kantoor is, hoeveel lichtinval er is op de plekken waar je planten wil en wat de luchtvochtigheidsgraad is. Natuurlijk bespreken we ook hoeveel onderhoud je bereid bent om op je te nemen. Op basis van al die informatie stellen we een plantenpakket samen. Op die manier kunnen we garanderen dat de planten het ook echt goed zullen doen op je kantoor.

Is je kantoor aan de donkere kant? Ook dan kan je kantoorplanten plaatsen. Er zijn geschikte planten voor alle omstandigheden. Ons ruime assortiment kantoorplanten bevat pareltjes voor elke soort ruimte.

Kantoorplanten zijn meer dan potplanten alleen

Misschien wil je ook wel creatieve keuzes maken met je kantoorplanten. En dat kan zeker bij Any Green. Je hoeft het namelijk niet per se op gewone kantoorplanten in potten en plantenbakken te houden. Kantoorplanten kunnen ook erg origineel zijn.

  • We kunnen bijvoorbeeld werken met hangplanten in je kantoor, zo creëer je een extra dynamieke omgeving.
  • Of je kan het over een heel andere boeg gooien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een moskader? Dat is een schilderij gemaakt van mos dat aan de muur bevestigd wordt. Je kan ook het logo van je bedrijf in mos verwerken.
  • Of je kan gewone planten verticaal aan de muur installeren. Die plantenwanden zijn erg populair en geven de ruimte een echt wauw-effect zonder veel plaats in te nemen.

plantenmuur

We denken graag met je mee over hoe we planten kunnen inzetten om je kantoor een frisse, levendige uitstraling te geven.

  • In grotere kantoren kunnen kantoorplanten bijvoorbeeld ingezet worden als room dividers.
  • Of we kunnen centraal in de ruimte plaats maken voor een mooie boom.

bomen in winkel

Kantoorplanten verdienen zichzelf terug

Kantoorplanten doen echter meer dan het kantoor van een groene toets voorzien. Ze hebben ook praktisch nut voor de werknemers. Planten produceren zuurstof en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Dat komt niet alleen de luchtkwaliteit ten goede, maar ook de productiviteit en creativiteit van je werknemers. Studies hebben uitgewezen dat een plantrijke omgeving leidt tot een hogere concentratie en creatieve oplossingen voor problemen.

Bovendien zorgen kantoorplanten ervoor dat werknemers minder gezondheidsklachten en vermoeidheid ervaren, wat op zijn beurt resulteert in minder ziekteverzuim. Je kan dus gerust zeggen dat kantoorplanten een slimme investering vormen die zichzelf terugverdienen.

Bij Any Green kan je kantoorplanten huren of kopen

Bij Any Green kan je er ook voor kiezen om kantoorplanten te huren. Dat heeft verschillende voordelen. Beslis je om planten te huren voor je kantoor? Dan zitten onderhoudsbeurten inbegrepen bij de service. Onze professionele plantenverzorgers komen dan langs om elke plant te controleren, voedingsstoffen te voorzien indien nodig en eventueel wat bij te snoeien.

Nog een voordeel van planten huren bij Any Green is dat je om de twee jaar een nieuw plantenpakket kan kiezen. Zo krijgt je kantoor regelmatig een nieuwe look aangemeten. Dat zullen de werknemers zeker weten te appreciëren.

Kantoorplanten nodig? Any Green helpt je graag!

Kantoorplanten bestaan in alle vormen en maten. En er is geen enkel kantoor waar geen planten geplaatst kunnen worden. We komen graag bij je langs om na te gaan hoe er kantoorplanten op jouw werkplaats verwerkt kunnen worden en we stellen met veel plezier ons ruim assortiment kantoorplanten aan je voor. We stellen een geschikt plantenpakket samen, rekening houdend met de lichtinval en temperatuur in je bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.