Gestabiliseerde planten

Gestabiliseerde planten kopen of huren als ideaal groendecor voor uw inkomhal, kantoor of bureau?

Wil je je hal, bureau of kantoor opfleuren met enkele echte palmbomen, exotische planten of mooie struiken? En dat zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onderhoud? Dan zijn gestabiliseerde planten precies wat je zoekt. Het zijn echte planten die als het ware gebalsemd werden en volledig onafhankelijk zijn van omgevingsfactoren. Ze gaan jarenlang mee.


  • Kan u zich voorstellen hoe uw hal helemaal wordt opgefleurd met enkele palm- of loofbomen?
  • Dit type van decoratie geeft elke hal, binnentuin of atrium een luxueuze uitstraling.
  • Onze gestabiliseerde planten en bomen zijn volledig onafhankelijk van omgevingsfactoren.
  • Het zijn immers planten die voor hun decoratieve waarde op maat gedemonteerd en opnieuw samengesteld worden

Wat zijn gestabiliseerde planten?

Gestabiliseerde planten bestaan al enkele decennia. Het zijn echte planten die behandeld worden en zo dezelfde eigenschappen als valse planten verkrijgen zodat ze hun groene uitzicht behouden.

Om een plant te stabiliseren, worden alle plantensappen uit de plant vervangen door een mengsel van glycerine en water. Op die manier wordt de plant automatisch gehydrateerd zonder dat de wortels nog iets moeten doen. De plant wordt dus van binnenuit gebalsemd. Er komt geen waslaag op de plant te liggen en de plant ziet er exact hetzelfde uit als een niet-gestabiliseerde plant. Gestabiliseerde planten gaan jarenlang mee.

Zijn gestabiliseerde planten wat je zoekt? Any Green helpt je graag

Wil je graag meer groen zien in je interieur, kantoor of bedrijf, maar heb je geen groene vingers? En wil je liever geen artificiële planten gebruiken? Dan zijn gestabiliseerde planten precies wat je zoekt. Ze zijn echt, maar hebben geen onderhoud nodig. Bij Any Green helpen we je graag een plan uitwerken om gestabiliseerde planten in het interieur te verwerken. Daarvoor komen we bij jou of je bedrijf langs en overlopen we samen de mogelijkheden. Maak vandaag nog een afspraak.


Lees meer

Waarom kiezen voor gestabiliseerde planten?

De belangrijkste reden om te kiezen voor gestabiliseerde planten is dat deze planten geen onderhoud vereisen. Ze produceren namelijk geen zuurstof meer en zijn dus eigenlijk dood. Je hoeft ze geen water te geven, niet te snoeien en ook niet bij te mesten. Je hoeft ze enkel een mooi plekje te geven.

Bovendien zijn gestabiliseerde planten ook niet onderdanig aan weersomstandigheden. Je kan ze plaatsen in koude of warme ruimtes. Ze staan als het ware stil in de tijd. Gestabiliseerde planten zijn extra handig voor wie bijvoorbeeld exotische palmbomen wil plaatsen in een Vlaams klimaat. Dat kan met gestabiliseerde planten zonder probleem. Fris die grote inkomhal van je bedrijf op met een reeks gestabiliseerde palmbomen of maak een groene plantenhoek die geen onderhoud nodig heeft.

Waarvoor kan je gestabiliseerde planten gebruiken?

Onze gestabiliseerde planten en bomen kan je overal (binnen) neerpoten. Planten zijn een echte blikvanger in elk interieur. Een imposante palmboom of een andere mooie plant geeft de ruimte een wauw-factor. En niemand zal weten dat de plant gestabiliseerd is!

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan kiezen voor een reeks bomen in een grote inkomhal of een hoek van het kantoor aankleden met enkele gestabiliseerde planten. Ook wat de planten zelf betreft heb je heel wat keuze. Er worden planten en bomen van alle soorten gestabiliseerd. We vinden gegarandeerd enkele planten die aan je wensen voldoen.

Hoe onderhoud je gestabiliseerde planten?

Je kiest natuurlijk voor gestabiliseerde planten omdat je ze niet zou moeten onderhouden. Veel onderhoud komt er dus niet bij kijken. Gestabiliseerde planten en bomen gaan lang mee en je hoeft in principe geen vinger uit te steken. Geen bewateringssysteem, geen mest en geen snoeiwerken. Je kan de levensduur wel nog extra verlengen door de gestabiliseerde planten af en toe een beetje te verzorgen.

Gestabiliseerde planten zijn geen valse planten. Het waren ooit echte, levende planten die water opnamen uit de bodem en zuurstof produceerden. En net als alle planten blijven ze enigszins kwetsbaar. Raak de gestabiliseerde planten dus niet al te veel aan zodat je geen blaadjes kapot maakt. Eenmaal een deeltje van de plant zou afsterven, kan het namelijk niet meer terug groeien.

Vermijd ook dat de gestabiliseerde planten of bomen langdurig aan zonlicht blootgesteld worden. Plaats ze bij voorkeur dus niet vlak naast een zonnig raam. Je houdt ook beter een afstand met warmtebronnen zoals radiators. Zoals je met een echte plant zou doen dus. De luchtvochtigheid mag ook niet te hoog zijn. Je plaatst gestabiliseerde planten dus beter niet in vochtige en warme ruimtes.

We raden je aan om de planten af en toe af te stoffen. Geef de planten in elk geval nooit water.