Anderhalve meter afstand houden op kantoor dankzij planten? Tips en tricks

Anderhalve meter afstand houden op kantoor dankzij planten? Tips en tricks

Anderhalve meter afstand houden op kantoor dankzij planten? Tips en tricks

De afgelopen maanden is de hele wereld compleet door elkaar geschud. Sinds de pandemie zijn er nogal wat zaken veranderd in onze maatschappij, zoals de anderhalve meter regel. Veel mensen vragen zich nu natuurlijk af hoe we dat gaan verwezenlijken? Niet iedereen is immers in staat om vanuit huis te werken, dus ook in kantoorruimtes dienen de nodige veranderingen plaats te vinden.

Als werkgever bent u allicht al aan het nadenken over handige oplossingen, om aan de anderhalve meter regel te kunnen voldoen. Hoe gaat u dat in de praktijk doorvoeren? Dient u kostelijke renovaties uit te voeren, of zijn er ook andere oplossingen?

Bij Any Green zijn wij van mening dat planten een ideaal hulpmiddel zijn voor social distancing op kantoor. In dit artikel hebben wij enkele tips voor u op een rij gezet, waarmee u netjes anderhalve meter afstand kunt houden met behulp van planten.

Afstand houden is helemaal geen slecht idee

In een ander artikel hebben wij al het nut van planten in een zogeheten kantoortuin uitgelegd. Veel kantoren hebben tegenwoordig een open indeling; dit houdt in dat medewerkers in een grote open ruimte naast elkaar werken. Heeft u een dergelijk kantoor? Dan kan het misschien lastig zijn, om te bedenken hoe u alles aan gaat pakken.

U kunt echter redelijk gemakkelijk afscheidingen creëren met planten en plantenbakken. Indien u bijvoorbeeld meerdere bureaus aan elkaar heeft geschakeld, kunt u bureaus uit elkaar schuiven en een paar planten tussen de bureaus zetten. Zo ontstaat er een ruimte die aan de veiligheidsvereisten voldoet. De werknemers zitten ver genoeg uit elkaar, maar blijven wel contact houden, waardoor het gevoel van samen werken behouden blijft.

Zijn er speciale parcoursen of looproutes in het bedrijf nodig om de social distancing te garanderen? Dan kan u de doorgangen indelen met plantenbakken. Diverse bedrijven hebben daarvoor onze hulp reeds ingeroepen.Planten verbeteren de akoestiek in elke ruimte

Een ander zeer groot voordeel van planten is dat de akoestiek in een ruimte een stuk aangenamer wordt. Zeker in open ruimten kan het soms erg rumoerig worden. Indien u de sfeer wilt verbeteren en geluid wilt dempen, dan kunnen een paar fraaie grote planten voor een enorme verbetering zorgen.

Denk bijvoorbeeld aan een varen, een ficus of een Mexicaanse dwergpalm. Uiteraard voorzien wij u graag van advies omtrent de best passende planten voor uw kantoor.

Planten verbeteren de kwaliteit van de lucht in elke ruimte

In een kantoorruimte werken veelal meerdere mensen, waardoor de lucht na een dag werken een stuk minder zuurstofrijk kan zijn. Zeker nu met het Coronavirus is het van belang, om voor een goede luchtkwaliteit zorg te dragen. Dit betekent een gezonde relatieve luchtvochtigheid en ook veel zuurstof. Veel planten staan bekend om hun uitstekende luchtzuiverende eigenschappen, waarmee ook giftige stoffen zoals trichloorethyleen, benzeen en formaldehyde uit de lucht worden gefilterd.

Daarnaast wordt de uitgeademde lucht ook direct gezuiverd. Dit betekent niet dat het virus onschadelijk wordt gemaakt, maar de gezondheid van uw werknemers gaat er zeker op vooruit. En een goed immuunsysteem is tot op heden de beste remedie voor elke ziekte.

Any Green adviseert u graag over de troeven van planten voor uw bedrijf

Planten bieden sinds jaar en dag al positieve eigenschappen, zowel voor binnenruimten als buitenruimten. Wilt u graag persoonlijk advies voor uw kantoorruimte? Wij kunnen u uitgebreid adviseren over de anderhalve meter regel, hoe u hier met planten aan kunt voldoen en welke planten het beste in uw kantoor passen. Contacteer ons zeker eens voor persoonlijk advies en handige tips.


Meer blog items