Welke kantoorplanten passen in uw bedrijf?

Welke kantoorplanten passen in uw bedrijf?

Welke kantoorplanten passen in uw bedrijf?

Bent u van plan om uw kantoor binnenkort te renoveren? Of misschien gewoon een beetje op te frissen? Dan hebt u misschien ook al nagedacht over het plaatsen van een paar planten of groenvoorzieningen. En dat is zeker geen slecht idee, want planten hebben ruimschoots bewezen op meerdere fronten een positieve invloed uit te oefenen op het leefklimaat op kantoor. Zo zuiveren planten de lucht van diverse giftige stoffen en bieden ze een verhoogde concentratie zuurstof in de lucht. Daarnaast geven planten een gevoel van rust en kalmte, waardoor de gezondheid van u en uw medewerkers erop vooruit gaat. En natuurlijk zijn planten ook simpelweg mooi om te zien!

Kantoorplanten in vele vormen en maten

Een kantoorruimte wordt veelal zo neutraal mogelijk gehouden. Wil u toch een beetje kleur toevoegen, dan is een groene additie uitermate geschikt. Maar planten bestaan in haast ontelbare vormen, soorten, rassen en maten. Hoe weet u welke planten het meest geschikt zijn voor uw kantoor? Any Green maakt u graag wegwijs tussen het ruime aanbod aan kantoorplanten, zodat u door het spreekwoordelijke bos de bomen weer kan zien. Wij beschikken over meer dan 25 jaar ervaring met het aanbrengen van groenvoorzieningen in de dagelijkse leef- en werkomgeving van bedrijven en kantoorgebouwen. Om u echter een beetje op weg te helpen, hebben wij een kort lijstje samengesteld van zaken waar u alvast naar kunt kijken.

Maak een lijstje met kenmerken van uw kantoor

Niet alle planten kunnen zomaar overal geplaatst worden. Sommige planten vereisen een zonnig plekje, terwijl andere planten juist graag in de schaduw of halfschaduw staan. Ook varen bepaalde planten wel bij een hoge luchtvochtigheid, terwijl andere kantoorplanten juist een droog klimaat behoeven.

Het is in ieder geval raadzaam om voor uzelf na te gaan welke planten passen bij de specifieke condities van uw kantoorpand. U kunt uzelf daartoe een paar simpele vragen stellen, zoals:

  • Is er in uw kantoorruimte natuurlijk licht aanwezig? Of is de verlichting veelal kunstmatig, bijvoorbeeld door een gebrek aan (grote) ramen? In het laatste geval is het van belang, dat u planten kiest die ook op schaduwrijke plekken goed kunnen groeien.
  • Heeft u veel apparaten in bepaalde ruimten staan? Dan is een plant met sterke luchtzuiverende eigenschappen uitermate geschikt om aldaar te plaatsen. Apparaten zorgen immers voor een verhoogd gehalte aan CO2 in de lucht. Dit kan door de planten perfect gezuiverd en omgezet worden in lucht met een hoog zuurstofgehalte.
  • Verkiest u een paar grote kantoorplanten als eyecatcher? Of opteert u liever meerdere kleine plantjes, verspreid over de totale ruimte? Voor een ontvangstruimte of een vergaderzaal kan een mooie grote plant meteen de aandacht van klanten en bezoekers trekken. Wilt u echter het liefst dat uw medewerkers zoveel mogelijk profiteren van de positieve effecten van groen op kantoor? Dan kunt u het beste opteren voor diverse planten van gering formaat, en deze her en der plaatsen. UIteraard is een combinatie van grote én kleine planten ook mogelijk.
  • Hebt u groene vingers? Zal u niet vergeten dat planten ook water nodig hebben? Of bent u eerder vergeetachtig in die dingen? Er zijn vele soorten planten die bijzonder gemakkelijk zijn in het onderhoud. Maar ook Any Green helpt u graag bij het verdere onderhoud van uw kantoorplanten.

Persoonlijk advies op maat

Naast bovengenoemde vragen, zijn er nog heel wat andere zaken die u wellicht te binnen schieten. Wil u staande planten? Of juist een paar hangende planten vanwege een gebrek aan ruimte? Wil u misschien ook planten buiten plaatsen? Of misschien bent u wel geïnteresseerd in een verticale groenoplossing?

Deze en al uw andere vragen beantwoorden wij graag voor u. Neem nu contact op met Any Green voor een geheel passend advies, op maat van u én uw onderneming. Zo bent u zeker dat de groene additie op uw kantoor 100% aansluit bij uw wensen en behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items