De Philodendron Imperial huren als kantoorplant

De Philodendron Imperial huren als kantoorplant

De Philodendron Imperial huren als kantoorplant

De Philodendron Imperial is een bijzonder mooie, grote plant die elk interieur een flinke dosis sfeer geeft. De plant heeft een fraai exotisch uiterlijk. Niet zo vreemd aangezien deze plant afkomstig is uit de tropische regenwouden van Zuid- en Midden-Amerika. 

Het is een stoere plant die tevens zeer gemakkelijk te onderhouden is. Deze plant kan op een plek worden gezet met weinig zonlicht, heeft zelden last van plantenziekten en is eigenlijk gewoon ontzettend mooi. Uiteraard zal deze plant op uw kantoor geenszins misstaan!

Philodendron Imperial: kenmerken

De Philodendron Imperial is verkrijgbaar in een groene en rode variant. Het is een indrukwekkende binnenplant, met grote glimmende bladeren die soms prachtige vertakkingen vertonen. Deze bladeren kunnen in kleur variëren van donkergroen tot roodachtig. De meeste soorten betreffen de zogeheten klimmende soorten, die beschikken over luchtwortels (epifytische soorten). Er zijn ook variaties die meer over de grond "kruipen", of een beetje op struikjes lijken. De naam van de plant is afkomstig van het Griekse ‘Philéo’, hetgeen kan worden vertaald als ‘boom’.

Philodendron Imperial: onderhoud

Deze plant behoeft geen volle zon, maar vaart wel goed bij een plekje waar licht aanwezig is. Gefilterd licht of indirect licht is ook prima. Het beste kunt u direct zonlicht in het geheel vermijden zoals met de meeste palmsoorten, omdat de bladeren dan snel uit kunnen drogen. Plaats de plant minimaal een aantal meter vanaf het raam, dan zit u altijd goed. De minimum temperaturen bedragen overdag 20℃ en ’s nachts 16℃. Laat de temperatuur het liefst nooit beneden de 13℃ komen.

Het is goed om de potgrond te allen tijde licht vochtig te houden, met name in de lente en zomer. Daarentegen dient u ‘natte voetjes’ liefst te voorkomen opdat de wortels niet gaan rotten. Dit zal resulteren in slappe bladeren die langzaam gelig worden. Probeer de plant dus een beetje uit en geef kleine beetjes water, totdat de grond bijna droog is. Dan kunt u weer een beetje water geven. Af en toe kunt u de plant met een plantenspuit benevelen, zeker in de wat warmere en drogere perioden. Gebruik trouwens voor de potgrond geen grond die kalk bevat, het beste kunt u opteren voor naaldbomengrond.

De Philodendron Imperial huren als kantoorplant

De Philodendron Imperial is een prachtige kantoorplant die weinig onderhoud behoeft, op vele plekken kan staan en elke ruimte in een oogwenk een exotisch en zomers tintje geeft. De plant kan hoog worden en is daarmee ook geschikt voor ruime ontvangsthallen of een vergaderruimte. De plant zal zich vrijwel overal prettig voelen, indien er met liefde mee om wordt gegaan.

Wilt u meer weten over deze plant, of de Philodendron Imperial huren als kantoorplant? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op met Any Green. Wij staan altijd voor u klaar om te helpen met allerhande verzorgingstips. Wij kunnen uw kantoor van heel wat verschillende planten voorzien. Want elke kantoorruimte verdient een paar fraaie, groene toevoegingen.

Meer blog items