De buxus huren als kantoorplant

De buxus huren als kantoorplant

De buxus huren als kantoorplant

Planten voor op kantoor bestaan in zeer veel verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Maar niet elke kantoorplant is geschikt om buiten geplaatst te worden. Jammer, want veel kantoorpanden beschikken over een prachtige binnentuin of buitenruimte, die natuurlijk helemaal mooi wordt indien u er enige groene toevoegingen in plaatst! Een zeer mooie optie is in dat geval de buxus.

De buxus staat ook wel bekend als palmboomje, buks en heggenpalm. De officiële benaming luidt Buxus sempervirens. De buxus is afkomstig uit de buxusfamilie (Buxaceae). Hoewel het grappig is dat deze plant zoveel benamingen heeft, is de term ‘palm’ wel een beetje misleidend. Het gaat hier namelijk in het geheel niet om een palm, maar om een boompje. De buxus heeft dan ook geen mediterrane afkomst. Het is een bijzonder fraaie plant die ook nog eens gemakkelijk én leuk is om te snoeien. U kunt de buxus letterlijk in alle denkbare vormen snoeien en die eigenschap hebben slechts weinig planten.

Buxus: kenmerken

De buxus is een boom die ook wel op een struik lijkt. Een buxus bestaat uit ontelbare takjes en vertakkingen met al evenveel kleine helder- tot donkergroene blaadjes. De buxus staat er om bekend langzaam te groeien, maar indien u de plant de juiste aandacht geeft kan een groei van zo’n 15 centimeter per jaar wel worden bewerkstelligd. Na een jaartje of 5 kunt u dan al genieten van een mooie haag.

De buxus blijft het hele jaar groen en kan in de winter gerust buiten blijven staan. De buxus staat bekend om het stijlvolle uiterlijk en wordt dientengevolge in vele koninklijke tuinen teruggevonden. Maar ook in wat meer strakke omgevingen staat de buxus prachtig. Zoals we eerder hebben aangegeven kunt u deze plant in elke gewenste vorm knippen en snoeien. De buxus kan daarmee perfect aansluiten op de omgeving.

Buxus: onderhoud

De buxus voelt zich prima thuis in ons klimaat. Hoewel de plant afkomstig is uit zuidelijker gelegen landen, groeit de plant daar meestal op koelere berghellingen en schaduwrijke plekken in het wild. Daarom kan de buxus prima in de schaduw staan, liefst juist een plekje met niet teveel zonlicht omdat de buxus dan kan uitdrogen. U kunt het beste een goed gedraineerde tuingrond gebruiken.

De reguliere plantafstand bedraagt ongeveer 7 planten per meter bij planten met een hoogte van 20 tot 25 centimeter. U kunt de buxus snoeien naar gelang, maar wanneer u dit niet doet ontstaat een mooie grote wintergroene struik die wel enkele meters hoog kan worden. Daarnaast bloeit de buxus ook nog eens, een bijkomend voordeel. De bloemen van de plant zijn een beetje geelgroen van kleur en bloeien doorgaans medio april.

De buxus als kantoorplant

Hoewel de buxus meer geschikt is om buiten te plaatsen, maakt het deze plant zeer zeker niet minder geschikt als kantoorplant! De meeste kantoren beschikken tegenwoordig wel over een buitenruimte, waar u en uw medewerkers graag op dagelijkse basis verblijven om even een frisse neus te halen. U kunt deze buitenruimte dus prima opleuken met een paar mooie en flexibele buxussen, die aan vrijwel elke omgeving kunnen worden aangepast. Zo maakt u elke buitenruimte meteen een stukje leuker.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoor? Neem contact met ons op en wij komen graag bij u langs om u van ideeën en inspiratie te voorzien.

De buxus huren of kopen als kantoorplant?

Meer blog items