5 populaire inheemse planten en bomen

5 populaire inheemse planten en bomen

5 populaire inheemse planten en bomen

In België groeit een zeer brede verscheidenheid aan prachtige planten, bomen en bloemen. Indien u momenteel aan het nadenken bent over wat nieuwe planten voor op kantoor, dan loont het absoluut de moeite om ook inheemse planten te overwegen. Deze groeien in de natuur ook in exact dezelfde omstandigheden, waardoor u ze met gemak zowel binnen als buiten neer kunt zetten.

Heeft uw kantoor een buitenruimte? Dan kan het interessant zijn om deze eens aan een grondige renovatie te onderwerpen. U kunt enkele nieuwe boompjes planten, waardoor u uw medewerkers van een fijne en natuurlijke buitenruimte voorziet waarin ze dagelijks kunnen uitrusten en rondwandelen. Lees vast verder voor een top 5 van populaire inheemse planten en bomen.

1. Gelderse roos

De gelderse roos heet officieel Viburnum Opulus en is een mooie struik, die tot wel 4 meter hoog kan worden. Deze plant is goed voor natte omgevingen, van de gelderse roos houdt van een vochtige voedingsbodem. De struik bloeit in mei en juni en heeft ook rode vruchtjes, die echter wel gifitg kunnen zijn voor bijvoorbeeld vogels.

2. Wintereik

De officiële naam van deze boom is Quercus Petraea en deze prachtige boom kan tot wel 30 meter hoog worden. De takken zijn iets omlaag gebogen en in juni en juli krijgt de winterlinde geelachtige witte bloemen met een heerlijk zoete geur. Deze bloemen noemt men ook wel lindebloesem, u kunt dit plukken, drogen en gebruiken als een middeltje tegen allerlei kwaaltjes.

De boom produceert ook vruchtjes in de vorm van nootjes, deze zijn echter vooral voor de sier.

3. Wilde lijsterbes

De wilde lijsterbes heet officieel Sorbus Aucuparia en is een wat kleinere boom die ongeveer 15 meter hoog kan worden. Deze boom wordt vaak op straten en in parken geplant vanwege het sterke karakter ervan.

De boom bloeit in mei en juni met mooie witte bloemen en produceert oranje tot rode vruchten die tot confituur, likeur en zelfs wijn verwerkt kunnen worden.

4. Tweestijlige meidoorn

De Crataegus Laevigata is een fraaie struik die in lichte bossen groeit van nature. De struik kan ongeveer 6 meter hoog worden en bloeit in mei. Dan komen er heerlijk ruikende witte bloemen tevoorschijn.

Deze boom heeft donkerrode vruchtjes die door vogels als een heerlijk diner worden gezien. De struik is ideaal om te gebruiken als een mooie dichte haag.

5. Ratelpopulier

De ratelpopulier staat officieel bekend als Populus Tremula en is een boom die bijna overal goed kan groeien. Ook deze boom kan erg hoog worden: tot wel 30 meter. Deze boom produceert in maart en april zogeheten katjes, deze kunnen 10 centimeter lang worden en zien er lieflijk uit.

De boom is uitstekend bestand tegen wind en vorst, dus u kunt er zeker van zijn dat u lang van deze boom kunt genieten.

Any Green voorziet u graag van advies over planten en bomen voor op kantoor

Bovenstaande opties zijn ontzettend leuk om te planten, mede vanwege het feit dat ze het juist in de Belgische natuur al zo goed doen. Indien u graag sterke planten of bomen hebt waar u weinig naar om hoeft te kijken, dan vormen ze allemaal perfecte oplossingen.

Wij vertellen u graag meer over deze en andere inheemse planten, contacteer ons om alle mogelijkheden te bespreken.

Meer blog items