Hydrocultuur Planten

Hydrocultuur planten voor kantoor of bureau?

Weinig tijd voor onderhoud? Kies hydrocultuur planten

Op kantoren en in openbare gebouwen merkt u steeds vaker plantenbakken met hydrocultuur planten in. Dit komt omdat hydrocultuur kamerplanten weinig onderhoud en verzorging nodig hebben. U moet eigenlijk alleen het waterpeil in de plantenbak goed in de gaten houden. Wanneer het waterniveau onder een kritisch punt is gezakt, moet u het water bijvullen.
Daarnaast is het bij hydrocultuur makkelijk om de voedingsstoffen goed te doseren en zijn plantenziektes makkelijker te voorkomen en te bestrijden.

Kan ik elke plant op hydrocultuur kweken?

Planten op hydrocultuur hebben een ander soort wortels, omdat water minder zuurstof bevat dan aarde. Daarom is het niet aan te raden om ‘gewone’ planten ineens op hydrocultuur te kweken… of andersom. Toch is er voor bijna elke plant een hydrocultuur variant.  
Ook de plantenpotten zijn op hydrocultuur aangepast. De plantenbakken worden onderin met water gevuld; in het bovenste deel worden bruine kleikorrels gestrooid.  Hydrocultuur planten blijven altijd in hun kweekpot, maar u kunt deze pot vervolgens prima in een mooie sierpot plaatsen.


Lees meer

Hydrocultuur planten huren of kopen bij Any Green

  • Kies uit ons ruim aanbod hydrocultuur planten.
  • Voor bijna elke plant is een hydrocultuur variant beschikbaar.  
  • Hydrocultuur planten zijn perfect voor kantoren. Enkel water geven is voldoende om ze te verzorgen.
  • Plantenziektes zijn makkelijk te voorkomen en bestrijden.