Een flamingoplant (Anthurium) huren of kopen

Op zoek naar de geschikte plant om jouw kantoor of werkplek van een vleugje groen te voorzien? Dan kan je kiezen uit duizenden plantensoorten. Elke plant heeft zijn eigen troeven en unieke uiterlijk. Een van de mogelijkheden is de flamingoplant, met zijn karakteristieke rode bloemen. We vertellen je er hieronder alles over.

De flamingoplant: de ideale kantoor- en kamerplant

De flamingoplant, ook bekend als Anthurium, is een populaire keuze als kamerplant. Daar zijn verschillende redenen voor.

1. Mooie bloemen

Een van de meest opvallende kenmerken van de flamingoplant zijn de prachtige bloemen. De heldere, glanzende bloemen zijn er in verschillende kleuren, variërend van rood, roze en wit tot geel en oranje, en voegen een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

2. Lange bloei

Die bloemen kan je bovendien lang bewonderen. Flamingoplanten hebben de neiging om langdurig te bloeien. Met de juiste zorg zelfs maandenlang.

3. Luchtzuiverende eigenschappen

Anthuriums staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke gifstoffen zoals formaldehyde, xyleen en ammoniak uit de lucht te filteren. Ze zijn dus niet alleen mooi, maar ook nuttig, zeker op de werkvloer.

4.Gemakkelijke verzorging

Flamingoplanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te verzorgen en vereisen niet veel speciale aandacht. Ze gedijen goed bij indirect licht en regelmatig water geven, maar tolereren ook periodes van droogte. Met een beetje liefde geniet je het hele jaar door van deze bijzondere plant.

Zo verzorg je een flamingoplant

Die mooie flamingoplant wil je natuurlijk zo lang mogelijk houden. En dus moet je af en toe je groene vingers laten zien.

Licht

Flamingoplanten doen het goed bij helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar geen direct zonlicht, want dat kan de bladeren verbranden. Een plekje bij een raam gericht op het oosten of westen is ideaal.

Water

Anthuriums hebben regelmatig water nodig, maar het is belangrijk dat de wortels niet in het water blijven staan. Laat de bovenste laag van de potgrond licht opdrogen tussen gietbeurten door, maar zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen.

Luchtvochtigheid

Flamingoplanten gedijen in een vochtige omgeving en dus het is nuttig om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen, vooral tijdens de droge wintermaanden of in ruimtes met airconditioning. Dat kan makkelijk en snel door af en toe de bladeren te besproeien met water.

Temperatuur

Anthuriums doen het goed bij gematigde temperaturen tussen 18°C en 22°C. Ze zijn gevoelig voor koude tocht en temperatuurwisselingen. Vermijd daarom plaatsen in de buurt van koude ramen, buitendeuren of airco’s.

Bemesting

Geef de plant om de paar maanden een milde, uitgebalanceerde meststof tijdens het groeiseizoen (lente en zomer). Dat zal de groei en bloei van de plant stimuleren. In de herfst en winter bemest je niet.

Koop of huur een flamingoplant bij Any Green

Wil je je bedrijf graag aankleden met planten? De experts van Any Green helpen je met alle plezier om van jouw kantoor een groene oase te maken. Die rol nemen we serieus. We nemen je kantoor onder de loep en bespreken de verschillende mogelijkheden met jou. Zo stellen we een plantenpakket samen dat uitstekend zal gedijen op jouw kantoor.

Liever huren? Dat kan! Bij Any Green kan je planten voor kantoor huren. Daarbij zitten periodieke onderhoudsbeurten inbegrepen. Op die manier geniet je van alle voordelen die planten bieden, maar hoef je zelf geen groene vingers te hebben. Er geldt een minimum engagement van 24 maanden.

De voordelen van flamingoplanten op de werkvloer

Planten op kantoor bieden een scala aan voordelen die de algehele werkervaring en productiviteit van medewerkers kunnen verbeteren. Allereerst dragen planten bij aan een gezondere en aangenamere werkomgeving door de luchtkwaliteit te verbeteren. Ze absorberen schadelijke gassen en verontreinigende stoffen uit de lucht, waardoor de concentratie van schadelijke stoffen wordt verminderd en de lucht wordt gezuiverd. Een klein legertje planten op de werkvloer kan zelfs gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie van de luchtwegen verminderen.

Bovendien hebben planten een positieve invloed op het mentale welzijn van medewerkers en kunnen ze stress verminderen. Dat heeft onderzoek aangetoond. Planten helpen zo spanningen te verminderen en de stemming te verbeteren. Daarnaast hebben studies aangetoond dat planten op kantoor de concentratie en het geheugen kunnen verbeteren, het creatieve denken kunnen stimuleren en de algehele tevredenheid van medewerkers met hun werkomgeving vergroten. De flamingoplant is met andere woorden een slimme investering.

Any Green geeft jouw bedrijf een groene touch

Overtuigd van de voordelen van groen op kantoor en helemaal verliefd op de flamingoplant? Any Green helpt je graag om jouw bedrijf op te fleuren. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend bezoek. We kijken graag wat mogelijk is op jouw kantoor.