Duurzame kantoorinrichting: kies voor planten en groen!

Duurzame kantoorinrichting: kies voor planten en groen!

Duurzame kantoorinrichting: kies voor planten en groen!

Een kantoor duurzaam inrichten kent vele facetten. Natuurlijk zijn er uiteenlopende maatregelen die u kunt nemen om bijvoorbeeld energie te besparen. Of op duurzame wijze energie in te winnen, zoals met zonnepanelen. Maar niet elke ondernemer beschikt direct over de tijd en de middelen, om dergelijke ingrijpende maatregelen te ondernemen.

Er zijn daarom ook kleinere ingrepen mogelijk om uw kantoor toch op duurzame wijze op te fleuren. Zo kunt u papier recyclen, LED lampen gebruiken en natuurlijk ook planten plaatsen voor een heilzaam effect. Duurzaam ondernemen is een hot topic gelet op de huidige klimaatveranderingen en het plaatsen van planten op kantoor kan uw kantoor een enorme boost geven richting duurzaamheid. In dit artikel handige informatie waar u verder mee kunt.

Kantoorplanten: een groene boost voor duurzaamheid en inspiratie voor u en uw werknemers

Planten zijn bij uitstek een manier om een kantoorinrichting in een oogwenk frisser te maken. Alleen al de kleur groen heeft een bewezen rustgevend effect, daarnaast bieden planten vele eigenschappen die een positieve uitwerking hebben op de gezondheid van u en uw medewerkers. Veel planten hebben sterke luchtzuiverende eigenschappen, waardoor vele giftige stoffen uit de lucht worden gefilterd die anderzijds schadelijk kunnen zijn.

Planten zijn een geweldige manier om een binnenruimte gezonder te maken. Ook bevorderen ze de productiviteit en verlagen tegelijkertijd het gevoel van stress en haast. Water wordt sneller verdampt en dit komt ook de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte ten goede. U bent dus in principe altijd goed af met het plaatsen van planten in uw kantoorruimte. U creëert sfeer, een prettige uitstraling en pakt diverse zaken in één keer aan.

Een groene wand als duurzaam alternatief

Heeft u geen plek voor veel planten? Of wilt u uw kantoor echt een origineel tintje geven? Dan kunt u ook opteren voor een groene wand op kantoor. Een groene wand is een erg onderhoudsvriendelijke manier om toch wat fraaie tinten in uw binnenruimte te verwezenlijken. Groene wanden kunnen zowel van echte planten worden gemaakt, als van kunststof materialen. Het effect van de laatstgenoemde categorie doet echter niets af aan de uitstraling van een echte groene wand.

Hoe kunt u verder nog bijdragen aan de duurzaamheid op uw kantoor?

Duurzaamheid is een term die vooral aanduidt, dat iets de tand des tijds kan doorstaan. Kies dus, indien dit mogelijk is, voor materialen die gerecycled kunnen worden. Ook kunt u spelen met de meubels op kantoor, zodat deze bijvoorbeeld hergebruikt kunnen worden en niet direct na één ingebruikname weggegooid worden. Dit geldt ook voor servies en bekertjes en dergelijke. Er zijn ontelbare kleine manieren waarop u kunt bijdragen aan een duurzame en prettige werkomgeving.

Any Green helpt u graag bij een duurzame inrichting

Any Green kan u uitstekend adviseren omtrent de meest geschikte planten voor uw kantoor, daarnaast kunnen wij ook diverse werkzaamheden zoals onderhoud voor u uit handen nemen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info, wij helpen u graag.

Op zoek naar duurzame kantoorinrichting?

Meer blog items