Terrasbeplanting

Terrasplanten kopen of huren voor uw bedrijf?

Genieten van uw dakterras of daktuin doe je het beste met wat fleurige fauna en flora van eigen bodem. Zowel in de winter als in de zomer kan je va de plaatselijke bloemen en planten genieten. Zo kom je gedurende het hele jaar volledig tot rust van je eigen mini stukje groen.

Terrasplanten voor in de zomer

Welke plantjes schitteren het meest op uw terras of balkon in de zomer? Enkele zomerse toppers:

De Geranium

Geraniums zijn enorm makkelijke planten om te verzorgen en kunnen het op zowat elk plekje naar hun zin hebben. Een plekje in de zon blijft natuurlijk zijn favoriet. En wanneer deze plant bloeit, dan bloeit die écht uitbundig met kelkvormige bloempjes in paars, roze, wit en blauw.

De geranium verzorgen? Na de bloei knip je hem beter even en verwijder je uitgebloeide bloemen uit de bloembak. Dat is namelijk bevorderend voor de volgende bloei. Ook vraagt de Geranium amper water. Enkel en alleen als de grond droog is, kan je hem water geven.

De Agapanthus

Ook de Agapanthus is gek op de zon en verkiest boven alles een mooi zonnig plekje op het terras of balkon. De agapanthus heeft echter wel graag een dagelijkse portie water, zeker op die hete dagen. Deze plant heeft zijn hoogdagen van mei tot eind september en straalt met blauwe, witte bloemen op zijn lange bloemstelen.

De agapanthus is een veeleisende plant en vraagt dus voor regelmatig onderhoud: een drainagelaag van grind onderin de pot bij het verpotten, wekelijks bemesten tijdens de bloeiperiode en ook in de winterperiode verblijft hij graag binnen of op een beschutte plaats.

Terrasplanten voor in de winter

Voor in de winter ga je beter voor planten die tegen een koud stootje kunnen. Enkele sterke planten die hiervoor kunnen dienen:

De Calocephalus

Deze plant heeft zilvergrijze, naaldvormige takjes die enorm opvallen. De takjes groeien door elkaar en vormen een grote wirwar dat wel iets weg heeft van een klein struikje. De Calocephalus kan overleven in temperaturen tot wel – 5 graden celsius en bevindt zich zowel graag in de halfschaduw als in de zon.

Bellenplant

De Bellenplant (fuchsia) wordt in het algemeen niet groot, waardoor hij dus perfect kan dienen als terras- of balkonplant. Hij heeft buisvormige bloemetjes in meestal twee kleuren. De bellenplant moet je wel voldoende water geven in droge periodes. De Fuchsia is een harde tante die vriestemperaturen aankan, maar wil toch liever niet op extreem koude dagen in volle buitenlucht verblijven. Geef ze dus zeker een ander plekje bij extreem koude temperaturen.

Wil je graag van je terras of balkon een groen paradijs maken? Kom alvast een kijkje nemen in ons plantenbakken assortiment en laat ons weten waar je naar op zoek bent. Samen met jou zal ons team een ontwerp opmaken waarbij er voldoende rekening wordt gehouden met de omgeving, de gewenste stijl en de specifieke plantentypes.

Wij helpen je alvast graag verder bij het verwezenlijken van de daktuin van jouw dromen.

Op zoek naar de juiste terrasbeplanting?