Keramiek

Keramiek Plantenbakken

Plantenbakken bestaan in alle vormen, maten en kleuren, maar ook in heel wat verschillende materialen. Keramiek plantenbakken zijn een van de populairste. Ze passen uitstekend bij elke plant, geven een zachte en tegelijk robuuste uitstraling en passen in zowat elk interieur. Keramiek plantenbakken bieden eindeloze mogelijkheden en veel voordelen.Keramieken plantenbakken bestaan in alle kleuren en afwerkingen

Keramiek is een natuurlijk materiaal en heeft een warme uitstraling. Daarom geeft een keramieken plantenbak de ruimte een zachte look. Keramiek wordt al eeuwenlang geproduceerd op allerlei ambachtelijke manieren. En het is dankzij dat ambachtelijke productieproces dat keramieken plantenbakken zoveel karakter hebben.

Maar de ene keramieken plantenbak is de andere niet. Keramiek wordt in de oven gebakken en de ingestelde temperatuur bepaalt hoe de keramieken plantenbakken er precies uit zullen zien. Eenmaal de keramiek plantenbak gemaakt is, wordt hij doorgaans geschilderd. Dat kan in allerlei kleuren en met verschillende soorten verf. Daardoor zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Keramieken plantenbakken kunnen er heel basic en robuust uitzien, maar ook erg verfijnd geschilderd en gedecoreerd worden. Elke keramieken plantenbak heeft een eigen identiteit.

Kan een keramiek plantenbak in elk interieur?

Keramieken plantenbakken zijn ontzettend veelzijdig. Ze ogen erg natuurlijk en dat maakt ze geschikt voor elk interieur. Ze passen het beste in kantoren of bedrijven die een bohemian of eerder landelijke uitstraling hebben. Keramieken plantenbakken voelen namelijk erg natuurlijk aan, en dat gaat uitstekend samen met die interieurstijlen. En omdat ze in zoveel kleuren en afwerkingen beschikbaar zijn, vind je ongetwijfeld een keramieken plantenbak in precies de juiste tint.

Maar ook in moderne of industriële kantoren of bedrijven zijn keramieken plantenbakken een goed idee. Daar geven ze een zachte toets aan de eerder harde lijnen die de rest van het interieur kenmerken. Keramieken plantenbakken vormen een verzachtende factor. Keramieken plantenbakken zullen dan bovendien extra opvallen waardoor je planten echte blikvangers worden. Kortom, met keramieken plantenbakken kan je eigenlijk de bal niet misslaan. Je kan het simpel houden of net kiezen voor een blikvanger. Aan jou de keuze!

Keramieken plantenbakken moeten de juiste afmeting hebben

Het enige waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een keramieken plantenbak, is de afmeting. Dat is erg belangrijk om de plant gezond te houden. Er bestaan keramieken plantenbakken voor kleine vetplantjes, maar ook langwerpige en ronde exemplaren. De plantenbak moet vooral groot genoeg zijn om de plant gezond te kunnen laten groeien.

Je kan een keramieken plantenbak kiezen volgens twee criteria. Heb je een bepaalde plant op het oog, dan kies je de keramieken plantenbak op basis van de afmetingen van die specifieke plant. De plantenbak moet dan diep en breed genoeg zijn. Enkel zo kan de plant blijven groeien in de toekomst. Maar anderzijds heb je mogelijk een keramieken plantenbak op het oog, en zoek je een geschikte plant. Bij Any Green helpen we je dan om de beplanting uit te kiezen. We houden dan niet alleen rekening met de plantenbak, maar ook met de lichtinval en de temperatuur van de ruimte waarin de plant komt te staan.

Any Green heeft een ruim assortiment keramieken plantenbakken

Wil je een bepaalde ruimte in je bedrijf of kantoor graag aankleden met planten? Met een keramieken plantenbak geef je de plant extra veel uitstraling. Of je nu een subtiele plantenbak wil of iets dat een echte blikvanger is, we hebben in ons assortiment keramieken plantenbakken gegarandeerd wat je zoekt. De experts van Any Green helpen je graag om de juiste plantenbakken voor jouw bedrijf te selecteren. En natuurlijk kan je ook bij ons terecht voor de planten zelf. Contacteer ons voor advies op maat.