Levende groene wand

Levende groene wand

Hoe komt een levende groene wand tot stand?

Een van onze specialiteiten is het installeren van levende groene wanden of living green walls. Een groene muur die bekleed is met echte planten. Maar hoe gaat dat in zijn werk en wat voorzien we precies? En hoe zit dat dan met water geven? Een kleine opheldering.

Vooreerst installeren we uiteraard de wandpanelen, waarna we dan de modulaire plantenwanden kunnen vast gaan maken. Bij onze plantenwanden kunnen we zowel voor hydrocultuurplanten gaan als voor planten die in aarde groeien. Dat geeft ons dus heel wat opties om te variëren met planten voor onze levende groene wanden.

De bewatering gebeurt via een irrigatiesysteem dat een automatische cyclus volgt, afhankelijk van de planten die er zijn. Zo krijgen de planten dus periodiek water en ook in de juiste hoeveelheid. Doorgaans is er een watercyclus van vier weken.

Bij de plantenkeuze staat variatie in kleur en blad voorop. Zo vind je in de levende muur zowel potplanten als hangende plantensoorten en met verschillende bladgroottes en -structuren. Dit zorgt voor een natuurlijk harmonisch geheel. Uiteraard kan je samen met ons de plantenkeuzes maken.

Een leuke extra optie die vaak wordt gekozen is een LED-verlichting bij de plantenwand, dit schept vooral in de wintermaanden een leuke extra sfeer, wanneer er nog menig werkuren na het vallen van de avond gepresteerd worden.

Hieronder zie je hoe een levende groene wand stap voor stap vorm krijgt

Interesse in een groene blikvanger in uw bedrijf?