De Aralia (Polyscias) als kantoorplant

De aralia als kantoorplant

De Aralia (Polyscias) als kantoorplant

De Aralia is een mooie plant voor vrijwel elke binnenruimte. De plant bestaat uit ongeveer veertig verschillende soorten behorende tot de klimopfamilie (Araliaceae). De Aralia draagt de officiële benaming Polyscias, hetgeen uit het Grieks voortkomt. Het is een samenvoeging van het woord Poly (veel) en Scias (schaduw), de reden hiertoe is het feit dat het een klimplant betreft die vooral in de natuur veel schaduw kan creëren.

De Aralia komt voornamelijk veel voor in gebieden rondom de Stille Zee, zoals Afrika en Azië maar ook Noord-Amerika. De plant kent een verscheidenheid aan bladsoorten en –kleuren, waardoor de Aralia het in elk interieur zeer goed zal doen.

Het onderhoud van de plant vereist enige voorkennis, maar is zeker niet te ingewikkeld. Kortom: een fraaie plant die het overwegen waard is.

Uiterlijk van de Aralia

Dit plantengeslacht bestaat zowel uit groenblijvende soorten als soorten die in de winter geen bladeren hebben, de plant binnenshuis zal natuurlijk altijd bladeren hebben. De Aralia heeft geveerde bladeren, in sommige gevallen zijn deze ook bedekt met zogeheten borstelhaartjes. Ook beschikt de Aralia over bloemen, welke doorgaans wit of groen zijn. Indien uw Aralia vruchten heeft, dan zullen deze donker en bol van vorm zijn. Bepaalde vogelsoorten zijn gek op deze vruchten.

Onderhoud van de Aralia

Eén zaak waar u altijd op dient te letten, is dat de Aralia te allen tijde in vochtige potgrond staat. De aarde mag nooit geheel uitdrogen, omdat de bladeren dan droog worden en op den duur afvallen.

Geef de Aralia in de zomer zeker vaker water dan in de winter. Om te bepalen of uw Aralia water nodig heeft, kunt u aan de potgrond voelen. Is deze nog vochtig, dan kunt u wachten met water geven. Bij droge potgrond kunt u gieten. Let er wel op dat de bodem van de pot niet teveel water bevat, omdat de wortels dan kunnen rotten.

Omdat de Aralia van een enigszins vochtige omgeving houdt, is het prettig voor de plant als u deze soms besproeit. Indien de plant op een te droge plek staat, kunnen de bladeren donkere randjes vertonen. Bovendien voorkomt regelmatig sproeien de aanwezigheid van ongedierte en verwijdert u stof op deze wijze. Het liefst plaatst u de Aralia op een zonnige plek, zo mogelijk niet verder dan ongeveer twee meter van een raam vandaan. Ook direct zonlicht is voor deze plant prima geschikt.

Voorts kunt u de Aralia het beste op één specifieke plek zetten en niet meer verplaatsen. Dan raakt de plant gewend aan de hoeveelheid licht en de omgeving, zodat de Aralia optimaal kan groeien. De ideale temperatuur bedraagt overdag 18℃ en ’s nachts 15℃. U kunt de plant eens in de zoveel tijd verpotten, indien u merkt dat de wortels tegen de rand aan groeien. Gebruik een pot met een diameter van minimaal 20% meer dan de wortelkluit.

De Aralia als kantoorplant

Indien u een sierlijke klimplant zoekt die u bijvoorbeeld op een kast kunt plaatsen, dan is de Aralia zeker iets voor uw kantoor. Ook kunt u de plant juist laten groeien, dit staat in een ontvangstruimte zeer mooi. Het team van Any Green kan u uitstekend helpen bij het kiezen van de juiste plant voor u kantoor. Wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld over de verschillende soorten planten die wij bieden, of het onderhoud van een specifieke plant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

Kantoorplanten huren of kopen?

Meer blog items