De Mexicaanse dwergpalm huren als kantoorplant

De Mexicaanse dwergpalm huren als kantoorplant

De Mexicaanse dwergpalm huren als kantoorplant

De Chamaedorea elegans, oftewel de Mexicaanse dwergpalm (soms ook bergpalm), wordt al sinds het Victoriaanse tijdperk als kamerplant gehouden. De plant is al die tijd bijzonder populair gebleven. Daarom wordt deze gezellige plant ook wel simpelweg kamerpalm genoemd. Dit plantje groeit redelijk traag in vergelijking met andere planten, vandaar dat men de benaming ‘dwergpalm’ heeft gekozen. De plant komt van origine uit gebieden met regenwoud in Mexico en Guatemala, en behoort tot de familie van Arecaceae.

De Mexicaanse dwergpalm staat vooral bekend om zijn uitstekende aanpassingsvermogen aan leefomstandigheden binnenshuis en in gebouwen. Ook beschikt de Mexicaanse bergpalm over sterke luchtzuiverende eigenschappen. Om deze redenen alleen al is de plant uitermate geschikt als kantoorplant.

Mexicaanse dwergpalm: kenmerken

De Mexicaanse dwergpalm beschikt over een prachtige grote bos geveerde bladeren. Mede door vertakkingen lijken het er juist heel veel. De bladeren variëren van donkergroen tot lichtgroen.

De Mexicaanse dwergpalm wordt, zoals de naam al aangeeft, niet zo heel groot. Bij plaatsing buitenshuis kunt u rekenen op een maximale hoogte van ongeveer 2,5 meter. Binnenshuis wordt de dwergpalm echter niet veel hoger dan een centimeter of 50.

De palm bloeit overigens ook. Dit uit zich in de vorm van lichtgele schattige vruchten ter grootte van een erwt. Binnenshuis begint de plant na enkele jaren met bloeien.

Mexicaanse dwergpalm: onderhoud

De Mexicaanse dwergpalm wordt gezien als een zeer gemakkelijk te onderhouden plant, ook op kantoor. De plant vaart hoe dan ook wel bij een plekje met veel natuurlijk licht. Zet de dwergpalm echter niet in direct zonlicht. Hierdoor kan de plant uitdrogen, met dorre bladeren tot gevolg.

In de zomer heeft de bergpalm veel water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd een beetje vochtig blijft. Eén of tweemaal per week water geven is een beetje de vuistregel. Overdrijf hier echter niet mee, een laag water kan rotting aan de wortels veroorzaken. In de winter behoeft de plant minder water, eens per twee weken is dan voldoende.

Verder kunt u de plant in het voorjaar een tijdje plantenvoeding geven, ongeveer eens in de 2 weken. Verpotten doet u ook best in het voorjaar, indien de wortels de pot beginnen te vullen.

De minimum temperatuur overdag bedraagt 18℃ en ’s nachts 12℃ , maar een paar graden daarboven is ook prima. De Mexicaanse dwergpalm komt immers oorspronkelijk uit regenwoud-gebieden. Bijgevolg is ook een goede luchtvochtigheid van belang, anders droogt het de bergpalm uit.

De Mexicaanse dwergpalm als kantoorplant

Dankzij zijn fraaie exotische uiterlijk in combinatie met de geringe grootte, kan deze plant eigenlijk op elke denkbare locaties worden neergezet. De vele bladeren en de gezellige vruchtjes die na verloop van tijd zullen bloeien, brengen direct een sfeervol stukje groen in elk interieur.
Ook staat deze plant bekend om zeer sterke luchtzuiverende eigenschappen die giftige stoffen uit de lucht filteren en omzetten in propere lucht met een hoog zuurstofgehalte. Vooral op kantoor is dit een welkome eigenschap. Kortom:de Mexicaanse dwergpalm is een leuke en onderhoudsvriendelijke plant!

Wil u graag weten of de Mexicaanse dwergpalm bij u op kantoor past? Of heeft u graag advies omtrent de plaatsing van groene accenten binnen uw kantoorruimte? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn gespecialiseerd in het geven van advies met betrekking tot groene toevoegingen op kantoor.

Mexicaanse dwergpalm of bergpalm huren of kopen?

Meer blog items