Moss Fashion

Gestabiliseerde groene muren: Moss Fashion

Gestabiliseerde groene muren zijn muren waarop panelen met mos worden bevestigd. Die mosplantjes werden gestabiliseerd, waardoor ze geen onderhoud meer vereisen. Ideaal dus wanneer je het kantoor een frisse, groene toets wil geven, maar niet voor het onderhoud van planten wil instaan.

Wat zijn dat precies, gestabiliseerde groene muren?

Gestabiliseerde muren van mos, ook wel bekend als moswanden of levende muren, zijn bijzondere constructies waarbij levend mos wordt gebruikt om een muur te bekleden. Het is een duurzame en vooral ook mooie manier om planten in je interieur te verwerken. Het tilt je bedrijf naar een hoger niveau en geeft de ruimte een wauw-effect.

Het concept achter gestabiliseerde mosmuren is om het natuurlijke element van mos te behouden en te gebruiken, maar zonder het mos zelf levend te houden. Het mos wordt behandeld en als het ware geneutraliseerd, op pauze gezet. Gestabiliseerde mosmuren vinden toepassingen in kantoren, maar ook in hotels, restaurants of winkels staan ze fantastisch.

Hoe worden gestabiliseerde groene muren gemaakt?

Alles begint met de selectie van het mos. Verschillende soorten mos kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de gewenste kleur, textuur en dichtheid van de mosmuur. Het mos wordt zorgvuldig geoogst en natuurlijk ook grondig gereinigd. Vuil, insecten en andere onzuiverheden worden zorgvuldig verwijderd.

Daarna is het tijd voor het stabilisatieproces. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende methodes, maar de idee is wel dezelfde: het mos absorbeert een stabilisatiemiddel en wordt ook langs de buitenkant beschermt, meestal met een glycerinemengsel. Na het stabilisatieproces wordt het mos in een speciale omgeving geplaatst om te drogen en uit te harden zodat het lang meegaat.

Tot slot wordt het mos op panelen bevestigd. Dat kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het ontwerp en de toepassing. Het steunpaneel kan gemaakt zijn van hout, metaal of ander geschikt materiaal.

Wat zijn de voordelen van gestabiliseerde groene muren?

Het bekleden van muren met gestabiliseerd mos biedt verschillende voordelen. We zetten ze graag op een rijtje.

Met mos gestabiliseerde muren zien er fantastisch uit

Gestabiliseerd mos geeft een natuurlijke, rustgevende en esthetisch aantrekkelijke uitstraling aan elke ruimte. Het zachte groen en de textuur van het mos geven de ruimte een kalme en ontspannen sfeer. Het is aangetoond dat planten op kantoor stress verminderen, de productiviteit verhogen en een positief effect hebben op het algemene welzijn van mensen.

moswand

Een betere akoestiek op kantoor

Bovendien kan gestabiliseerd mos geluidsgolven absorberen, waardoor het kan bijdragen aan een betere akoestiek in een ruimte. Dat zullen de werknemers zeker weten te appreciëren.

Onderhoudsgemak

Gestabiliseerd mos vereist minimaal onderhoud. Af en toe afstoffen is meestal voldoende om de groene muur er fris en mooi uit te laten zien. In tegenstelling tot levende mosmuren hoeft gestabiliseerd mos niet te worden bewaterd.

Het is wel belangrijk op te merken dat gestabiliseerd mos, hoewel het niet langer levend is, nog steeds kwetsbaar kan zijn voor te veel direct zonlicht, vochtigheid of water. Daarom wordt het meestal aanbevolen om gestabiliseerde mosmuren binnenshuis te gebruiken in omgevingen met gecontroleerde klimatologische omstandigheden. Zo gaat de mosmuur heel lang mee.

Verwerk je logo in een groene mosmuur

Mag het wat specialer zijn? Dan kan je ook het logo van je bedrijf in de mosmuur laten verwerken. Dat kan heel precies en zowel vlak als met textuur. Mosmuren bieden veel flexibiliteit en creatieve vrijheid. De tekeningen in de mosmuur – indien je die wenst natuurlijk - kunnen worden aangepast aan verschillende ontwerpstijlen. Zo creëren we kunstzinnige patronen, logo's of zelfs hele landschappen.

Any Green is een expert in het aankleden van muren met gestabiliseerd mos

Wil je graag je kantoor vullen met wat groen, maar ben je geen plantenvriend? Dan is een groene mosmuur van Any Green de ideale oplossing. Onze experts helpen je met alle plezier om uit te zoeken hoe we jouw kantoor groener kunnen maken zonder dat er onderhoud aan te pas komt! We komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Zo wordt je bedrijf omgetoverd tot een oase van mosgroen. Contacteer ons vrijblijvend en maak vandaag nog een afspraak!