De 5 sterkste planten voor kantoor

De 5 sterkste planten voor kantoor

De 5 sterkste planten voor kantoor

Indien u overweegt uw kantoor een fris en gezond tintje te geven met behulp van een paar planten, dan kunt u wellicht overweldigd raken door de gigantische hoeveelheid plantensoorten. Om een gefundeerde keuze te kunnen maken is het verstandig, om alvast na te denken over de hoeveelheid werk die u in de verzorging van de planten kunt én wilt steken. We kunnen ons zo voorstellen dat u en uw medewerkers het eigenlijk al druk genoeg hebben en planten met minimale verzorgingsbehoeften uw voorkeur hebben.

Daarom hebben wij een top 5 samengesteld van de meest weerbare en sterke planten, die met zelfs het kleinste beetje verzorging gestaag en goed blijven doorgroeien. Het betreft dus stuk voor stuk planten die bijzonder fraai zijn en eigenlijk overal geplaatst kunnen worden. Een positief detail zijn de luchtzuiverende eigenschappen waar al deze planten over beschikken. Er zit ongetwijfeld wel een plant van uw gading bij!

1. De lepelplant (Spathiphyllum)

De lepelplant is een mooie palmsoort, die elk interieur in een oogwenk een tropisch tintje geeft. Zeker nu in de aankomende wintermaanden zal deze plant niet misstaan! De lepelplant is daarnaast een voordelige optie, omdat het een snelgroeiende plant betreft. Dit heeft tot gevolg dat de plant zeer makkelijk kan worden gekweekt. Het is een sierlijke plant met donkergroene bladeren op stevige stelen. Als bijkomend voordeel bloeit deze plant ook enkele maanden per jaar. De witte bloemen lijken een beetje op kleine lepeltjes, hetgeen deze plant zijn grappige naam aan heeft te danken.

2. De vrouwentong (Sansevieria)

De vrouwentong is werkelijk een uitstekende optie voor mensen die geen kaas hebben gegeten van planten en verzorging. De vrouwentong hoeft namelijk maar weinig water te krijgen, zelfs als de plant om één of andere reden wekenlang zonder water staat overleeft de vrouwentong het. Daarnaast kan deze plant op elke denkbare plek worden gezet, zowel op lichte als donkere plekken gedijt de vrouwentong prima. Een mooie robuuste plant met lange gladde bladeren die overal goed staat.

3. De rubberplant (Ficus elastica)

De rubberplant valt officieel binnen de familie van ficussen, maar is wel een gevalletje apart. Deze plant herbergt in de stam, bladeren en stelen een melkachtig sap, dat vroeger werd gebruikt om rubber van te maken. Deze gezellige plant met dikke bladeren behoeft slechts weinig plaats en is zeer gemakkelijk te verzorgen. Met name geschikt voor op een bureau! Daarnaast beschikken de bladeren over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen én heeft de plant een gunstig effect op de luchtvochtigheid in een ruimte.

4. De graslelie (Chlorophytum comosum)

De graslelie wordt in het Engels ook wel ‘Spider Plant’ genoemd, te danken aan de veelvoud van dunne hangende bladeren. Deze plant kan daarom ook goed als hangende plant worden gebruikt, handig indien u niet over veel ruimte beschikt en bijvoorbeeld een plant zoekt om op een kast te plaatsen. De plant doet het uitstekend als kantoorplant en is in vele kleuren en variëteiten te verkrijgen.

5. De Areca palm (Chrysalidocarpus Lutecens)

De Areca palm staat ook wel bekend onder de benamingen Goudpalm, Dypsis en Goudvruchtpalm. Ook deze palm fleurt uw kantoor in één keer op met een heerlijk tropisch tintje. De plant is gemakkelijk te onderhouden en kan ook prima op een donker plekje staan, waardoor u de Areca palm vrijwel overal neer kunt zetten. Wederom een mooie en makkelijke toevoeging aan elk kantoor.

Wilt u één van deze planten eens uitproberen?

Indien u moeite heeft met kiezen, of het liefst eens een paar planten in het echt zou willen zien om te kijken of ze passen binnen uw interieur, dan kunt u altijd bij ons terecht voor advies en hulp. Any Green kan u in feite al het werk uit handen nemen als het gaat om het plaatsen en onderhouden van kantoorplanten. Zo kunt u heerlijk genieten van deze mooie addities, zonder dat uw werk stil blijft liggen door ingewikkelde verzorgingsbehoeften! Contacteer ons nu voor de mogelijkheden!

Planten huren of lopen voor op kantoor?

Meer blog items