De manilla palm huren als kantoorplant

De manilla palm huren als kantoorplant

De manilla palm huren als kantoorplant

De Manillapalm, bekend onder de wetenschappelijke naam Adonidia merrilli, is een elegante en sierlijke plant die perfect is voor bedrijfsruimtes en kantoren. Deze tropische palmsoort voegt niet alleen een vleugje exotische charme toe aan elke ruimte, maar heeft ook praktische voordelen. Zo zal de palm de luchtkwaliteit bevorderen en een aangename, productieve werkomgeving creëren.

De manilla palm huren of kopen om je bedrijf te verfraaien?

Kenmerken van de Manillapalm

De Manillapalm is een relatief kleine palmsoort, wat hem ideaal maakt voor binnenruimtes. De Manillapalm kan binnenshuis een hoogte bereiken van ongeveer 1,8 tot 3 meter, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de verzorging.

De palm heeft sierlijke, geveerde bladeren die een mooie, groene kleur hebben. De bladeren kunnen tot 1 meter lang worden en hebben een licht gebogen vorm, waardoor de plant een speels karakter heeft. De stam van de Manillapalm is glad en grijsbruin van kleur. Naarmate de palm ouder wordt, ontwikkelt de stam karakteristieke ringen die een extra decoratief element vormen.

Voordelen van de Manillapalm op kantoor

Een Manillapalm in je kantoorruimte biedt diverse voordelen. Zo staan planten natuurlijk bekend om hun vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ze geven niet alleen zuurstof af, maar kunnen zelfs schadelijke stoffen uit de lucht filteren. De Manillapalm zal zo helpen om de concentratie van verontreinigende stoffen zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen te verminderen, waardoor de lucht schoner en gezonder wordt.

Het hebben van planten in de werkomgeving zal ook bijdragen aan het welzijn van medewerkers. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanwezigheid van planten stress kan verminderen, de stemming kan verbeteren en zelfs de productiviteit kan verhogen. En natuurlijk ziet de Manillapalm er gewoon ook fantastisch uit in elk kantoor. De elegante bladeren en de slanke stam creëren een tropische sfeer die je collega’s een vakantiegevoel geeft.

Verzorgingstips voor de Manillapalm

De Manillapalm is relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig, wat de palm ideaal maakt voor drukke kantooromgevingen. Met de juiste verzorging kan deze palm jarenlang meegaan en er gezond uitzien. Hierop moet je letten:

Licht

De Manillapalm gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij een raam waar hij veel natuurlijk licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht, want dat kan de bladeren verbranden. Als de plant daarentegen te weinig licht krijgt, kan hij langzamer groeien en minder gezond lijken.

Water

De Manillapalm heeft een matige waterbehoefte. Houd de potgrond licht vochtig, maar zorg ervoor dat de plant niet in water staat, omdat dat wortelrot kan veroorzaken. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

Temperatuur en luchtvochtigheid

De Manillapalm gedijt goed bij kamertemperaturen tussen 18°C en 24°C, zoals alle tropische kamerplanten. Hij houdt van een hoge luchtvochtigheid, wat soms een uitdaging kan zijn in kantooromgevingen met airconditioning. Overweeg om de plant af en toe te besproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Voeding

Voed de Manillapalm tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) eens per maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. In de herfst en winter is het niet nodig om te bemesten, omdat de plant dan in rust is. De Manillapalm groeit relatief langzaam, dus hij hoeft niet vaak verpot te worden.

Een Manillapalm voor jouw kantoor? Reken op Any Green!

De Manillapalm (Adonidia merrilli) is een uitstekende keuze voor bedrijven en kantoren die op zoek zijn naar een stijlvolle, tropische plant. Bij ons kan je kantoorplanten kopen, maar we bieden je ook interessante formules om planten te huren of kantoorplanten te leasen inclusief onderhoud.

Wil je jouw kantoor een groene touch geven? Neem dan vrijblijvend contact op en we komen graag bij je langs. We gaan dan na hoe de lichtinval in jouw kantoor is en op basis daarvan stellen we samen een plantenpakket samen. Aarzel niet en geef je interieur een vrolijk, groen sfeertje met Any Green.

De manilla palm huren of kopen?

Meer blog items