Bedrijfspand inrichten: tips & tricks

Bedrijfspand inrichten: tips & tricks

Bedrijfspand inrichten: tips & tricks

Je kantoor aantrekkelijk inrichten voor zowel werknemer als klant? Kantoorinrichting is een superleuk onderdeel van de stap naar je een eigen bedrijfspand, maar toch wel een hele uitdaging om het volledig naar de stijl van jouw bedrijf of organisatie in te richten. Wij geven je alvast de ultieme tips & tricks voor het inrichten van je bedrijfspand.

Inrichten bedrijfspand: bepaal de interieurstijl

Functionaliteit is misschien enorm belangrijk, maar de stijl van je kantoor evenmin! Je kantoor is namelijk je visitekaartje voor potentiële klanten en werknemers en laat dus direct zien waar je voor staat. Welke eerste indruk moeten mensen hebben wanneer ze je bedrijfspand bezoeken? En wat wil je graag uitstralen? Allemaal dingen waar je goed over moet nadenken vooraleer je aan de slag gaat.

Maak alvast een moodboard op Pinterest met voorbeelden qua interieurstijl. Welke kleuren passen het beste bij jouw stijl? Welke meubels vind je mooi? Ook de achterliggende doelen van jouw bedrijfspand moet je in rekening nemen: wil je samenwerking en creativiteit stimuleren of wil je vooral professionaliteit en kwaliteit uitstralen? Ten slotte vraag je ook best de mening van je werknemers: wat vinden zij belangrijk in een bedrijfspand?

Uw kantoor in het nieuw steken met een groene touch?

Kantoormeubelen: kies ze verstandig

Een stijlvol interieur is top, maar comfort blijft altijd de essentie van een bedrijfspand. Investeren in comfortabele bureaustoelen en praktische bureaus is dus essentieel. Het welzijn van je werknemers staat te allen tijde vooraan op het lijstje tijdens de volledige inrichting. Zij moeten namelijk bijna dagelijks vertoeven op deze werkplek.

Een verstelbaar bureau is bijvoorbeeld enorm handig, maar ook tools zoals armleggers en speciale laptopstandaarden zijn zeker het overwegen waard.

Inrichten is verstandig indelen

In een bedrijf of organisatie heb je meestal werknemers van verschillende en zeer uiteenlopende functies: sommigen moeten vaak kunnen telefoneren, terwijl anderen iets meer plek moeten hebben om hun werk te kunnen doen. Ook wil je waarschijnlijk regelmatig apart kunnen vergaderen of heb je nood aan een plek waar je je volledig kan concentreren zonder afleiding.

Met zonering deel je je bedrijfspand in in plekken waar je veel lawaai mag maken en plekken waar je je met één of meerdere werknemers kan afzonderen voor te vergaderen of met diepe focus te kunnen werken (concentratiezones). Bovendien zou je ook moeten denken aan een aparte “pauzeplek”, waar werknemers kunnen eten, gezellig even babbelen en kunnen ontspannen.

Planten: dé productiviteitbooster bij uitstek

Wil je graag gelukkige en gezonde werknemers? Dan kunnen enkele leuke planten op kantoor zeker helpen! Uit onderzoek is namelijk bewezen eer groen op kantoor een positieve invloed had op het algemeen welzijn van werknemers. Ook stimuleerde het hun prestatievermogen en konden ze beter onthouden als ze zicht hadden op enkele planten. 1 plant per vierkante meter is wel nodig om dit effect te verkrijgen.

Van kleine plantjes op de bureaus, grotere planten in enkele hoeken, plantenhangers aan de muur tot echte groene plantenwanden voor in de inkomhal: planten komen in vele vormen! Keuze in overvloed.

Anygreen richt jouw bedrijfspand in met groen!

Wil je graag je bedrijfspand vullen met leuke planten, maar weet je niet precies welke of hoe? Any Green to the rescue! Onze experts weten precies hoe ze jouw pand stijlvol kunnen inrichten met wat groen. Geen zin in al dat onderhoud? Geen probleem, dat nemen wij, indien gewenst, ook voor onze rekening.

Onze plantenspecialisten overlopen samen met jou alle groene opties en bekijken wat mogelijk is. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Meer blog items