Groenstyling: wat is het en wat is de meerwaarde voor je bedrijf?

Groenstyling: wat is het en wat is de meerwaarde voor je bedrijf?

Groenstyling: wat is het en wat is de meerwaarde voor je bedrijf?

Een interieur zonder planten? Anno 2021 is dat een echte no-go. Het laatste decennium is de liefde voor wat groen in huis enorm gestegen. De plantencentra- en winkels worden overspoeld met plantenliefhebbers en ook in de interieurboekjes zie je niets anders dan een interieur vol groen. Ook bedrijven zetten alsmaar meer in op wat groen in de kantoorruimtes. Een hip kantoor doet dus aan groenstyling: de interieurvormgeving voor planten! Waarom is het een goed idee om je kantoor vol te zetten met planten en hoe begin je eraan?

Planten op kantoor: de voordelen

Planten lijken misschien soms overbodig en eerder een last op kantoor, ze hebben toch een enorm groot effect op het welzijn van de werknemers. Ten eerste zuiveren ze al de lucht in de ruimte, wat de lucht dus op natuurlijke wijze véél gezonder maakt. Meer en gezondere zuurstof zorgt er vervolgens voor dat de werknemers meer energie krijgen en zich minder slaperig voelen.

Een beetje groen op het bureau geeft bovendien je personeel een enorme productiviteitsboost en ook het concentratievermogen wordt hiermee aangescherpt. Kortom krijg je gelukkigere en gemotiveerde werknemers. Een optimale leef- en werkomgeving: wat wil je nog meer?

Uw kantoor in het nieuw steken met een groene touch?

Planten op kantoor: waarop letten?

Je hebt beslist: je gaat voor meer groen in de kantoorruimtes. Maar hoe start je aan die groene inrichting? Hoe doe je aan “groenstyling”?

Groenstyling: de definitie

Een stijlvol interieur kan niet meer zonder groen, dat is duidelijk. En daarom zijn er veel interieurstylisten die hierop zijn beginnen focussen. De stylistes gaan aan de slag met de ruimte en bekijken hoe het groen zo mooi mogelijk in de ruimte kan geplaatst worden. groenstylisten zijn bovendien ook op de hoogte van de laatste trends op vlak van groengebruik en weten precies wat de planten nodig hebben om het beste te overleven.

Lichtinval: op welke plekken heb je het meeste natuurlijke licht?

De meeste planten kunnen niet zonder de nodige straaltjes zonlicht per dag. Vele planten zullen dus niet overleven is donkere hoeken of gangen. Ga dus eerst en vooral op zoek naar de plekken waar veel natuurlijke lichtinval is. Heb je niet zoveel plekjes met natuurlijk licht? Geen zorgen, er bestaan ook enkele planten die wél zonder al te veel licht kunnen.

Wat zijn de mogelijkheden in de ruimte?

Er zijn enorm veel manieren om groen te integreren in je kantoor. Je kan gaan voor hangplanten aan het plafond, echte groene muren of grote planten hier en daar. Zelfs met weinig beschikbare ruimte, kan je veel groen kwijt!

Een echte jungle of groen minimalisme?

Zet je alles op alles of ga je liever voor een stijlvolle minimalistische aanpak? Denk zeker eerst na wat jouw stijl is en hoe je deze wil met wat groen wil toepassen in de kantoorruimtes.

AnyGreen helpt je met groenstyling

Onze experts zijn échte groenstylisten en helpen je graag verder met je groene dromen voor op kantoor. Heb je geen idee hoe je planten kan integreren op kantoor? Dan gaan zij voor jou op zoek naar de beste oplossingen en maken met plezier voor jou een volledig plan van aanpak. Vrijblijvend advies nodig of wil je al een afspraak maken met onze specialisten? Contacteer ons nu!

Meer blog items