Varkensboom huren als kantoorplant

Varkensboom huren of kopen als kantoorplant

Varkensboom huren als kantoorplant

De varkensboom, ook bekend onder de naam Clusia rosea ‘Princess’, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor bedrijfsruimtes en kantoren. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren, vereist weinig onderhoud en biedt, net als andere kantoorplanten, tal van voordelen voor de werkomgeving. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over de varkensboom.

Varkensboom huren of kopen voor uw kantoor?

Kenmerken van de varkensboom

De varkensboom is een groenblijvende plant die bekend staat om zijn stevige bladeren. De bladeren van de varkensboom zijn glanzend, ovaalvormig, donkergroen van kleur en hebben een leerachtig uiterlijk. Ze kunnen tot 10 centimeter lang worden en hebben een dikke, wasachtige textuur die hen beschermt tegen uitdroging en schade.

De stam van de varkensboom is meestal kort en dik, met donkergrijze schors die lichtjes afschilfert naarmate de plant ouder wordt. Dit geeft de plant een interessante textuur en uitstraling.

Voordelen van de varkensboom op kantoor

Het toevoegen van een varkensboom aan je kantoorruimte biedt verschillende voordelen.

Tijdloze plant met universele aantrekkingskracht

Met zijn glanzende bladeren en compacte groeivorm is de varkensboom objectief een mooie plant. Bovendien past de varkensboom in elke interieurstijl. Of je nu in een hypermodern kantoor werkt of in een kantoorruimte met een industriële of bohemien look, de varkensboom staat altijd goed. Bovendien neemt de plant doorgaans weinig plek in en is hij op verschillende plekken te integreren.

Luchtzuivering

Net als veel andere kamerplanten heeft de varkensboom het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat kan leiden tot een gezonder en productiever werkklimaat, met minder kans op gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en irritatie van de luchtwegen. Planten kunnen wonderen doen, heeft onderzoek uitgewezen.

Stressvermindering

Een van die wonderen is het verminderen van stress op de werkvloer. De aanwezigheid van een varkensboom zal bijdragen aan een ontspannen en rustgevende werkomgeving, wat op zijn beurt kan leiden tot een verhoogd gevoel van welzijn onder medewerkers.

Weinig onderhoud

De varkensboom is relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig, wat hem ideaal maakt voor drukke kantooromgevingen. Met de juiste verzorging kan deze plant jarenlang gedijen, zelfs als hij af en toe eens vergeten wordt tussen al het werk door.

Verzorgingstips voor de varkensboom

Hoe het onderhoud van de varkensboom eruitziet?

Licht

Plaats de varkensboom op een locatie met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden en beschadigen. Een raam op het oosten of westen is meestal ideaal voor deze plant.

Water

Houd de grond van de varkensboom licht vochtig, maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer. Je geeft de plant beter een beetje te weinig dan te veel water.

Temperatuur en luchtvochtigheid

De varkensboom gedijt goed bij normale kamertemperaturen. Hij houdt ook van een gematigde luchtvochtigheid, al vormt dat in de meeste interieurs geen probleem.

Voeding

Voed de varkensboom tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) eens per maand met een vloeibare meststof voor kamerplanten. In de herfst en winter is bemesting niet nodig, omdat de plant dan in rust is.

Koop of huur een varkensboom bij Any Green

Bij Any Green ben je aan het juiste adres om een varkensboom te kopen of te huren om je kantooromgeving in een groen jasje te hullen. Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden bij het creëren van een groene en aantrekkelijke sfeer. We nemen de tijd om je kantoorruimte te analyseren en gaan samen na welke planten het goed zullen doen. Zo komen we tot een plantenpakket vol planten die jij graag ziet en waarvan wij weten dat ze zullen floreren in jouw kantoorruimte.

Als je liever geen planten wilt kopen, bieden we ook verhuur voor planten aan. Met onze plantenleasing zorgen wij voor het onderhoud van de planten, zodat je zonder enige moeite van de voordelen kan genieten.

Any Green maakt van jouw kantoor een groene oase

De varkensboom (Clusia rosea ‘Princess’) is een waardevolle toevoeging aan elke kantoorruimte. De prachtige bladeren, uitstekende luchtzuiverende eigenschappen en de gemakkelijke verzorging maken van de varkensboom een rasechte kantoorplant. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen? Of plan je graag een vrijblijvend bezoek in? Contacteer ons en we helpen je graag verder. Samen tillen we jouw bedrijf naar een hoger, groener niveau.

Varkensboom huren of kopen?

Meer blog items