Living Green Walls

Breng uw muren tot leven met levende groene muren

Plantenmuren zijn populairder dan ooit. Bij Any Green maken we plantenwanden met echte planten die een ware eyecatcher vormen in je bedrijf of kantoor. De planten verhogen de productiviteit en creativiteit van je werknemers en creëren een rustige sfeer.

Je kiest zelf hoe de plantenwanden eruitzien en welke planten gebruikt worden. De mogelijkheden zijn legio.


Een plantenwand brengt je kantoor tot leven

Met een levende plantenwand blaas je nieuw leven in je kantoor. We maken onze plantenwanden met echte planten die je zelf kan uitkiezen uit een groot assortiment aan interieur- en kantoorplanten. De planten worden dan op een doordachte manier bevestigd aan panelen die samen een levendig stuk groen vormen.

Dankzij de plantenwand oogt je bedrijf in één klap fris, modern en milieubewust. De plantenwand maakt een enorm verschil in hoe de ruimte beleefd wordt. Zowel je werknemers als bezoekers zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn.

Waarom kiezen voor een living green wall?

Maar waarom zou je dan kiezen voor een levende, groene muur? Een plantenwand is de ideale manier om veel planten in je kantoor te plaatsen zonder dat die veel ruimte in beslag hoeven te nemen. Bovendien maakt een plantenwand veel meer indruk dan enkele kantoorplanten verspreid over de ruimte. Een living green wall is een echte blikvanger.

Daarbovenop brengen levende planten op kantoor heel wat voordelen met zich mee. De planten hebben een luchtzuiverende werking, stoten zuurstof uit en verbeteren dus de luchtkwaliteit. Het groen op de werkvloer heeft ook een kalmerend effect. Een ruimte met planten voelt comfortabel aan en creëert een ontspannen sfeer. Alles samen verhoogt dat de productiviteit en de creativiteit van je werknemers. Dat effect wordt nog versterkt door een plantenwand, want je brengt zo een heleboel planten samen.

Hoe werkt een living green wall?

Een living green wall zit op een ingenieuze manier in elkaar. De plantenwanden van Any Green zijn modulair en de planten worden doorgaans in hun oorspronkelijke pot bevestigd aan panelen.

We werken zowel met planten die in aarde groeien als planten die geteeld worden met hydrocultuur. Elke living green wall is uitgerust met een irrigatiesysteem zodat je je niet al te veel zorgen hoeft te maken over het onderhoud. We werken in onze plantenmuren met een watercyclus van vier weken.

Welke planten gebruikt worden in die groene muur, kiezen we samen. We bekijken eerst hoe je kantoor eruit ziet en gelegen is. Dan maken we samen een selectie planten die goed zullen gedijen in jouw bedrijf. Dat is vaak een mengeling van grote en kleine planten en van staan- en hangplanten. Zo creëren we een natuurlijk geheel dat recht uit de jungle geplukt lijkt. Bovendien kan je de planten ook vervangen. Zo houd je de plantenmuur altijd fris en interessant.

Daarnaast kan je de living green wall ook voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Zo komt je plantenmuur ook ’s avonds uitstekend tot zijn recht en is een wow-effect gegarandeerd.

Welke soorten groene plantenwanden bestaan er?

De ene groene plantenwand is de andere niet. Er zijn verschillende manieren om een plantenmuur met echte planten in het interieur van je bedrijf of kantoor te verwerken.

Verticale tuin

De populairste plantenwand is de verticale tuin. De planten worden dan bevestigd aan panelen die op een stevige manier in elkaar gehaakt worden. Zo bekom je een muur vol planten. Dankzij het ingebouwde irrigatiesysteem hoef je ook weinig aan onderhoud te denken. Je hebt keuze uit een ruim assortiment kamer- en kantoorplanten.

Groene room divider

De living green wall kan ook langs weerszijden bekleed worden met planten. Wil je een grote kantoorruimte iets intiemer doen aanvoelen? Dan kan dat met een groene room divider. Je splitst de ruimte zo op in afzonderlijke delen zonder het ruimtelijke gevoel te verliezen.

Hangende tuin

Nog een ander type plantenmuur is de hangende tuin. De planten worden dan niet op modulaire panelen bevestigd, maar wel op een lange zuil. Ideaal in hoge ruimtes zoals de inkomhal of een atrium tuin. De hangende tuin neemt bovendien weinig plaats in.

Een groene muur vol planten: Any Green maakt de plantenwand van je dromen

Heeft je kantoor nood aan fris groen? Dan is een plantenwand een uitstekend idee. Onze experts helpen je met alle plezier om uit te zoeken welke planten het beste zullen gedijen in jouw kantoor en wat de mogelijkheden zijn voor jouw plantenmuur. We komen daarvoor graag bij je langs.

Zo wordt jouw bedrijf al snel een oase van groen. Daar zullen je werknemers heel tevreden mee zijn. Contacteer ons vrijblijvend en maak vandaag nog een afspraak!

NextGen Living Walls

  • Geschikt voor hydro- en grondcultuur, staan of hangplanten
  • Gemakkelijk te installeren.  
  • Het meest eenvoudig te beplanten en te veranderen.
  • Zowel met Hydro- als grondcultuur planten 
  • Het meest eenvoudig te onderhouden, dankzij een doordacht ontwerp. 
  • 4 weken watercyclus. Voor optimale bewatering. Optioneel LED verlichtingssysteem.