Binnentuin aanleggen? Ontdek onze projecten

Binnentuin aanleggen? Ontdek onze projecten

Binnentuin aanleggen? Ontdek onze projecten

Een binnentuin is een plek waar je even tijd kan nemen om tot rust te komen. Werknemers nemen er pauze om daarna weer volop aan de slag te gaan. Ook bezoekers, klanten en leveranciers voelen zich er meteen thuis. Maar ook thuis kan een binnentuin voor een zalig gevoel zorgen. Het is de perfecte plaats om rustig een boek te lezen of aan een creatieve hobby te werken. Hoe kan je die plek dan zo inspirerend en gezellig mogelijk maken? We geven graag enkele projecten van ons mee.

1. Bekroonde binnentuin van Biocartis

Eén van onze tevreden klanten is Biocartis, een beursgenoteerd biotechbedrijf in Mechelen,waar we een fraaie binnentuin mochten aanleggen. Hij werd zelfs in 2013 bekroond met een European Interior Landscaping Award van de organisatie EILO. Een eindresultaat mag er zijn, ook al zeggen we het zelf.

2. Le Jardin Intérieur

Een eyecatcher voor in je binnentuin? Da’s ongetwijfeld een groene muur. Ook Le Jardin Intérieur koos voor, je kan het al raden, een weelderige binnentuin inclusief groene wand. Hun logo schittert dus het groen, heel indrukwekkend voor werknemers, bezoekers en klanten.

3. Hotel Portinari

Of een groene wand met tal van hangende bloempotten? Daar koos Hotel Portinari in Brugge voor. Een subtiele mix tussen hedendaags design en een klassiek interieur: Any Green zorgde voor de balans. Resultaat? De gasten worden ondergedompeld in het groen tijdens het ontbijt.

Wij helpen met het kiezen van de geschikte planten (en zelfs bomen) voor de ruimte, komen het aanleggen en verzorgen indien gewenst de planten.

Hoe gaan we te werk? Onze werkwijzen voor binnentuinen

Bij het ontwerpen van een binnentuin geven we advies over temperatuur, luchtvochtigheid, grondsamenstelling en verlichting. De beplanting is afhankelijk van jouw wensen en stijl. Wie een tropische uitstraling wil, kiest vaak voor palmbomen. Voor een inheemse look zijn ficusbomen een goede optie. Al onze bomen acclimatiseren minimum 1 jaar in serres waardoor ze later weinig bladeren verliezen.

Voor binnentuinen kiezen wij ook altijd voor groenblijvende planten zodat er bijna geen bladafval is Uiteraard onderhouden wij ook graag uw binnentuin. Dit omvat het gieten, afstoffen, snoeien, toedienen van meststoffen, analyseren van de bodem en het eventueel bestrijden van ziektes. Wordt een plant plots ziek? Dan komen we meteen langs en wordt de zieke plant kosteloos vervangen.

Helemaal overtuigd? Dan gaan we aan de slag! Contacteer ons vrijblijvend voor advies of maak een afspraak!

Meer blog items