De bromelia huren als kantoorplant

De bromelia huren als kantoorplant

De bromelia huren als kantoorplant

De bromelia behoort tot de bromeliafamilie (Bromeliaceae), dit zijn zogenaamde eenzaadlobbige planten. Deze familie wordt veelal weer onderverdeeld in drie sub families: Bromelioideae, Pitcairnioideae en Tillandsioideae. Eén van de meest bekende familieleden betreft de ananas (Ananas comosus). De bromelia bestaat in feite uit een soort kokertje van meerdere gekleurde bladeren, in het geval van de ananas zit hier echter nog een smaakvolle vrucht aan vast. Dit is ook de reden dat de plant soms ook wel kokerplant wordt genoemd.

Vanwege de bloeiwijze van de plant wordt de bromelia ook als kamerplant gekweekt. Over de hele wereld wordt deze plant graag gezien door de prachtige en opvallende bloemen. De bromelia is afkomstig uit Zuid-Amerika, uitgestrekt over een breed gebied vanaf de Peruaanse kust tot de Andes-gebergten. De bromelia is een zeer gemakkelijke kamerplant en verkrijgbaar in diverse varianten en kleuren.

Bromelia: kenmerken

De bromelia bestaat in bijna ontelbare varianten. De bladeren kunnen zeer diverse vormen aannemen, van zacht tot hard, puntig tot rond, dun tot dik en symmetrisch of juist heel onregelmatig. Iets dat de bladeren wel gemeen hebben, is dat ze in de vorm van een rozet groeien. Middenin deze rozet zit vaak een plasje water, waar de bromelia water opslaat. Dit plasje wordt de phytotelma genoemd. Sommige soorten bromelia’s beschikken niet over een phytotelma, maar slaan in plaats daarvan water op via de bladeren.

Naast de verscheidene soorten bladeren, kunt u de bromelia ook nog eens krijgen in de meest fantastische kleuren. Zo bestaan er soorten met groene bladeren zoals de ananas, maar ook rood, paars, wit, geel, roze en crème komt voor. En dan is er ook nog de bloeiwijze, die sterk uiteen kan lopen. Sommige bromelia’s hebben bloemen die niet groter worden dan enkele millimeters, terwijl andere soorten maar liefst 10 meter kunnen worden! Eigenlijk valt er geen pijl op te trekken dus, zoveel verschillende soorten zijn er voorhanden. Vast staat wel dat de bromelia uiterst exotisch oogt en daarmee zelfs het meest saaie interieur verfraait en gezellig maakt.

Bromelia: onderhoud

Een bijzondere plant dus. Natuurlijk zit er wel een addertje onder het gras met zo’n speciale plant: de bromelia bloeit namelijk slechts één keer. Daarna sterft de plant af. Het is dus verstandig de plant goed te verzorgen, zodat u zo lang als mogelijk van deze mooie plant kunt genieten. De plant bloeit gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden, daarna verliest de plant langzaamaan de opvallende kleur. Neem hoe dan ook de tijd om een beetje water in de kelk van de plant te gieten, één maal per week is veelal voldoende.

U kunt er voorts het beste voor zorgen dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar vermijd een laag water omdat de wortels dan kunnen gaan rotten. Bemerkt u dat de bladeren wat bruinig worden, dan komt dit vaak door een teveel aan zonlicht. Zet de bromelia dan op een iets luwere plek. Gaan de bladeren een beetje hangen, dan betekent dit dat de plant iets te weinig water krijgt. De minimale temperatuur voor de bromelia is overdag 17 ℃ en ’s nachts 15 ℃. Mesten kunt u in de lente en zomer doen, gebruik dan voeding voor bloeiende (kamer)planten.

De bromelia huren als kantoorplant

De bromelia is zo ontzettend divers, dat er eigenlijk voor iedereen wel een geschikte variant te vinden is! Deze prachtige plant zal elk kantoorinterieur in een oogwenk opfleuren. De bromelia is een echte eyecatcher. U kunt de kantoorplant in elke ruimte zetten; de bromelia valt altijd op. Ook is het een origineel en mooi relatiegeschenk, want wie wil er nu niet zo’n mooie kleurexplosie aan een ruimte toevoegen? Bent u ook enthousiast geworden? Neem dan gauw contact op met Any Green en wij komen graag bij u langs, om de diverse opties te bespreken.

De bromelia huren of kopen als kantoorplant?

Meer blog items