Plantenmuren voor bedrijven

Plantenmuren voor bedrijven

Plantenmuren voor bedrijven

Het is algemeen geweten dat planten een erg positieve invloed hebben op het stressniveau en het algemeen humeur van mensen. De werkvloer is om die reden de perfecte plek om op te fleuren met wat groen! Wil je optimaal kunnen profiteren? Dan is een plantenmuur of boswand de perfecte investering voor op kantoor!

Meer groen = gelukkigere werknemers

Er is al veel onderzoek gedaan naar het effect van planten op ons welzijn en de meesten zijn het er unaniem over eens: enkele planten in een ruimte zorgen voor minder stress en bijgevolg dus creatievere, productiever en gelukkigere werknemers. En dat met enkel één plant op je bureau. Stel je dan maar eens voor welke wonderen een wand vol groen kunnen verrichten!

Interesse in een plantenmuur?

Voordelen plantenmuur of moswand

Meer groen op kantoor geeft niet alleen een rustgevend gevoel, maar brengt ook andere voordelen met zich mee: zo’n muur heeft een geluiddempend effect en kan dus zeker goed zijn dienst doen in een ruimte met veel echo. Je kan een moswand om die reden ook plaatsen tussen twee bureaus of verschillende afdelingen en gebruiken als “scheidingswand”.

Deze scheidingswanden zijn bovendien makkelijk verplaatsbaar en dus veel mobieler in vergelijking met gewone scheidingswanden. En last but not least: zo’n muur of wand is erg indrukwekkend en een echte blikvanger voor bezoekers of passanten.

Plantenmuur: de mogelijkheden

  • Eerst en vooral is het belangrijk om de plaats van de plantenmuur te bepalen. Planten hebben namelijk voldoende licht nodig om te overleven en je kan ze dus best een plaatsje geven op een plek waar veel natuurlijk licht binnenkomt.
  • Daarna zal je een keuze moeten maken tussen twee soorten onderlagen: klassieke teelt op plantensubstraat of hydrocultuur.
  • Bij de klassieke teelt worden de planten in een waterdichte frame met potaarde, compost of een andere soort plantensubstraat geplaatst zodat ze de nodige voedingsstoffen binnen krijgen en alleen nog maar op regelmatige basis water moeten krijgen.
  • Bij hydrocultuur wordt er een voedingsloze onderlaag als substraat gebruikt zoals bijvoorbeeld veenmos, rotswol etc en zal je zelf de planten regelmatig van een voedingsoplossing moeten voorzien. In een binnenruimte is hydrocultuur sterk aangeraden.

Plantenmuur: het onderhoud

Planten zijn levende organismen en het is dus logisch dat deze af en toe moeten verzorgd worden. In het eerste jaar vergt een plantenmuur extra onderhoud omdat je regelmatig planten zal moeten vervangen die niet gedijen in de ruimte waar je ze hebt geplaatst. Dit gebeurt helaas wel vaker en heeft niets te maken met hoe goed je ze verzorgt en hoeveel liefde je ze geeft. Eens de planten volwassen zijn, kan je ze op een normale manier verzorgen.

Interesse in een groene muur in uw bedrijf?

Ga voor meer groen op kantoor

Ben je overtuigd van zo’n esthetische en gezonde muur op kantoor? AnyGreen helpt je graag verder! Onze plantenexperts stellen samen met jou de plantenmuur samen en zorgen voor een indrukwekkend ontwerp volledig op maat van jouw wensen! Wij ontwerpen en plaatsen deze muur daarna op de gekozen plaats in kwestie. Gaat zo’n plantenmuur of moswand voor jou een beetje te ver, maar wil je toch kunnen genieten van een beetje groen op kantoor? AnyGreen verhuurt en verzorgt ook planten op kantoren! Bekijk hier onze realisaties.

Houdt al dat onderhoud je tegen? AnyGreen neemt ook dat, indien gewenst, voor zijn rekening. Onze collega’s zorgen er persoonlijk voor dat jouw stukje groen mooi en gezond blijft. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

 

Meer blog items