Bamboepalm als kantoorplant

Bamboepalm als kantoorplant

Bamboepalm als kantoorplant

De bamboepalm behoort tot de Rhapis palmsoorten, die voornamelijk in China en Japan voorkomen. Deze plant is een erg geschikte kantoorplant omdat ze goed gedijt op minder lichte standplaatsen.

Er zijn vooral twee soorten populair; de Rhapis excelsa die tot wel 2 meter hoog kan worden en de Rhapis humilis, die circa 1 meter hoog groeit. Rhapis palmen behoren tot de plantenfamilie van Araceae en subcategorie Palmea. Ze worden voornamelijk als kamerplant gehouden, maar kunnen ook als kuipplant dienen. Ze moeten gedurende de winter in ieder geval wel binnen staan.

De bamboepalm behoort tevens tot één van meest efficiënte luchtzuiverende planten. De plant haalt stoffen als formaldehyde, tolueen, xyleen en ammonia uit de lucht. Reden genoeg om uw kantoor met deze prachtige plant op te fleuren.

Uiterlijk en oorsprong van de bamboepalm

De bamboepalm is een mooie, grote palm met brede groene bladeren die variëren van 15 tot 30 cm breed. De plant heeft ook diep donkergroene bladeren, omdat ze veel bladgroenkorrels aanmaakt.

In de 17e eeuw werd de bamboepalm door Japanners uit China geïmporteerd en sinds de 18e eeuw heeft de plant ook buiten Azië aan populariteit gewonnen. De plant oogt erg fraai met haar volle bos bladeren. Verder kenmerkend aan de plant is het feit dat ze geen dikke stam heeft, maar bestaat uit meerdere sierlijke stengels waar de bladeren uit voortkomen.

Onderhoud van de bamboepalm

Zoals eerder vermeld, heeft de bamboepalm in vergelijking met andere planten slechts weinig zonlicht nodig. Sterker nog: bamboepalmen staan juist graag op een enigszins donkere plaats en kunnen binnenshuis bijvoorbeeld in een trappenhuis staan. Bamboepalmen hebben minder dan 5 uur direct zonlicht per dag nodig. Een manier om er achter te komen of de palm voldoende zonlicht krijgt, is te observeren of de plant nog nieuwe bladeren aanmaakt.

In de zomer kunnen deze planten een warm plekje waarderen, maar ze hebben dan wel flink wat water nodig, anders kunnen ze uitdrogen wat resulteert in bruine bladeren.
In de winter gedijen ze het beste op een koel plekje. De temperatuur mag wel niet lager zijn dan 10 graden Celsius. Overigens voelen ze zich ook prima in een constant klimaat binnenshuis. Zorg er dan wel voor dat de temperatuur redelijk stabiel blijft en er voldoende ventilatie is.

Een bamboepalm moet 1 tot 2 keer per week water krijgen. Het beste is de potgrond goed vochtig te houden, maar niet drassig. Hiermee wordt voorkomen dat de wortels gaan rotten. Plantenvoeding kan ongeveer eens in de week gegeven worden.

De bamboepalm als kantoorplant

Vanwege haar vrij gemakkelijke onderhoud is de bamboepalm een kantoorplant bij uitstek. De plant heeft geen direct zonlicht nodig, maar moet het liefst wel in een ruimte geplaatst worden die beschikt over natuurlijk licht. Verder is de palm erg onderhoudsvriendelijk. Het is geen overdreven grote plant en past dus prima op uw kantoor. Ook de luchtzuiverende eigenschappen van de bamboepalm een fijn pluspunt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een bamboepalm bij u op kantoor? Neem vrijblijvend contact op met AnyGreen om uw specifieke (kantoor)wensen te bespreken.

Meer blog items