Planten huren voor minder stress!

Planten huren voor minder stress!

Planten huren voor minder stress!

Het is een onderwerp dat hoog op de agenda staat van heel wat werkgevers: het terugdringen van het ziekteverzuim binnen het personeelsbestand. Ziekte kan natuurlijk een tijdelijke aard hebben, zoals een griepje of verkoudheid. Daarentegen kampen steeds meer mensen met langdurige klachten die tevens een psychische component hebben, zoals overspannenheid of zelfs burn-out. Dit zijn allemaal stress gerelateerde klachten die diverse aanleidingen kunnen hebben zoals een te hoge werkdruk en een werkklimaat dat stress in de hand kan spelen.

Nu blijkt dat ook de werkomgeving hier een bijzonder grote rol in speelt. Ervaren de medewerkers een zekere mate van rust en kalmte op de werkplek, dan zullen bovengenoemde psychische klachten minder snel de kop opsteken. Het fijne aan deze informatie is dat het bijzonder gemakkelijk is om uw kantoor een meer aangename en kalme uitstraling te geven, namelijk door het toevoegen van planten! Planten hebben op meerdere vlakken kalmerende en stress verlagende eigenschappen.

Planten zorgen voor een verbeterde gemoedstoestand

Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat planten een stressverlagende invloed hebben. De aanwezigheid van planten zorgt namelijk voor een gevoel van sereniteit, net zoals u dat in een natuurgebied of bosrijke omgeving ook zou ervaren. Door dit prettige gevoel nemen klachten zoals depressieve gevoelens af. Een studie, uitgevoerd door de University of Technology in Sydney waarbij een groep werknemers drie jaar lang gevolgd werd, heeft aangetoond dat negatieve stemmingen en depressieve gevoelens met maar liefst 58% afnemen dankzij de aanwezigheid van planten op kantoor. Daarnaast heeft het zien en ruiken van bloemen ook een bewezen positieve invloed op de stemming van mensen in het algemeen.

Planten verhogen de concentratie

Planten hebben het grote voordeel dat ze diverse giftige stoffen uit de lucht kunnen filteren zoals kooldioxide (CO2). Laatstgenoemde kan in hoge concentraties zorgen voor talrijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijnen een vermindering van concentratie. Helaas is een kantoor nu juist een plek waar veel vervelende ongewenste stofjes blijven hangen. Deze zijn afkomstig van de veelvoud aan apparatuur die aanwezig is op een veelal klein oppervlak. Tel daarbij op dat er vaak veel mensen samen zitten op die vrij beperkte ruimte, en de concentratie CO2 schiet nog verder de hoogte in, het recept voor een ongezond werkklimaat.

Doordat planten CO2 effectief uit de ruimte filteren en omzetten in zuurstof, hebben u en uw medewerkers letterlijk het gevoel vrijer te kunnen ademen. De ongezonde werkruimte wordt zo op gemakkelijke en doeltreffende wijze omgezet tot een ruimte met voldoende zuurstof. En dit heeft een positief effect op de mentale en fysieke gezondheid van de aanwezigen.

Maak van uw kantoor een oase van rust

Planten hebben dus zowel zichtbare als onzichtbare direct positieve eigenschappen die bijdragen tot een prettig en duurzaam klimaat op kantoor. Door het filteren van giftige stoffen wordt de circulerende lucht heel wat gezonder. Tegelijkertijd zorgt het aanzicht van de groene toevoegingen voor een gevoel van kalmte en rust die alleen de natuur ons kan bieden. Het plaatsen van planten op kantoor is daarmee een uitzonderlijk kleine doch goede investering, die het klimaat op uw kantoor in één keer verandert in een oase van rust.

Indien u overweegt om ook op deze wijze uw kantoorpand op te fleuren, dan kunt u ons altijd contacteren voor een vrijblijvend adviesgesprek. Any Green brengt samen met u de diverse opties in kaart, om ook uw werkomgeving op een positieve manier om te toveren tot een prettig werkklimaat waar elke werknemer graag vertoeft.

Ook planten huren voor een gezonder kantoor?

Meer blog items