De dwerg umbrella tree huren als kantoorplant

De dwerg umbrella tree huren als kantoorplant

De dwerg umbrella tree huren als kantoorplant

De dwerg umbrella tree staat ook wel bekend onder de benaming Hawaiiaanse dwerg. De officiële benaming van deze plant luidt Schefflera arboricola, een soort die tot de familie van de klimplanten toebehoort. De Schefflera is afkomstig uit regio’s in Noord Australië en Nieuw Guinea. De Schefflera is een zeer sterke plant die snel kan groeien. Bovendien bestaan er maar liefst zo’n 150 verschillende subsoorten.

De Schefflera arboricola is één van de opties die erg populair is. Deze specifieke subsoort heeft veel weg van een boom met bladeren die uitwaaieren in een patroon dat lijkt op een paraplu. Deze plant heeft over het algemeen een lichte en tevens warme standplaats nodig, doch hoeft niet in direct zonlicht te worden geplaatst. De plant is trouwens ontdekt door de Duitse botanicus J.C. Scheffler in de 19e eeuw.

Dwerg umbrella tree: kenmerken

De Schefflera beschikt over een mooie volle bos bladeren en groeit behoorlijk snel. De plant kan in het wild afmetingen bereiken van wel 4 tot 5 meter hoog. Binnenshuis zullen deze hoogten niet zo snel worden bereikt, u kunt echter alsnog rekenen op een maximale hoogte van 2,5 tot 3 meter. De plant is dus bij uitstek geschikt voor ruimten zoals een ontvangsthal vanwege het fraaie en imposante uiterlijk.

De plant beschikt over bladeren met een soort vingervormige structuur, dit is ook de redenen dat de plant soms wel eens de vingersboom wordt genoemd. De Schefflera arboricola heeft daarentegen clusters van helder donkergroene bladeren, die groeien aan vele stevige stelen direct uit de grond.

Onderhoud van de dwerg umbrella tree

De beste standplaats voor deze plant betreft een plekje met veel licht, zowel direct als indirect zonlicht is prima. Het is wel belangrijk op te letten dat de plant niet uitdroogt door continu in erg fel licht te staan. Bewaar dus een beetje afstand vanaf het raam. De plant vaart het beste bij temperaturen tussen de 18°C en 23°C, hanteer echter liefst altijd een minimumtemperatuur van 15°C.

De Schefflera heeft redelijk wat water nodig; de plant drinkt graag. In warmere perioden kunt u denken aan eenmaal per week water geven, in de winter kunnen de tussenperioden allicht iets langer blijven. De plant kan het best in de voorjaarsperiode worden bemest, omdat dit de groeiperiode betreft. Daarnaast kunt u ongeveer eens per maand wat plantenvoeding geven. Vanwege het toch wel forse formaat kunt u de plant het beste één keer in het jaar snoeien, liefst in het najaar. U kunt de ietwat lange takken dan gemakkelijk tot aan de stam afknippen.

De dwerg umbrella tree als kantoorplant

Deze plant is al met al een bijzondere kantoorplant, die u niet heel snel elders terug zult zien. Vanwege de potentie tot een groot formaat kunt u deze plant overal plaatsen en zal de plant absoluut niet misstaan als eyecatcher in een ruimte. De plant vergt geen bijzondere verzorging en is daarmee goed te onderhouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat u iets niet helemaal goed doet.
Natuurlijk assisteren wij u graag bij de keuze voor deze plant, ook kunnen wij u voorzien van vele handige tips aangaande de correcte verzorging ervan. Neem daarom gauw contact met ons op, om ook de mogelijkheden voor úw bedrijfspand te bespreken.

Dwerg umbrella tree huren of kopen?

Meer blog items