Vistagreen Green Panels: artificiële groene wanden voor kantoor en interieur

Vistagreen Green Panels: artificiële groene wanden voor kantoor en interieur

Vistagreen Green Panels: artificiële groene wanden voor kantoor en interieur

Op zoek naar een leuke eyecatcher op kantoor? Nood aan een originele manier om meer groen te integreren in uw interieur zonder veel onderhoud?
Meer groen op kantoor zorgt ervoor dat een gevoel van rust naar binnen gebracht wordt.
Naast het aspect dat groene muren er prachtig uitzien en een “wooow effect” creëren, zorgen ze ook voor stressvermindering en een algeheel gevoel van welbehagen bij medewerkers en bezoekers.

Uit welk materiaal bestaan de Vistagreen groene wanden?

De artificiële groene wanden van Vistagreen worden vervaardigd uit hoogwaardige en uiterst sterke kunststof materialen. De groene wanden van Vistagreen worden geleverd in bundels van drie coördinerende panelen die geheel naadloos op elkaar aansluiten en daarmee exact de willekeurige uitstraling van echt gebladerte nabootsen.

Eigenschappen van de Artificial Green Walls van Vistagreen

 • Kan zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden
 • Zowel uw interieur als gevel kan voorzien worden van prachtige groene wanden
 • Uiterlijk zien de artificiële planten er net zo levensecht uit als natuurlijke groene wanden
 • Heeft weinig of geen onderhoud nodig
 • Moderne effecten toevoegen die met natuurlijke planten niet mogelijk zijn
 • Oneindige mogelijkheden om te personaliseren, stem uw groene wand af op de uitstraling en het imago van uw bedrijf of onderneming.
 • Vele mogelijkheden qua grootte en formaat

Hoe worden groene wanden geplaatst?

De green panels worden gemonteerd in de vorm van panelen, die met een uniek muurbevestigingssysteem worden opgehangen. Tijdens de plaatsing overlappen de panelen elkaar een klein beetje, zodat er een geheel naadloze muur ontstaat. Het bevestigingssysteem zorgt voor

 • Een eenvoudige en snelle installatie van de groene wanden
 • Maakt het reinigen van de groene wand zeer simpel en snel
 • De artificiële groene wanden kunnen op bijna elke denkbare oppervlakte worden bevestigd
 • Geen elektriciteit of water nodig

U kunt dus de meest creatieve ideeën bedenken om elke ruimte om te toveren tot een groene oase.

Wat zijn de voordelen van een groene wand op kantoor?

Planten hebben van oudsher een bewezen positieve en zelfs genezende uitwerking op de mens. Met de aanwezigheid van (artificiële) planten transformeert een kale ruimte om in een klantvriendelijke en werkvriendelijke omgeving.

1. Esthetisch fraai en zeer origineel

Een artificiële groene wand op kantoor oogt uiterst fraai, zo kan u elke ruimte omtoveren tot een levensechte verticale tuin.

2. Rustgevende uitstraling

De natuur wekt een zekere rust in de mens op, geen wonder dat een boswandeling u zo een goed gevoel kan geven. Door een groene kunstwand te plaatsen, creëert u zodoende een plek die rust uitstraalt en brengt u de natuur naar binnen.

3. Minder onderhoud dan echte planten

Artificiële groene wanden hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Wanneer u binnen een groene wand plaatst, dient u enkel periodiek de panelen af te stoffen en af en toe met water de kunstwand schoon te maken. Een groene kunstmuur die u aan de buitenzijde van uw kantoor plaatst kunt u gerust enkele malen per jaar met een tuinslang afspoelen, waarna de muur in de zon kan opdrogen.

4. Verbeterde akoestiek in een ruimte

Een groene kunstwand zorgt voor een betere akoestiek vanwege de geluiddempende eigenschappen. In kleinere ruimten kan dit bijdragen aan een rustigere sfeer, in grote ruimten zoals ontvangsthallen neemt een groene wand iets van de kilheid van de ruimte weg.

5. Originele toepassingsmogelijkheden

Een groene wand kan in principe op elke denkbare wijze worden ontworpen en geplaatst. Alle panelen kunnen geheel gepersonaliseerd worden. De groene kunstwanden hebben geen elektriciteit of water nodig wat bij levende groene muren wel een vereist is.

6. Vistagreen groene wanden zijn sterk en veilig

Green panels van Vistagreen staan bekend om de uitzonderlijke sterkte en weerbaarheid. Alle groene panelen zijn UV bestendig, zonder enig risico op verkleuring. Daarnaast zijn de groene wanden bestendig tegen diverse weersomstandigheden zoals vorst, wind, regen en sneeuw.

Een bijzondere extra optie waar u voor kunt kiezen is bestendigheid tegen brand door middel van een brandvertragende werking.

Opties om uw groene wand verder te personaliseren

Uiteraard kunnen onze artificiële groene wanden geheel naar smaak en wens worden samengesteld.

U kunt daarbij ook kiezen uit extra mogelijkheden op het gebied van kleur. Zo kunt u naast enkel groen ook opteren voor witte accenten of lavendelkleurige toevoegingen.

Heeft u bijzondere wensen of ideeën, contacteer ons en we bekijken samen hoe we dit uitwerken.

Any Green biedt u alle denkbare opties voor het installeren van een Vistagreen green panel. Met onze jarenlange expertise en ervaring kunnen we elke project voor u realiseren.

Enkele realisaties van groene wanden bekijken? Bekijk onze realisatie bij 5th Avenue in Hasselt en andere v

Interesse, vragen of meer info? Bel ons vrijblijvend om de mogelijkheden te bespreken.

Een groene wand van Vistagreen installeren?

Meer blog items