De dieffenbachia huren als kantoorplant

De dieffenbachia huren als kantoorplant

De dieffenbachia huren als kantoorplant

De dieffenbachia maakt net als vele andere populaire kamerplanten onderdeel uit van de aronskelkfamilie (Araceae). Het is een tropische plant, die mooie getekende bladeren bevat die elke ruimte in een oogwenk opfleuren. Van origine is de dieffenbachia terug te vinden in gebieden in Zuid-Amerika. In Brazilië heerst zelfs het geloof dat de plant bescherming biedt tegen negatieve energieën en het boze oog.

De naam van de plant is te danken aan de beheerder van de Weense botanische tuin Schönbrunn in de 18e eeuw: Joseph Dieffenbach. Opgelet: de dieffenbachia is giftig. Het verdient dus geen aanbeveling om de plant (per ongeluk) te consumeren, want er kunnen dan een brandend gevoel in de mond en keel, en zwellingen optreden. Houd de plant dus liefst weg bij kinderen en huisdieren. De dieffenbachia heeft daarentegen wel zeer sterke luchtzuiverende eigenschappen, hetgeen de plant uitermate geschikt maakt voor op kantoor.

Dieffenbachia: kenmerken

De dieffenbachia valt eigenlijk meteen op door haar grote bladeren met diverse tekeningen. Deze fraaie kunstwerken kunnen zeer uiteenlopen in kleur, van verscheidene tinten groen, wit tot lichtgeel. Er bestaan ook dieffenbachia’s met kleinere bladeren en een effen kleur, maar meestal zijn de grote bladeren met tekeningen kenmerkend voor de plant.

In het wild kan de dieffenbachia bloeien. Binnenshuis zal dit echter niet vaak gebeuren. Bloeit uw dieffenbachia ineens wel, dan is het raadzaam de bloemen te verwijderen. Dit klinkt gek, maar het bloeiproces kost de plant erg veel energie, wat beter te vermijden is. Anders riskeert u dat de plant misschien afsterft.

Dieffenbachia: onderhoud

Het beste zet u de dieffenbachia op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Een overmaat aan directe zon kan leiden tot gele of bruine bladeren of randen op de bladeren. Te weinig licht heeft weer tot gevolg dat de mooie tekeningen vervagen en de bladeren groen kleuren. Een gelig blad kan overigens ook duiden op een teveel aan water. Hoewel de plant een grote waterbehoefte heeft vanwege de grote bladeren, mogen de wortels niet onder water staan, want dan gaan ze rotten. In de winter volstaat één keer per week water geven, in de zomermaanden kunt u dit verdubbelen.

De minimumtemperatuur waarin u de dieffenbachia kunt zetten bedraagt overdag 15℃ en ’s nachts 12℃. Ook kunt u de plant het beste uit de tocht zetten. Tocht kan namelijk aanleiding geven tot ongedierte. Van nature is de plant gewend aan een hoge luchtvochtigheid, dus sproeien met enige regelmaat is zeker aan te raden. Dit houdt de plant tevens heerlijk schoon en fris. Geef ook elke maand een beetje voeding en verpot de plant het liefst in de lente.

De dieffenbachia als kantoorplant

De dieffenbachia is een zeer veelzijdige kantoorplant, die omwille dankzij haar prachtige tekeningen op de grote bladeren elk kantoor opfleurt. De plant beschikt tevens over sterke luchtzuiverende eigenschappen, dus zeker op kantoor biedt het plaatsen van de dieffenbachia heel wat voordelen.

Bent u benieuwd of de dieffenbachia ook op uw kantoor een plaatsje kan krijgen? Neem dan snel contact op met Any Green. Wij staan u graag te woord over de vele opties die voor uw bedrijf mogelijk zijn, en helpen u uiteraard ook met al uw vragen op het gebied van onderhoud en verzorging.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items