De bucida als kantoorplant

De bucida als kantoorplant kopen of huren

De bucida als kantoorplant

Wilt u een plant op kantoor zetten maar wilt u ook graag iets dat écht origineel is? Overweeg dan zeker een bucida. Deze prachtige plant is feitelijk een boom, die in de natuur terug te vinden is in warme gebieden in Centraal-Amerika. Maar de boom zelf ziet er heel erg hetzelfde uit als vele van onze Europese bomen; een leuk detail.

De bucida behoort tot de Indiase amandelfamilie Combretaceae. Andere soorten die u in dezelfde familie terug vindt zijn onder andere de kogelboom, de Bucida angustifolia en de Bucida megapotamica. De bucida is een uitstekende keuze als u binnenshuis een beetje een buitensfeertje wilt kweken, want u zet dus als het ware een boom op kantoor. In di artikel meer over deze leuke plant.

Uiterlijk van de bucida

De bucida is een boom met een cilindrische rechtopstaande stam, die in de natuur tussen de 90 en 150 centimeter in diameter kan worden. Als binnenplant zal de stamdikte echter geringer zijn. Uit een zigzagvertakkingssysteem kunnen de bladeren in clusters worden gevonden aan de takken.

De blaadjes van de bucida worden ongeveer 5 centimeter lang en zijn helder frisgroen van kleur. De blaadjes groeien echt in groepjes en dicht bij elkaar. De bucida staat ook bekend als een langzaam groeiende, groenblijvende boom met zeer dicht gebladerte. De kroon is ovaal of rond van vorm. De boom kan in de natuur trouwens hoogten bereiken tot wel 20 meter, maar binnenshuis zal dit beperkt blijven tot één of meerdere meters. Het hangt er vooral van af waar u de plant neerzet.

Onderhoud van de bucida

De bucida is een plant die redelijk veel water nodig heeft, dit geldt nog eens extra als u de plant op een zeer lichte plaats heeft gezet. Indien u de plant zelf bewatert, dan is eenmaal per week of soms in de twee weken in de zomer voldoende. In de winter kunt u de hoeveelheid water halveren. In veel gevallen adviseren wij een geautomatiseerd systeem of semi-hydrosysteem. De bucida kan prima in substraat staan, doch zorgt u er dan wel voor dat water via de bodem goed kan worden afgevoerd om wortelrot te voorkomen.

De bucida staat heel graag op een plek met voldoende (dag)licht. Een plaats waar in elk geval ramen zijn is wenselijk, zet de plant dan één of twee meter bij een raam op het noorden vandaan, 2 of 3 meter als het oost of west is en 3 tot 4 meter van een zuidelijk raam vandaan. De ideale temperatuur voor de bucida is 24 - 28°C.

De bucida wordt ook graag gesnoeid, het beste doet u dit in zowel het voorjaar als het najaar. De boom is dan nog niet actief aan het groeien, zodoende kunt u de boom dan het beste snoeien. Haal de langste uitschieters weg, zo zal de bucida haar mooie vorm behouden en beter weerbaar zijn tegen ziekten. U kunt de boom in de lente ook wat voeding geven en op warme dagen lekker besproeien.

De bucida als kantoorplant

De bucida is een opvaller! Dit is een plant die u bijvoorbeeld in een atrium of grote vergaderruimte kunt plaatsen als eyecatcher. De plant vereist geen uitzonderlijk ingewikkeld onderhoud, maar een geautomatiseerd watersysteem kan wel tijd schelen.

Bij Any Green bieden wij u diverse opties en mogelijkheden voor onderhoud. Meer weten over het komen of huren van planten? Contacteer Any Green, wij voorzien u met liefde van advies over de beste plant voor uw kantoor.

Meer blog items