Kantoor herinrichten? Tips en inspiratie voor planten

Kantoor herinrichten? Tips en inspiratie voor planten

Kantoor herinrichten? Tips en inspiratie voor planten

Enkele moderne bureaus, vergadertafels en bureaustoelen en ziezo: je hebt een leuk kantoor. Toch? Misschien mist er één belangrijk iets: planten! Door je kantoor op te frissen met enkele leuke accessoires en hier en daar wat groen zal je kantoor direct een aangenamere werkplek worden. Geloof het of niet: werknemers zullen nog liever op kantoor komen werken als er een leuke, groenere sfeer hangt.

Het kantoor met veel groen heeft tal van voordelen

Planten en bloemen zien er niet alleen hip en trendy uit, ze hebben ook écht een functie. Allereerst zorgen planten voor meer zuurstof in de ruimte en filteren ze de vervuilde lucht speciaal voor jou! Daarbij wordt met wat meer groen op kantoor de creativiteit van de werknemers veel meer gestimuleerd. Nog enkele bewezen voordelen: minder stress, meer productiviteit en gelukkigere werknemers. Waar wacht je nog op? Contacteer Any Green!

Uw kantoor in het nieuw steken met een groene touch?

Decoreren met planten: hoe ga je te werk?

1. Willekeurige positionering van planten

Het moet niet allemaal superstrak en georganiseerd eruitzien. Een plantje hier en daar maakt de sfeer op kantoor al een stuk aangenamer. Denk aan kleine plantjes op de bureau of vensterbank, grote staanplanten in enkele hoeken. Plaats ze overal: aan de receptie, in de pauzeruimte en de werkplek.

2. Weinig plek? Hang de planten aan de muur of het plafond!

Verspil geen kostbare ruimte en hang bijvoorbeeld je plafond vol met kleine plantjes of hang er enkele aan de muur. Het neemt amper plaats in en maakt je kantoor een stuk aangenamer om in te werken. Ruimtebesparend en een directe sfeermaker. Een win-win!

3. Zie je het groots? Ga voor groene gevels!

Een volledige muur in het groen: het lijkt wel echte kunst. Bovendien kan je ervoor kiezen het logo van je bedrijf erin te verwerken: een echte eyecatcher voor zowel werknemers als bezoekers en klanten.

4. Doe eens helemaal zot met groene buitengevels

Het bovenstaande voorbeeld kan ook nog gekker: zet je volledige gevel in het groen! Je bedrijf krijgt voor buitenstaanders direct een fris en groen imago en bovendien help je je medemens er ook nog eens mee. De grote, groene muren filteren de lucht in de omgeving waardoor dankzij jouw bedrijf de omgeving over een betere luchtkwaliteit beschikt.

Planten vereisen natuurlijk wel veel onderhoud en je wil je eerder liever concentreren op je échte werk in plaats van alle kantoorplanten te moeten verzorgen. Logisch! Daarom is Any Green er om je te helpen: we kiezen samen met jou de beste planten uit voor jouw kantoor en zorgen voor het onderhouden van de planten. Wat moet jij doen? Genieten van het groen in je kantoor!

Wil je graag de mogelijkheden voor een groener kantoor bespreken? Contacteer onze plantenexperten nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Meer blog items