De geldboom huren als kantoorplant

De geldboom huren als kantoorplant

De geldboom huren als kantoorplant

Wilt u een echt toepasselijke kantoorplant om uw interieur op kantoor mee te sieren? Maak dan kennis met de geldboom! Hoe fortuinlijk kan een naam zijn? De geldboom dankt zijn aan het feit dat men in het Verre Oosten gelooft dat de bladeren van de plant geld en geluk kunnen opvangen. De geldboom draagt de officiële benaming Pachira Aquatica en is oorspronkelijk afkomstig uit moerassige gebieden in onder andere Panama, Brazilië en Costa Rica. De plant behoort tot de familie Malvaceae, die tevens bekend zijn als de zogeheten kaasjeskruidfamilie.

De geldboom is niet alleen erg mooi om te zien, maar bovendien ontzettend gemakkelijk te onderhouden. Daarom is de geldboom bij uitstek geschikt voor op kantoor, omdat u geen groene vingers hoeft te hebben om de plant in leven te houden. De plant behoeft geen direct zonlicht en kan dus op vrijwel elke plek gezet worden. Lees gauw verder voor meer interessante informatie over deze mooie plant.

De geldboom: kenmerken

De geldboom heeft een erg karakteristiek uiterlijk, met één of meerdere vrij smalle stammen die geheel in elkaar gevlochten zijn. In deze stam slaat de geldboom water op, een bijzonder detail. Vanuit de stammen groeien takjes met vrij smalle langwerpige bladeren, die een mooie frisgroene kleur hebben. Binnen de Feng Shui symboliseren de blaadjes de vijf elementen, namelijk hout, water, aarde, vuur en metaal. Een prachtige symbolische plant die elke binnenruimte een flinke dosis sfeer geeft.

De geldboom: onderhoud

De geldboom heeft een ietwat afwijkende behoefte aan water ten opzichte van vele andere planten. Waar u normaliter minimaal eens per week een plant van water hoeft te voorzien, heeft de geldboom genoeg aan een flinke scheut eens in de drie weken. De geldboom slaat namelijk water op in de stam, zoals eerder aangegeven, dus laat vooral de grond goed uitdrogen. Is de potgrond te nat, dan kan de geldboom last krijgen van rottende wortels. In de winter kunt u de plant daarnaast ook sproeien, omdat de lucht dan droger is door de verwarming. U voorkomt hiermee uitvallende bladeren en sproeien houdt de plant teven heerlijk fris en vrij van ongedierte.

De geldboom is het meest gebaat bij een plekje in de halfschaduw. Direct zonlicht zal de bladeren geel maken en doen uitdrogen. Zet de plant dus bij voorkeur enkele meters van het raam. Een plekje voor een raam aan de noord- of oostzijde is het beste, het zuiden kan iets te licht zijn. De minimale temperaturen voor deze plant bedragen 19℃ overdag en 19℃ ’s nachts.

U kunt de plant het liefst elk jaar verpotten, totdat de geldboom een hoogte van ca. 120 cm bereikt. Daarna is het voldoende enkel de toplaag in de pot van verse aarde te voorzien. In de lente en de zomer kunt u de geldboom van vloeibare voeding voorzien, in de winter is dit niet nodig.

De geldboom huren als kantoorplant

De geldboom is een uitermate toepasselijke plant binnen elk bedrijf, want wie wil er nou niet een plant die geld aantrekt op kantoor? Ook als u niet gelooft in dit soort zaken, dan nog is de geldboom een prachtige exotische additie voor uw binnenruimten. De plant is bijzonder gemakkelijk in onderhoud en zal daardoor vele jaren mooi blijven.

Wilt u weten of de geldboom een voor u geschikte plant is? Neem dan zeker eens contact op met Any Green, wij kunnen u voorzien van al het benodigde advies om de geldboom ook op uw kantoor te laten floreren.

Planten huren of kopen voor op kantoor?

Meer blog items