De dubbeltjesplant als kantoorplant

De dubbeltjesplant als kantoorplant

De dubbeltjesplant als kantoorplant

De Dubbeltjesplant (Dischidia nummularia) is een ontzettend leuke klimplant, die trouwens ook kan hangen. Het ligt er maar net aan waar uw voorkeur naar uit gaat! De dubbeltjesplant heeft deze leuke naam, omdat de kleine ronde blaadjes echt aan muntjes doen denken. Soms wordt de plant ook nog wel eens kwartjesplant genoemd.

De officiële naam van de dubbeltjesplant is de Dischidia nummularia, deze plant behoort tot het geslacht van Dischidia. De plant groeit in het wild vaak tegen stammen van bomen op. U kunt de plant van nature terugvinden in gebieden in Azië, zoals China, India, Laos, Thailand, Indonesië, Vietnam, Maleisië, Myanmar en ook in Australië. Het is een leuke plant die geen ingewikkeld onderhoud behoeft en is daarmee erg leuk om op kantoor te plaatsen.

Uiterlijk van de dubbeltjesplant

De dubbeltjesplant is een zogeheten epifytische klimplant, dit houdt in dat de plant op of tegen andere levende planten aangroeit, maar zonder aan deze andere plant of boom voedingsstoffen te onttrekken. In het wild groeit de dubbeltjesplant zoals eerder aangegeven vaak tegen andere bomen aan, maar zal deze dus niet beschadigen.

De plant beschikt over een enorme bos kleine ronde blaadjes, meestal lichtgroen en glanzend van kleur. Indien u de plant los in een pot zet, zullen de blaadjes naar beneden hangen en kunnen tot wel een meter lang worden. Biedt u de plant iets om tegenaan te groeien, dan zal de plant gaan klimmen. Ook kan de plant bloempjes krijgen, deze kunnen paars of wit zijn. Meestal komt dit voor wanneer de plant in het voorjaar buiten staat. Een zeer snoezig gezicht!

Onderhoud van de dubbeltjesplant

De dubbeltjesplant is erg gemakkelijk in het onderhoud. Plaats de plant het liefst op een lichte plek, maar probeer direct en fel zonlicht wel te vermijden omdat de blaadjes dan zullen uitdrogen. In de natuur groeit de plant immers ook deels in de schaduw van de bomen waar de dubbeltjesplant tegenaan groeit. Een plekje enkele meters bij een raam vandaan is ideaal, bij een zuidelijk raam een meter of 2 verder dan bij andere ramen.

Zorg ervoor dat de plant periodiek water krijgt maar laat de bovenkant van de potgrond wel droog worden, anders kunnen de wortels rotten van een te grote hoeveelheid water. De ideale temperatuur ligt hoe dan ook boven de 15 graden Celsius, overdag liefst rond de 20.

De plant vindt het ook heel fijn om af en toe met een sproeier schoon te worden gemaakt. Ook: voorkom tocht. Dat doet deze lieflijke plant geen goed. In de lente en zomer kunt u de plant wat plantenvoeding bijgeven.

De dubbeltjesplant als kantoorplant

Deze plant is ontzettend gezellig en kan vrijwel overal worden geplaatst aan het begin, wanneer de grootte nog gering is. Naarmate de plant groeit, kunt u besluiten de plant op een andere plek te zetten. Misschien in een ontvangstruimte, waar de dubbeltjesplant ergens tegenaan kan groeien?

Al met al een leuke en zeer onderhoudsvriendelijke plant die uitstekend op elk kantoor past. Any Green vertelt u graag meer over de dubbeltjesplant. Contacteer Any Green, wij voorzien u met liefde van advies over de beste plant voor uw kantoor.

Meer blog items