De bananenplant huren als kantoorplant

De bananenplant huren als kantoorplant

De bananenplant huren als kantoorplant

De bananenplant is een razend populaire plant die veel fans heeft. De bananenplant heet officieel Musa en behoort tot de familie van Musaceae, maar staat onder andere ook bekend onder benamingen als dwergbanaan en bananenboom. Andere planten die tot dezelfde familie behoren zijn onder andere Musella, Ensete en Ravenala. De bananenplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië en Australië en is daarmee een heerlijk exotische plant.

Bananenplanten hebben mooie grote bladeren en zullen in geen enkele ruimte misstaan, dus zeker ook niet op kantoor. Wel heeft een bananenplant nét wat meer verzorging nodig in vergelijking met andere kantoorplanten. Zo moet er altijd veel zonlicht en ruim voldoende water voorzien worden. Maar met een beetje extra informatie is dat helemaal niet moeilijk. Of u kunt de verzorging uiteraard ook uit handen geven aan het enthousiaste team van Any Green.

Bananenplant: kenmerken

Bananenplanten hebben een karakteristiek uiterlijk, dat bestaat uit een zogeheten schijnstam waaruit nieuwe bladeren één voor één omhoog komen. Deze bladeren komen opgerold uit het midden van de stam en ontvouwen zich pas, wanneer het totale blad eenmaal tevoorschijn is gekomen.

De bladeren zijn erg dun, waardoor de wat oudere bladeren na verloop van tijd kunnen rafelen en scheuren. Maar dit maakt het uiterlijk van de bananenplant juist zo speciaal. De schijnstam van de bananenplant kan een hoogte van wel 3 meter bereiken. Daardoor is deze kamerplant uitermate geschikt voor het plaatsen in hoge, grote ruimten.

Bananenplant: onderhoud

De bananenplant heeft in verhouding tot andere planten redelijk veel water nodig. In de zomer is het belangrijk dat de grond niet droog wordt, omdat de enorme bladeren erg veel water verdampen. Als het warm weer is, zal de plant bijna elke dag een scheutje water nodig hebben. In de winter is eenmaal per week voldoende. Daarentegen dient u er wel voor te waken dat de wortels niet onder water staan, anders kunnen ze rotten.

Als de bladeren slap hangen, dan kan dit betekenen dat de plant iets te veel zonlicht krijgt. De plant heeft evenwel behoefte aan direct licht. Plaats de plant bij voorkeur op 2 of 3 meter afstand bij een raam met direct zonlicht vanuit het zuiden. Bij een raam op het oosten of westen kan de bananenplant wel meteen naast het raam gezet worden.

De minimale temperatuur bedraagt overdag 17℃ en ’s nachts 10℃. De plant wordt het liefst elk jaar verpot in een plantenbak die ongeveer 20% groter is. Geef de bananenplant ook zeker voeding; daar vaart ze wel bij.

De bananenplant huren als kantoorplant

Wilt u uw kantoor opfleuren met een exotisch tintje? Of misschien uw grote atrium voorzien van een mooie groene toevoeging? Dan is de bananenplant een keuze bij uitstek, omdat deze plant tot wel 3 meter groot kan worden. De plant behoeft net wat meer onderhoud dan een gemiddelde kantoorplant, maar met wat discipline is het zeker te doen.

Wilt u liever alleen genieten van de plant, zonder teveel energie in de verzorging te steken? Dan kunt u bij Any Green terecht voor diverse onderhoudsplannen. Informeer naar de mogelijkheden, zodat deze mooie plant binnenkort uw kantoorruimte kan sieren.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items