Wat zijn de beste kamerplanten voor in de schaduw?

Wat zijn de beste kamerplanten voor in de schaduw?

Wat zijn de beste kamerplanten voor in de schaduw?

Niet alle kamerplanten hebben veel zonlicht nodig. Integendeel, er zijn heel wat mooie planten die beter gedijen in de schaduw. Is je kantoorruimte naar het noorden gericht? Of is er geen directe lichtinval? Geen nood, ook dan kan je een groen kantoor creëren. We zetten de beste kamerplanten voor in de schaduw hieronder op een rijtje.


Sansevieria

De Sansevieria, ook bekend als de Vrouwentong, is misschien wel de bekendste kamerplant. En daar is ook een goede reden voor. De Sansevieria is namelijk bijzonder sterk en heeft amper verzorging nodig. Het is met andere woorden de ideale kamerplant voor wie absoluut geen groene vingers heeft. Sansevieria’s bestaan in verschillende variëteiten en groottes. Er is er zonder twijfel eentje die bij jou op kantoor past.

Sansevieria’s kunnen dus perfect in de schaduw geplaatst worden, al kunnen ze ook uitstekend tegen volle zon. Belangrijk om te weten is dat je de Sansevieria niet te veel water mag geven. Enkel wanneer de grond uitgedroogd is, geef je deze kamerplant voor in de schaduw water.

vrouwentong

Calathea

De Calathea is een bijzondere kamerplant. Het wordt ook wel de levende plant genoemd omdat de bladeren ’s nachts sluiten. Wanneer het terug licht wordt, gaan de bladeren van de Calathea terug open. En dat maakt geluid! De Calathea bestaat in heel wat verschillende soorten, met verschillende kleuren en in allerhande maten.

Een Calathea is niet de makkelijkste plant om te verzorgen. Het liefst staat deze kamerplant in de schaduw, rechtstreeks zonlicht leidt namelijk tot bruine bladeren. Verder moet je de plant regelmatig kleine hoeveelheden water geven.

calathea

Howea foresteriana (Kentiapalm)

De Kentiapalm geeft je schaduwrijke kantoor een tropische toets. Het is de ideale kamerplant om je donker kantoor van groen te voorzien. De Kentiapalm heeft weinig zonlicht nodig, maar mag wel nooit helemaal droog komen te staan. In een schaduwrijke ruimte heeft de Kentiapalm minder water nodig.

De Kentiapalm is een van de populairste kamerplanten. Hij neemt behoorlijk wat plek in en kan dus een echte blikvanger worden op je kantoor.

Dracaena

Ook Dracaena’s zijn bekende kamerplanten die goed gedijen in de schaduw. Bovendien hebben ze weinig water nodig. Dat maakt de Dracaena bijna fool-proof. Er bestaan verschillende soorten, zoals de Dracaena Janet Craig, Dracaena Janet Lind, Dracaena surculos en Dracaena deremensis. De Dracaena is steeds diepgroen en je kan de plant aankopen in verschillende formaten.

Aglaonema (Chinese evergreen)

De Aglaonema Silver Bay is een uitstekende kamerplant voor in de schaduw. De zogenaamde Chinese evergreen heeft amper zonlicht nodig. Deze kamerplant behoort tot de familie van de Aronskelken en wordt gekenmerkt door unieke bladeren met patronen. De Aglaonema heeft witte, grijze, rode of zelfs paarse strepen op het blad.

De ideale kamerplant voor in de schaduw om je kantoor op te fleuren dus. De Chinese evergreen heeft geen stam en blijft daarom behoorlijk laag. Dat maakt het een leuke plant om bovenop je bureau te zetten.

Spathiphyllum (vaantjesplant of lepelplant)

Een lepelplant is een uitstekende kamerplant voor in de schaduw. We raden deze plant zeker aan voor wie op zoek is naar een leuke kantoorplant, want de lepelplant draagt fraaie witte bloemen. De Spathiphyllum lijkt sterk op de aronskelk. De lepelplant groeit oorspronkelijk op de vochtige bodem van het Amazonewoud en kan dus flink wat water verdragen.

lepelplant

Rhapis excelsa (bamboepalm)

Ook de Rhapis of bamboepalm gedijt uitstekend in een schaduwachtige omgeving. Zelfs in erg donkere kantoren kan deze plant overleven. Dat komt dankzij de diepgroene kleur van de bladeren. De bamboepalm beschikt over erg veel bladgroenkorrels die het mogelijk maken om ook in ruimtes met amper licht te groeien.

Philodendron

De Philodendron is een tropische plant die het goed zal doen in de schaduw. Het is een erg gemakkelijke kamerplant die eigenlijk amper onderhoud nodig heeft. De Philodendron is dan ook een van de populairste kantoorplanten. Enkele varianten van deze plant zijn bijzonder populaire kamerplanten. De allerbekendste is ongetwijfeld de Monstera of gatenplant.

philodendron

Anygreen zorgt ook voor planten in schaduwrijke kantoren

Wil je een schaduwrijke ruimte in je bedrijf graag aankleden met planten? De experts van Anygreen weten welke kamerplanten in de schaduw geplaatst kunnen worden. Bij Anygreen luisteren we naar je wensen en stellen we een geschikt plantenpakket samen, rekening houdend met de schaduw en temperatuur in je bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.

Meer blog items