Areca palm als kantoorplant

Areca palm als kantoorplant

Areca palm als kantoorplant

Deze prachtige palm staat bekend onder vele benamingen. Naast het officiële Latijnse Chrysalidocarpus Lutecens kent men de plant ook als Areca palm, Goudpalm, Dypsis en Goudvruchtpalm. De goudpalm is een in België populaire palm die in vele huiskamers te vinden is, alsook binnen vele kantoren. De Areca is namelijk vrij voordelig omdat de palm snel groeit en daardoor gemakkelijk te kweken is.

De goudpalm komt oorspronkelijk uit Madagaskar en zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze plant een vrolijk tropisch uiterlijk. Bij uitstek een plant om de ‘winter blues’ mee te verdrijven dus! Ook hoeft de plant niet in direct zonlicht te staan, waardoor de Areca palm een uitstekende kantoorplant is.

Uiterlijk van de Areca palm

Zoals eerder vermeld heeft de goudpalm een prettig tropisch uiterlijk. De palm bestaat uit meerdere rietachtige stengels met weelderige lichtgroene, smalle en puntige bladeren. De naam goudpalm heeft de plant te danken aan de gelige kleur van de stengels.

De Areca palm kan tot wel 9 meter hoog worden. Dit is uiteraard goed in toom te houden door de wijze waarop de plant onderhouden wordt. Onderzoek heeft voorts aangetoond dat deze sterke plant luchtzuiverende eigenschappen heeft. De bladeren zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis en zuiveren de lucht van stoffen zoals formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en tolueen. Naast het verminderen van schadelijke stoffen verhoogt de plant logischerwijs de hoeveelheid zuurstof in de ruimte.

Onderhoud van de Areca palm

De Areca palm is uiterst onderhoudsvriendelijk te noemen. De palm gedijt het beste bij een standaard temperatuur tussen de 18 en 24°C. De potgrond van de plant dient te allen tijde goed vochtig gehouden te worden door de plant één- tot tweemaal per week water te geven. De palm moet niet in direct zonlicht gezet worden, omdat hierdoor de bladeren kunnen uitdrogen. Mocht dit toch gebeuren, dan knipt u de bladeren best af bij de stam, aangezien ze hierna niet meer zullen herstellen.

Het kan een uitdaging zijn om de Areca palm in een mooie vorm te houden. Nieuwe bladeren worden namelijk aan de bovenkant aangemaakt, waarna de bladeren aan de onderkant worden “afgestoten”. Snoei gezonde bladeren dus nooit in de buurt van de stam, omdat u hiermee de plant belet natuurlijk te groeien.

De Areca palm groeit het hardst in de zomer. Het is aan te raden gedurende deze periode de plant ongeveer één keer om de twee weken bij te voeden. Doe dit in de winter liever niet, omdat de plant zich dan juist in de rustperiode bevindt.

De Areca palm als kantoorplant

Dankzij het gemakkelijke onderhoud in combinatie met het fraaie tropische uiterlijk is de Areca palm erg geschikt als kantoorplant. De plant hoeft niet in direct zonlicht te staan en hoeft tevens niet vaak gesnoeid te worden. Ook heeft u zelf veel invloed op de grootte van de palm, afhankelijk van de grootte van de pot. Voor grote, lichte ruimten is dit dus ook een prachtige plant. Ze werkt als een mooie, natuurlijke barrière.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Areca palm bij u op kantoor? Neem vrijblijvend contact op met AnyGreen om uw specifieke (kantoor)wensen te bespreken.

Meer blog items