De manilla palm huren als kantoorplant

De manilla palm huren als kantoorplant

De manilla palm huren als kantoorplant

Wilt u uw kantoorruimte opfleuren met een geweldige exotische toevoeging? Dan is de manilla palm echt iets voor u. De manilla palm is een geslacht uit de palmenfamilie (Arecaceae), die voorkomen in de staat Sabah in Maleisië, op de Filipijnse eilanden Danjugan-eiland en Palawan en daarnaast in Nieuw-Guinea. Vanwege haar Filipijnse afkomst heeft deze palm de naam manilla palm gekregen.

Deze plant is net als vele andere kantoorplanten gemakkelijk in onderhoud en zal niet snel door verwaarlozing wegkwijnen. De plant behoeft geen direct zonlicht en kan in normale binnen omstandigheden prima gedijen. U kunt de plant vanwege de soms imposante grootte ook in bijvoorbeeld een ontvangstruimte zetten, die zo ongetwijfeld wat extra zonnige flair krijgt.

Manilla palm: kenmerken

De manilla palm is een echte authentieke exotische plant. Het is een nette en opgerekte geveerde palm met een korte groene kroonas. Hier bovenop bevinden zich vele fraaie smal gevorkte bladeren, bovenop een stam die enigszins gezwollen is aan de basis. Deze stam bevat meestal aan het begin van de bladstengels enkele grijze droge bladeren, zoals wel vaker gemeen is met palmbomen.

De stam is solide en glad en kan in meerdere kleurschakeringen voorkomen, van licht tot donker. De bladeren hebben een mooie diepgroene kleur die prachtig afsteekt tegen lichte en strakke ondergronden. Daarmee is de palm uitermate geschikt voor anderzijds lege kantoorruimten.

Manilla palm: onderhoud

De manilla palm vaart wel bij een enigszins warme binnentemperatuur. Niet zo gek ook, aangezien het een exotische plant betreft die warmte en een hoge luchtvochtigheid gewend is. Indien u de ruimten in uw kantoorpand altijd rond kamertemperatuur houdt, zal deze palm prima gedijen. Een ietwat hogere luchtvochtigheid is ook fijn voor de plant. Zet daarvoor in de winter allicht wat bakjes water neer wanneer u de verwarming hoger zet. Dit zal de lucht minder droog maken.

De potgrond van de manilla palm dient altijd licht vochtig te zijn. Eens in de twee weken water geven is prima. Let er wel heel goed op dat er geen laag water onderin de pot komt te staan, omdat de wortels dan verdrinken en uiteindelijk beginnen rotten. De bladeren zullen dan geel kleuren en langzaamaan afsterven. De beste standplaats voor de manilla palm betreft een plekje in de halfschaduw. Van direct zonlicht kunnen de bladeren binnenshuis droog worden en donkerbruin van kleur. Het beste is een meter of twee van het raam vandaan.

De manilla palm huren als kantoorplant

De manilla palm is een bijzonder mooie additie aan elk interieur. Deze fraaie palm kan best hoog worden. Daardoor is de palm ook erg geschikt voor ontvangstruimten of in een atrium. Elke vergaderruimte zal ook meteen een meer gezellig uiterlijk krijgen met deze palm in het vizier.
Wil u een manilla palm huren voor op kantoor? Dan kunt u natuurlijk bij Any Green terecht. Wij kunnen u niet alleen voorzien van uitgebreid en deskundig advies, maar bieden ook tips en trucs betreffende een juiste verzorging. Indien u dat wenst, kunnen wij u de verzorging zelfs geheel uit handen nemen. Bel ons gerust en informeer naar de vele mogelijkheden.

De manilla palm huren of kopen?

Meer blog items