De anthurium huren als kantoorplant

De anthurium huren als kantoorplant

De anthurium huren als kantoorplant

De Anthurium wordt ook wel flamingoplant genoemd en is familie van de populaire aronskelkachtigen (Aracea). De naam Anthurium is een samenstelling uit twee woorden uit het Latijn, namelijk het woord voor bloei, Anthos, en het woord voor staart, Oura. De bloemen van de plant hebben kenmerkende staartjes, waardoor deze samenvoeging is ontstaan.

De flamingoplant komt van origine uit gebieden in Zuid-Amerika en groeit aldaar op vochtige plekken in dik beboste regenwouden. Deze plant houdt dus van een redelijk hoge luchtvochtigheid en veel water, maar is niettemin erg gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zorgen de prachtige bloemen voor een kleurspektakel dat in een kantoorruimte absoluut niet zal misstaan.

Anthurium: kenmerken

De anthurium groeit op natte plekjes in het regenwoud, maar is daarentegen zeker niet onopvallend. Het is een erg populaire plant vanwege de fraaie bloemen in meerdere schakeringen roze, hetgeen de plant ook de treffende naam geeft. De vele kleine bloemen groeien uit een soort kolfje, dat weer vastzit aan een groot en bont gekleurd schutblad. De kan meerdere hoogten bereiken, zo ongeveer tussen 40 en 75 centimeter.

Anthurium: onderhoud

De flamingoplant komt uit gebieden met regenwouden en heeft als gevolg hiervan redelijk wat water nodig. In de zomer zult u de plant zeker twee x per week water moeten geven. In de winter volstaat eens in de twee weken wat water geven. Om er zeker van te zijn dat de plant voldoende water krijgt, kunt u de potgrond voelen. Deze dient licht vochtig te zijn. De Anthurium zou in elk geval nooit in te droge grond mogen staan omdat de plant dan uitdroogt.

De minimale temperatuur bedraagt overdag 16℃ en ’s nachts 15℃. In de winter is het verstandig de plant te besproeien met een plantenspuit, omdat de luchtvochtigheid in de winterperiode binnenshuis doorgaans relatief laag is vanwege de verwarming. Ook houdt sproeien de plant schoon en fris, waardoor de flamingoplant langer gezond blijft.

De anthurium staat het liefst op een plek zonder direct zonlicht, omdat dit de natuur het beste kopieert. Teveel zonlicht zal zorgen voor bruine of gele bladeren. De weinig zonlicht leidt juist weer tot groene bloemen. Een plekje met indirect zonlicht is daarom het beste. U kunt de plant voorts eens in de twee maanden wat plantenvoeding geven. In de zomer kunt u de plant ook bemesten.

De anthurium huren als kantoorplant

Met de uiterst opvallende rood-roze bloemen is de flamingoplant een ware schoonheid die elk kantoor in een mum van tijd de nodige frisheid en gekleurde accenten geeft. De plant is erg gemakkelijk te onderhouden. U hoeft de plant enkel voldoende water te geven en hij zal prachtig opbloeien. De plant is vanwege de normale hoogte op vrijwel elke plek te zetten, maar vooral bijvoorbeeld in vergaderruimten zal deze plant het uitstekend doen. Een anderzijds saaie ruimte wordt zo in één keer uitnodigend.

Heeft u interesse om de flamingoplant te huren voor kantoor? Neem dan nu contact met ons op! Wij kunnen u van helder en duidelijk advies voorzien met betrekking tot de juiste optie voor uw bedrijf.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items