De ananasplant huren als kantoorplant

De ananasplant huren als kantoorplant

De ananasplant huren als kantoorplant

De ananasplant is een geweldige plant met tevens een bijzondere verrassing: er groeit echt een heuse ananas uit! Weliswaar een kleintje, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De ananasplant behoort tot de populaire Bromelia familie en groeit van origine in regenwouden in Uruguay. Bromelia’s, zo ook de ananasplant, bestaan uit een soort kokertje van bladeren hetgeen deze planten hun kenmerkende uiterlijk geeft.

Een grappig detail is dat de ananasplant soms ingezet wordt bij mensen die snurken. Waarom? Omdat deze plant vooral gedurende de nacht veel zuurstof afgeeft. Ook heeft de plant in de steel het enzym bromelaïne, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Niet alleen een leuke en fleurige plant dus, maar ook nog eens potentieel goed voor de gezondheid van u en uw medewerkers. Een topper voor op kantoor!

Ananasplant: kenmerken

De ananasplant heeft een hele reeks lange donkergroene puntige bladeren, die fier omhoog staan. Deze plant heeft echt veel weg van een palm, en haar exotische uiterlijk zal menig kantoor direct oppeppen. De bladeren groeien net als bij elke bromelia variant in de vorm van een rozet. In het midden hiervan ontstaat de werkelijke ananas. De ananasplant ziet er geweldig uit wanneer deze bloeit en kan een hoogte van circa 80 centimeter bereiken.

Ananasplant: onderhoud

De ananasplant heeft een liefst een plekje met veel licht, maar zeker geen direct zonlicht. Dan kunnen de bladeren van de plant droog worden en zelfs afsterven. U kunt dit herkennen aan een ietwat bruinige kleur. In de zomer is het raadzaam de plant ongeveer eenmaal per week een scheut water te geven, in de winter volstaat eens in de twee weken. Let er altijd op dat de potgrond niet te nat wordt, omdat u dan riskeert dat de wortels van de ananasplant gaan rotten. Wanneer de bladeren gele randjes krijgen, dan is dit een teken dat de grond te nat is.

In de zomer vindt deze plant het ook heerlijk als u met een plantenspuit de bladeren vochtig maakt. De plant slaat namelijk ook in de ananasvrucht water op. De minimale temperatuur overdag voor de ananasplant is 17 ℃ en in de nachtelijk uurtjes 15 ℃. U kunt de plant zeker wat plantenvoeding geven in de lente en zomer, in de winter hoeft dit niet. Een belangrijk detail: deze plant bloeit (net als elke bromelia) slechts 1 keer. Maar dit proces duurt wel 3 maanden tot een half jaar, dus geniet daar volop van.

De ananasplant huren als kantoorplant

De ananasplant is een leuke plant, die u als bonus ook nog eens een echte ananasvrucht geeft. De plant bloeit weliswaar slechts een keer gedurende de hele levensduur, maar daarna kunt u ook nog genieten van een fraaie exotische plant die uw kantoor omtovert tot een tropisch paradijs. De ananasplant is erg gemakkelijk te onderhouden en daardoor dus zeer geschikt voor op kantoor.

Wilt u weten, of de ananasplant een leuke toevoeging voor uw kantoor is? Neem dan contact op met Any Green. Ons deskundige en ervaren team kan u alles vertellen over de verzorging van de ananasplant en alle do’s en dont’s. Tevens kunnen wij instaan voor het onderhoud van de plant, zodat deze steeds in topconditie is en blijft. 

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items