De drakenklimop huren als kantoorplant

De drakenklimop huren als kantoorplant

De drakenklimop huren als kantoorplant

De Scindapsus Aureum is een prachtige plant die zowel als hangplant als klimplant kan dienen – het ligt er maar net aan hoe u de plant laat groeien. De plant heet in de volksmond de drakenklimop en behoort tot het ras Aureum, dat op zijn beurt tot de familie van Araceae behoort. Deze plantenfamilie staat bekend om haar zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen.

De drakenklimop komt in de natuur onder andere voor in bosrijke gebieden in Zuidoost-Azië, waar de plant bladeren kan krijgen die bijna een meter lang kunnen worden. Binnenshuis zal dit wel meevallen, al kan de plant wel imposante lengten bereiken.

Net zoals de geldboom, zou ook deze plant geluk aantrekken. In Griekenland gelooft men dat de drakenklimop zijn eigenaar geluk en geld bezorgt. Naast het fraaie uiterlijk dus nog een positieve bonus! Daarbovenop is de drakenklimop één van de sterkst luchtzuiverende planten. In de bladeren zitten zogeheten huidmondjes, die schadelijke gassen en stoffen uit de lucht halen en via de stengel naar de wortels vervoeren. Door biljoenen micro-organismen worden deze stoffen vervolgens afgebroken en omgezet in voeding. Vooral op een kantoor komt dit zeer goed van pas.

Drakenklimop: kenmerken

De drakenklimop is een fraaie, ranke plant die snel groeit. De plant is van oorsprong een klimplant maar als u de drakenklimop in een hangende pot doet, zullen de bladeren prachtig naar beneden hangen. De bladeren zelf zijn vrij dik en frisgroen met vele gele vlekjes; een prettig ogend bont geheel. Wanneer de bladeren steeds geler lijken te worden, heeft de plant een klein beetje meer licht nodig.

Een bijzonder weetje: in het wild wordt deze plant als een woekeraar gezien en de drakenklimpo is bijgevolg hier en daar verboden. Een vreemd feit wanneer u deze plant ziet, want de drakenklimop oogt juist vriendelijk en onschuldig.

Drakenklimop: onderhoud

De drakenklimop komt uit gebieden met regenwouden en is daardoor gewend aan vochtige omstandigheden. Concreet betekent dit dat u de potgrond te allen tijde licht vochtig dient te houden. Daarentegen loopt het water in regenwouden weer weg uit de grond en in een pot niet, dus u dient wel op te letten dat de wortels niet onder water komen te staan. Dan bestaat de kans dat de wortels gaan rotten en de bladeren bruin worden en de plant uiteindelijk afsterft.

De drakenklimop kan op vrijwel elke plek gezet worden, maar niet in direct zonlicht. Dan kan de plant uitdrogen. Enkele meters vanaf het raam is ideaal, dan vangt de plant nog wat indirecte zonnestralen. Hoe donkerder de plek, hoe groener de bladeren van de plant zullen zijn. Wilt u liever een leuke bonte plant, zorg dan voor een beetje licht.

De minimale temperaturen voor de drakenklimop bedragen 20℃ overdag en 14℃ gedurende de nacht. U kunt liefst de plant elke 2 of 3 jaar verpotten, het beste doet u dit in de lenteperiode. De plant kan dan beter voedingsstoffen opnemen en de wortels kunnen elke keer een stukje groeien. Ongeveer 2 keer per maand kunt u de drakenklimop wat voeding geven, al is dit in de herfst en winter niet nodig omdat de plant dan weinig groeit. Door een teveel aan voeding kan de plant sterven, let hier dus goed op.

De drakenklimop huren als kantoorplant

Niet elk kantoor beschikt over genoeg ruimte om vele planten te kunnen plaatsen. Een klim- of hangplant is in dergelijke situaties ideaal, want u kunt een plant als de drakenklimop bijvoorbeeld op een anderzijds saaie kast of tafel zetten. De drakenklimop is een vrolijke en gezellige plant, die uw kantoor direct van een leuke sfeer voorziet.

Denkt u dat de drakenklimop perfect zal staan op uw bureau? Neem dan nu contact op met Any Green. Wij kunnen u niet alleen de gewenste planten leveren, maar ook meteen bijstaan met deskundig en duidelijk advies met betrekking tot het onderhoud en de verzorging

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items