Verrijk uw kantoorinrichting met kamerplanten!

Verrijk uw kantoorinrichting met kamerplanten!

Verrijk uw kantoorinrichting met kamerplanten!

Wil u uw kantoor in een nieuw kleedje steken, maar weet u nog niet zo goed hoe? Veel zaakvoerders denken bij vernieuwing in eerste instantie meteen aan een grondige renovatie. Hier gaan echter meteen grote kosten mee gepaard, en ook qua organisatie komt er heel wat bij kijken.

Gelukkig kan uw kantoorinrichting vernieuwen ook op een zeer gemakkelijke en budgetvriendelijke manier: door kamerplanten in uw kantoorinrichting op te nemen!

Een budgetvriendelijke manier van kantoorvernieuwing

Een bestaande ruimte opfrissen en een nieuwe uitstraling geven kan binnen een paar minuten met één of meerdere mooie groene addities. Er zijn zo ontzettend veel planten beschikbaar, dat voor elk interieur passende opties kunnen worden gevonden. Is uw kantoor bijvoorbeeld minimalistisch en strak? Wat denkt u dan van een groene muur? Dit is enorm onderhoudsvriendelijk en kan op ontelbare manieren worden geïmplementeerd. U kunt zelfs uw logo op deze wijze een extra (groene) boost geven.

Planten op kantoor hebben vele voordelen

Planten zullen op esthetisch gebied absoluut bijdragen aan het uiterlijk van uw kantoorinrichting. Maar wist u dat planten nog over vele andere positieve eigenschappen beschikken, die juist op kantoor voordelen bieden? Een kleine greep uit de pluspunten van kamerplanten op kantoor.

Kamerplanten op kantoor hebben luchtzuiverende eigenschappen

Veel planten beschikken over sterke luchtzuiverende eigenschappen. Wat houdt dit in? Deze planten filteren letterlijk diverse giftige stoffen uit de lucht en zetten deze om in frisse en zuurstofrijke lucht. De lucht wordt effectief gezuiverd van giftige stoffen die in de lucht rondzweven, zoals benzeen, formaldehyde, koolmonoxide, trichloorethyleen, tolueen, xyleen en ammonia. Dit is zelfs door NASA onderzocht en bewezen. 

Kamerplanten op kantoor hebben een positief effect op de gezondheid van u en uw medewerkers

Kamerplanten zorgen ook op andere vlakken voor een betere gezondheid. De aanwezigheid van planten in een ruimte verminderen allerhande fysieke klachten zoals vermoeide en geïrriteerde ogen, vermoeidheid, een droge keel, klachten aan de luchtwegen, duizeligheid en hoofdpijn. De natuur is een sterke geneesheer. En klachten voorkomen is altijd beter dan genezen!

Kamerplanten op kantoor zijn rustgevend en verminderen stress

Naast een vermindering van fysieke klachten, kunnen planten ook op emotioneel en mentaal gebied bijdragen aan een prettige en kalme werksfeer. Groene toevoegingen op kantoor dragen bij aan een algeheel gevoel van welbehagen onder uw werknemers, vanwege het rustgevende effect dat planten hebben. Planten ademen rust uit, waardoor ook de aanwezigen op kantoor deze rust zullen overnemen.

Kamerplanten hebben een geluidsdempend effect

Planten kunnen ook nog eens een geluiddempend effect hebben. In dit geval moet het dan wel gaan om een relatief grote plant, of bijvoorbeeld de eerder genoemde groene muur. Dit draagt absoluut bij aan de akoestiek binnen uw kantoor.

Uw kantoor opfleuren met kamerplanten 

Kamerplanten op kantoor bieden heel wat voordelen, en dit aan een zeer lage kost. Daarnaast hoeft het plaatsen van een paar planten op kantoor helemaal niet veel tijd te kosten, in tegenstelling tot een renovatie of verbouwing.

Wilt u op korte termijn uw kantoorinrichting aan een make-over onderwerpen? Neem dan contact op met Any Green. Wij kunnen u zeer diverse oplossingen bieden, geheel afgestemd op de wensen van u en uw onderneming. Ook kunnen wij het onderhoud van de planten volledig op ons nemen, zodat u alleen maar hoeft te genieten van de positieve eigenschappen van de planten!

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items