Moskaders

Moskaders

Op zoek naar een echte eyecatcher in je bedrijf? Zoek niet verder! Moskaders zijn groene kunstwerken die geen onderhoud vereisen. Ze bestaan in alle maten, vormen en groentinten en kunnen helemaal naar jouw wensen ineen geknutseld worden.

Een moskader ziet er niet alleen goed uit, het heeft nog veel andere voordelen. Hieronder vertellen we je waarom een moskader in je bedrijf een goed idee is.


Moskaders zijn een uniek stukje groen

Moskaders, of mosschilderijen, zijn een unieke manier om een tikje groen in je kantoor, restaurant of bedrijf te verwerken. Groene moskaders zijn speels, modern en smaakvol. Zet tillen het interieur naar een hoger niveau en werknemers of bezoekers zullen een moskader zeker weten te appreciëren. Je geeft je bedrijf een professionele en duurzame toets.


Een moskader stimuleert je werknemers

Bovendien creëren moskaders, net als andere planten, een rustige en gemoedelijke sfeer. Dat komt de werknemers ten goede. Planten in het algemeen hebben heel wat positieve effecten op de werknemers. Planten creëren zuurstof en stimuleren de productiviteit én creativiteit van je werknemers. Dat is gebleken uit studies. Bij moskaders is dat effect minder groot, maar wel aanwezig. Een extra reden om te investeren in meer groen op de werkvloer!

Moskaders zijn onderhoudsvrij

Een van de grootste voordelen van moskaders is dat ze helemaal onderhoudsvrij zijn. De mossen zijn gestabiliseerd en hebben daardoor geen water of licht meer nodig. In tegenstelling tot gewone kamer- of kantoorplanten hoef je moskaders dus geen water te geven, niet te bemesten en ook niet te snoeien. Mossen vergen geen onderhoud en dat is mooi meegenomen, zeker in een bedrijfscontext. Zo hoef je geen werknemer met groene vingers te vinden die zich graag over de planten in je bedrijf bekommert.

Een moskader past ook in kleine kantoren

Wil je groen verwerken op kantoor, maar heb je weinig ruimte ter beschikking? Of heb je hoge plafonds, maar weinig vloerruimte? Dan zijn gewone planten in pot niet mogelijk, ze nemen te veel plaats in.

Moskaders vormen dan de oplossing. Ze zijn dé uitgelezen manier om kleine kantoorruimtes een groene toets te geven. Je hangt het moskader aan de muur en er gaat geen bruikbare ruimte verloren.

Een mosschilderij is ook geschikt in donkere ruimtes die wat frisheid kunnen gebruiken. De gestabiliseerde mossen gedijen daar ook perfect, aangezien ze geen licht nodig hebben. Moskaders zijn ook perfect voor moeilijk bereikbare plekken die kaal ogen. Een hoge muur naast de trap, bijvoorbeeld, of een lege ruimte boven de bar in een restaurant. De mogelijkheden voor moskaders zijn legio.

Moskaders verbeteren de akoestiek

Een extra voordeel van moskaders is dat ze geluid absorberen. In luide kantoorruimtes of restaurants kunnen moskaders echt wonderen verrichten. Geluid wordt gedempt en gesprekken kunnen probleemloos gevoerd worden. Zo kunnen werknemers in alle rust werken en kunnen restaurantgasten zonder problemen keuvelen. En dat terwijl het moskader het interieur een boost geeft.

Moskaders op maat

Moskaders zijn eigenlijk kunstwerkjes. Ze kunnen helemaal afgestemd worden op jouw wensen. Je kan niet alleen het soort mos (en dus de kleurtint) kiezen, maar ook de grootte van het kader en welke vorm het mosschilderij heeft. Er zijn heel wat mogelijkheden.

Moskaders worden dan ook altijd op maat gemaakt. Je kan zelf kiezen welke tinten en welke vormen afgebeeld worden. Jouw moskader op maat is helemaal persoonlijk. Contacteer ons en we vertellen je graag welke moskaders we allemaal kunnen maken.


Welke soorten moskaders bestaan er?

Bij Any Green maken we allerhande moskaders. We geven je hieronder graag wat inspiratie.

Kies bijvoorbeeld voor een moskader met glooiende, groene lijnen. Het moskader wordt zo een prachtig schilderij dat een heuvellandschap lijkt te weerspiegelen. Een dergelijk moskader brengt rust in je interieur.

Maar je kan ook voor een meer uitgesproken moskader gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een yin-yang-symbool, ideaal voor bedrijven die focussen op gezondheid, of een geheel van bijzondere geometrische vormen die de ruimte een architecturaal karakter geven.

Uitgestrekte moskaders, ronde moskaders, moskaders in de vorm van letters (moslogo’s) … we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Een moskader met enkel mos

Moskaders bestaan dus in alle vormen en maten, maar er zijn ook heel wat verschillende mossen die gebruikt kunnen worden. Het populairst is rendiermos. Dat soort mos bestaat in tientallen verschillende subsoorten en tinten. Er zijn ook bolvormige mossen, platmossen en mossen die voller groeien of hoger zijn. Dankzij al die tinten en vormen kan een waar kunstwerkje gecreëerd worden. Zo kan je kiezen voor moskader met een erg strakke, moderne look of net een iets ruiger gevoel.

Moskaders in combinatie met gestabiliseerde planten

Mossen kunnen eventueel gecombineerd worden met andere gestabiliseerde planten. Op die manier kan je bijvoorbeeld een junglekader creëren. Zo bekom je een erg divers moskader dat meteen in het oog springt. Ze zijn ideaal om sfeer te creëren in restaurants, bars of hotels.

Hoe wordt mos eigenlijk gekaderd?

Mossen worden eerst gestabiliseerd. Dat wil zeggen dat de natuurlijke sappen in het mos vervangen worden door een mengsel van suikerwater. De mossen blijven in leven, maar worden als het ware in pauzemodus gezet.

Alle verschillende mossoorten die samen het moskader vormen, worden vervolgens zorgvuldig bevestigd aan een kader. Ook daar heb je heel wat keuze. Je kan kiezen voor klassieke houten kaders, verkrijgbaar in elke houtsoort, voor een natuurlijke look. Het hout kan ook geschilderd of gelakt worden. Daarnaast behoren ook stalen kaders tot de mogelijkheden. Stalen kadermossen passen uitstekend in industriële interieurs. Maar je kan ook voor een kaderloos mosschilderij kiezen. De rand van het moskader is dan niet zichtbaar.

Moskaders hoeven ook niet per se rechthoekig te zijn. In principe is elke vorm mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een golvende stroom van mossen of laat eens een mosversie van je bedrijfslogo maken.

Wil je een moskader in je bedrijf? Any Green maakt moskaders op maat

Moskaders maken indruk en hebben alleen maar voordelen. Wil je je bedrijf een coole look geven met een moslogo? Bij Any Green helpen we je maar al te graag om het perfecte moskader voor jouw bedrijf te ontwerpen! Rekening houdend met je wensen en verwachtingen maken we een moskader volledig op maat. Contacteer ons vrijblijvend of maak een afspraak voor meer informatie.